logo portal banner

AKTIVNOSTI

Skupština MKVC '24. - Izborna

2024 06 08 skupstina 101
 
Tijekom održavanja prvih sportskih igara u 2. Podružnici - Sjeverna Hrvatska, održana je i redovna izborna skupština MKVC. Prije samog izglasavanja članova u tijelima MKVC, Izvršni odbor MKVC donio je odluku o izmjenama i dopunama Statuta MKVC.
Zbog zahvalnosti i kontinuiranog rada u MKVC, svim članovima koji voze motor, a koji su stekli desetogodišnji status u MKVC, trajno se dodjeljuje status redovnog člana. Vodstvo na svim razinama se zahvaljuje na požrtvovnosti i trudu koje su takvi članovi uložili u MKVC.
Omogućeno je svim članovima koji su bili na dužnosti minimalno jedan mandat u podružnici ili na nacionalnoj razini trajno članstvo u Izvršnom odboru tih razina. Na ovaj način se ubrzava prilagodba novih članova koji preuzimaju odgovorne i zahtjevne dužnosti u tijelima MKVC. Također, izražava se zahvalnost dosadašnjem vodstvu i daje do znanja koliko su bitni za nastavak djelovanja MKVC.
Izmjenama i dopunama Statuta, MKVC nastoji prepoznati i nagraditi trud svojih dugogodišnjih članova te osigurati kontinuitet i kvalitetu u vođenju organizacije.
Nakon točke dnevnog reda o izmjenama i dopunama Statuta, kako nije bilo više kandidata za dužnosti predviđene Statutom MKVC, novo vodstvo biralo se aklamacijom kako slijedi:

- Ratko Dragović - Klek, za predsjednika
- Zlatko Filipović - Zlaja, za dopredsjednika
- Siniša Jugović - Siki, za dopredsjednika
- Ivan Dominik Dragović - Domi, za glavnog tajnika
 
Novoizabrano vodstvo preuzima dužnosti s ciljem daljnjeg jačanja i unapređenja rada MKVC, te zadržavanja visokog nivoa angažmana i suradnje među članovima. Aklamacijom izabrani članovi vodstva zahvaljuju se na ukazanom povjerenju i obećavaju predan rad za dobrobit svih članova i organizacije u cjelini.
Također smo izvršili određene korekcije u tijelima:
Nadzorni odbor MKVC:

- 1. Podružnica - Središnja Hrvatska: Tomislav Čulo
- 2. Podružnica - Sjeverna Hrvatska: Dražen Bogdan - Medeni
- 3. Podružnica - Zapadna Hrvatska: Darko Škibola - Tigar
- 4. Podružnica - Južna Hrvatska: Vitomir Glavaš - Don Vito
- 5. Podružnica - Istočna Hrvatska: Daniel Šimić - Banana
- 7. Podružnica - Posavina: Ivan Lucić
- 8. Podružnica - Središnja Bosna: Robert Tuka
 
Sud časti MKVC

- 1. Podružnica - Središnja Hrvatska: Violeta Dragović - Viky
- 2. Podružnica - Sjeverna Hrvatska: Marijan Palatinuš
- 3. Podružnica - Zapadna Hrvatska: Nikolina Barbarić - Nina
- 4. Podružnica - Južna Hrvatska:
- 5. Podružnica - Istočna Hrvatska: Goran Dragojević - Gican
- 7. Podružnica - Posavina: Marko Koturić
- 8. Podružnica - Središnja Bosna: Franjo Marković
 
Svim novim i starim članovima izabranim u tijelima MKVC želim uspješan rad.
Novoizabrano vodstvo, zajedno sa iskusnim članovima, nastavit će raditi na ostvarivanju ciljeva MKVC, promoviranju motociklizma, te jačanju zajedništva i suradnje unutar naše organizacije.
Hvala svima na podršci i angažmanu.
 
Na kraju izborne skupštine, vodstvo 4. Podružnice - Južna Hrvatska dodijelilo je velike boje novo-starom članu MKVC, Vjekoslavu Biliću - Vjeki. Čestitamo Vjekoslavu Biliću - Vjeki na ovom značajnom priznanju i želimo mu puno uspjeha u daljnjem radu i doprinosu našoj zajednici.
 
2024 06 08 skupstina 102
 

2024 06 08 izborna skupstina mkvc

Sukladno članku 16. Statuta MKVC, pozivam delegate na izbornu skupštinu MKVC koja će se održati 08.06.2024. godine s početkom u 19 sati u prostorijama 2. Podružnice - Sjeverna Hrvatska MKVC u moto kampu (Ulica Zrinskih 78, 4000 Gornji Kuršanec, RH). Za skupštinu MKVC predviđen je slijedeći:

 
DNEVNI RED:
1. Otvaranje skupštine
2. Izbor radnih tijela: Radno predsjedništvo (3 člana), verifikacijska komisija (3 člana), kandidacijska komisija (3 člana), izborna komisija (3 člana), zapisničar i dva ovjerovitelja zapisnika
3. Izglasavanje Poslovnika o radu skupštine MKVC
4. Izmjena i dopuna Statuta MKVC
5. Izbor predsjednika, dopredsjednike i Glavnog tajnika
6. Imenovanje članova u tijelima MKVC (IO, NO i SČ)
7. Razno
 
Sukladnu članku 6. Poslovnika o radu Skupštine, Podružnice MKVC će najkasnije sedam (7) dana prije odvijanje Skupštine MKVC dostaviti popis delegata koji će zastupati Podružnicu. Sukladno članku 16. Statuta MKVC stavak (2) „Skupštinu MKVC čine izglasani redovni članovi na prošlim izborima u Izvršnom odboru MKVC, Nadzornom odboru MKVC i Sudu časti MKVC te po tri (3) delegata (redovni članovi) iz svake podružnice.“ Stavak (4) „Skupština pravovaljano odlučuje ako joj prisustvuje najmanje jedna trećina članova skupštine. Ako u zakazano vrijeme nije prisutna jedna trećina članova, Skupština može otpočeti s radom pola sata nakon zakazanog vremena, ako je prisutno najmanje deset članova skupštine, o čemu će članovi biti upozoreni u pozivu na Skupštinu.
Temeljem stavka dva (2) članka 47. Statuta MKVC članovi skupštine mogu dva dana prije skupštine predlagati svoje kandidate za pojedina tijela na Skupštini MKVC kandidacijskoj komisiji u sastavu:

- Bruno Knezović, predsjednik
- Tomislav Čulo, član
- Mladen Kušer, član

na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 
 
 
Moto klub Veterani - Croatia
predsjednik, Ratko Dragović - Klek