logo portal banner

logo mkvc tigar zuri

logo mkvc tigar bijelkasti

Projekti MKVC

 
 
mkvc zagreb

mkvc orasje

mkvc rijeka

Ideja:
MKVC je moto klub sa velikim brojem članova koji provode veliki broj projekata kroz godinu i koji često putuju u velikim skupinama po cijeloj Hrvatskoj i šire. Nakon više godina djelovanja nameće nam se potreba za izgradnju vlastitih objekata u kojima bi se okupljali članovi MKVC, njihovi prijatelji i bikeri koji prolaze našim krajevima.


Cilj:
Izraditi prostorije u kojem bi se okupljali članovi MKVC, njihovi prijatelji i bikeri koji prolaze tim krajevima.


Vrijeme:
Izgradnja


Mjesto:
Republika Hrvatska i Bosna i Hercegovina.

eurobiker


Ideja:
Eurobikerima je na prvom mjestu međunarodni humanitarni rad, organizacija specijaliziranih moto tura kao podrška i pratnja humanitarnim akcijama, organizacija tematskih moto putovanja vezanih za kulturno-povijesnih događanja, organizacija humanitarnih koncerata i drugih aktivnosti koje mogu na bilo koji način proširiti i djelovati na bolji spektar djelovanja moto populacije i naravnao svoju posebno pažnju daju na suradnju sa drugim bajkerima i klubovima sličnog profila, kako na neformalnoj razini tako i kroz Europske projekte prekogranične suradnje moto klubova. Udruga djeluje pod zajedničkim motom svih Eurobikera „Mobilnost nadilazi granice i spaja kulture“.

Cilj:
Sudjelovanje u humanitarnim akcijama u sklopu Eurobiker Charity Croatia koje organizira humanitarna organizacija Biker-Brummi-Hilfe e.V.


Vrijeme:
Tijekom godine


Mjesto:
RH, BiH i šire

poloj


Ideja:
Moto klub "Brod" iz Slavonskog Broda unatrag nekoliko godina organizira „pečenkijadu“ na Športsko rekreacijskom centru Poloj kod Slavonskog Broda. Na tom mjestu istoimenu moto klub održava i moto-susret svake godine u svibnju mjesecu.
Članovi Podružnice 5. - Istočna Hrvatska MKVC koji žive u Slavonskom Brodu od prve godine priključili su se navedenoj akciji koja je ubrzano postala tradicionalna. Tom prilikom okupi se znatan broj članova MKVC koju koriste za druženje na kraju moto sezone.

Cilj:
Cilj je okupljanje i druženje članova MKVC zajedno sa članovima ostalih moto klubova iz Hrvatske.


Vrijeme:
Listopad


Mjesto:
Slavonski Brod

polog


Ideja:
Članovi MKVC Podružnica 6. - Hercegovina u sklopu sa ostalim moto klubovima iz Hercegovine već organiziraju obilježavanje zaustavljanje „JNA“ tenkova u mjestu Polog kod Širokog Brijega. Zaustavljanje tenkova spontano je hercegovački puk 07.05.1991. godine prepriječio kamionima i nenaoružanim ljudstvom cestu na dužini od nekoliko kilometara kojom se kretala „JNA“ kolona od 100 tenkova i oklopnih vozila iz smjera Mostara prema Širokom Brijegu i dalje prema Hrvatskoj. Za hrvatski narod bila je to prekretnica koja je pokazala da se samoorganiziranjem plaća cijena vlastitog opstanka na ovim prostorima.


Cilj:
Cilj je sudjelovanje članova MKVC i veterana-bikera te ostalih motorista na obilježavanju sjećanja na zaustavljanje „JNA“ tenkova te sjećanje na preminule Hrvate iz Hercegovine koji su poginuli u Domovinskom ratu kao i sjećanje na žive branitelje i pobjede koje je hrvatska vojska ostvarila u Domovinskom ratu.


Vrijeme:
7. svibnja


Mjesto:
Bosna i Hercegovina

 logo vukovar cerada obrada 


Ideja:

Hrvatski državni sabor donio je 1999. godine Odluku o proglašenju 18. studenoga Danom sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, kojom je određeno na dostojanstven i primjeren način odati počast svim sudionicima obrane Vukovara - grada simbola hrvatske slobode. „VUKOVAR - MJESTO POSEBNOG PIJETETA“. Članovi MKVC svake godine se na svakojaki način priključuju na obilježavanje.


Cilj:
Cilj sudjelovanja na bilo koji način članova MKVC na obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine je sjećanje na sve poginule, nestale i preminule hrvatske branitelje koji su branili Vukovar.

Vrijeme:
11. studenog
Mjesto:
 • Vukovar

 logo krajevima nasih predaka


Ideja:
Ideja o moto maratonu “Krajevima naših predaka” proizlazi iz činjenice da od osnutka MKVC promoviramo prirodnu i kulturno-povijesnu baštinu Hrvatske kroz naša putovanja i druženja. Naša vizija je postati jedinstveni, najbolji, maštovitiji sa prikladnim smještajem i ponudom na moto sceni te se stalno tehnološki i kadrovski usavršavati radi što uspješnijeg nastupa na zahtjevnom turističkom tržištu u Hrvatskoj i EU. Naša misija je ostati vjeran u uspjeh i ideji zajedništva (bikerskog života) u izradi inovativnog pothvata izgradnje moto kampa od smještaja i ponude u moto kampu te raznolikosti moto tura za bikere ljubitelje aktivnog odmora u Hrvatskoj.
Ideju je predložio Ratko Dragović - Klek.


Cilj:
Cilj ovog projekta je veterane-bikere članove MKVC zainteresirati i usmjeriti ih da tijekom vožnje po Hrvatskoj promoviraju svoj kraj isticanjem prirodnu i kulturno-povijesnu baštinu RH kroz moto svijet. Time članovi MKVC izravno doprinose jačanju hrvatskih turističkih kapaciteta kroz moto turizama, a sebe stavljaju u poziciju korisnog člana braniteljske i društvene zajednice. (Klek)


Vrijeme:
srpanj


Mjesto:

Republika Hrvatska i Bosna i Hercegovina

2012 05 06 lekenik lekenik


Ideja:

Suradnja sa SOS dječje selo Lekenik započela je 2011. godine zahvaljujući zajedničkim prijateljem Rusmira Agačevića i Ratka Dragovića - Kleka. Rusmir Agačević je dramski pisac i vanjski suradnik odnosno voditelj kreativnih radionica u Društvenom centru SOS Dječjeg sela. Do sada smo odradili nekoliko projekata sa SOS dječje selo Lekenik, a sa direktorom SOS dječjeg selo Lekenik Mariom Čovićem dogovorili smo dugoročnu suradnju.


Cilj:
Cilj je pružiti djeci koja odrastaju u SOS Dječjem selu Lekenik mogućnost druženje sa bikerima i vožnja na motorima.


Vrijeme:
Tijekom cijele godine


Mjesto:
Lekenik

2013 06 15 dani otvorenih vrata
 

Ideja:
Ured Vlade Republike Hrvatske za udruge organizira Dani otvorenih vrata udruga koji bi trebali biti spoj dosadašnje tradicionalne konferencije Dani udruga i Dana otvorenih vrata održanog po prvi puta 2012. godine.

Cilj:
Cilj događanja jest građanima i široj javnosti približiti programe i projekte od interesa za opće dobro koje provode MKVC u Hrvatskoj organiziranjem različitih događanja u prostorijama MKVC ili izvan njih, te otvaranjem vrata građanima u određenom danu ili danima.

Vrijeme:

Svibanj ili lipanj


Mjesto:

Zagrebačka 2, 10360 Sesvete (Zagreb) (klupske prostorije MKVC i po podružnicama)


  


 


 

2013 03 31 plitvice- klek-199
 

Ideja:
Ideja o sudjelovanju na obilježavanju sjećanja na „Krvavi Uskrs“ kao članovi MKVC je taj što su neki članovi MKVC sudionici ovog događaja i što članovi MKVC godinama sudjeluju u obilježavanju „Krvavog Uskrsa“ kojeg organizira Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo obrane i Ministarstvo branitelja.
 

Cilj:
Cilj je sudjelovanje članova MKVC i veterana-bikera te ostalih motorista na obilježavanju sjećanja na „Krvavi Uskrs“ je sjećanje na prvog poginulog redarstvenika Josipa Jovića te sve branitelje koji su poginuli u Domovinskom ratu kao i sjećanje na žive branitelje i pobjede koje je hrvatska vojska ostvarila u Domovinskom ratu.

Vrijeme:

31. ožujka


Mjesto:

2012 08 05 daco 120
 

Ideja:
Ideja o moto defileu "Ponos ratnih veterana" ("Pride war veterans") prilikom obilježavanja Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja 5. kolovoza u Kninu nastala je u kolovozu 2008. godine.
Ideju je predložio Ratko Dragović - Klek.

Cilj:
Cilj moto defilea „Ponos ratnih veterana“ je sudjelovanje veterana bikera i ostalih motorista na obilježavanju Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja i sjećanje na obljetnicu vojnoredarstvene akcije „Oluja“ te sjećanje na sve branitelje koji su poginuli kao i sjećanje na žive branitelje i pobjede koje je hrvatska vojska ostvarila u Domovinskom ratu. (Klek)
 
 

Vrijeme:

05. kolovoza


Mjesto:


KRATKI SAŽETAK VAŽNIJIH POVIJESNIH INFORMACIJA

05. kolovoza 1995. godine, kao dio sveukupne kompleksne i zahtjevne vojno-redarstvene operacije Oluja, Oružane snage RH zajedno sa snagama reda Ministarstva unutarnjih poslova RH ušle su i oslobodile grad Knin.
Oslobađanje grada Knina bio je važan cilj operacije Oluja, a sam grad ima veliku ulogu u hrvatskoj povijesti:
 • u prošlosti, u gradu Kninu su se krunili i iz njega su vladali hrvatski kraljevi
 • uoči i nakon raspada bivše Jugoslavije 1991., Srpski pobunjenici iz Hrvatske, pot-pomognuti JNA (kontroliranom od Srba) i srpskim i crnogorskim dragovoljcima iz Republike Srbije, Republike Bosne i Hercegovine i Republike Crne Gore, neviđenim zvjerstvima i krvoprolićem, okupirali su grad Knin i još ¼ legitimnog teritorija Republike Hrvatske
 • nakon što su ga okupirali, Srpski pobunjenici proglasili su Knin glavnim gradom samoproglašene tzv. Republike Srpske Krajine;
 • grad Knin kao i ostatak okupiranog teritorije u Hrvatskoj, međunarodno je i legalno priznat kao sastavni dio suverenog teritorija neovisne Republike Hrvatske
 • Hrvatska vojska prosudila je grad Knin je kao gravitacijsko središte srpske pobune i tzv. Republike Srpske Krajine.
U to vrijeme, glavni cilj srpske političke, vjerske, znanstvene i vojne elite bio je samoproglašenu, tzv. Republike Srpske Krajine, zajedno s ostalim okupiranim područjima u drugim republikama pridružiti „matici“ Republici Srbiji, a s ciljem uspostave Velike Srbije, kao nikada ostvarenog srpskog sna koji je zauvijek ostao samo mit.
Od 1991. godine bezuspješno su se vodili bezbrojni mirovni pregovori s ciljem mirne reintegracije okupiranog teritorija u ustavno-pravni poredak Republike Hrvatske. 04.08.1995., nakon što su propali i posljednji mirovni pregovori, hrvatska Vlada pokrenula je operaciju Oluja kojom se, u nepuna 84 sata, oslobodila velika većina okupiranog teritorija Republike Hrvatske.
 
 
Nekoliko značajki sam operacije Oluja:
 • trajala je od 04-07. kolovoza 1995. godine
 • napad se provodio na 630 kilometara dugoj fronti
 • 18%, ili oko 10.000 kvadratnih kilometara okupiranog područja Republike Hrvatske bilo je oslobođeno.
Dodatni efekti operacije Oluja:
 • srpske postrojbe bile su u potpunosti onemogućene pokrenuti još jednu zločinačku i kriminalnu operaciju protiv bošnjačkog i hrvatskog naroda u području Bihaća u Bosni i Hercegovini; još jedan zločin kao u Srebrenici je bio planiran, međutim zahvaljujući operaciji Oluja srećom takav zločin se ipak nije dogodio;
 • srpski političari su konačno shvatili da vojna opcija nije opcija, stoga je preostalo okupirano područje Republike Hrvatske,regija uz Dunav, reintegrirano u pravni poredak Republike Hrvatske 1997. kao rezultat mirovnog procesa;
 • Operacijom Oluja osigurani su preduvjeti nastavka združenih operacija Hrvatske vojske, Armije BiH i HVO u Bosni i Hercegovini kojima su oslobođeni veliki prostori koji su do tada bili pod srpskom kontrolom i očišćeni od ne-Srba;
 • U konačnici to je omogućilo provedbu konačnog Mirovnog procesa 1998. godine što je posljedično okončalo ratno stanje u Republici Hrvatskoj i Republici Bosni i Hercegovini.
Tijekom operacije Oluja, Oružane snage RH i snage reda Ministarstva unutarnjih poslova imale su slijedeće gubitke:
 • 196 poginulih
 • oko 1,100 ranjenih
 • 3 zarobljena, pritvorena u Srbiji i srpskim dijelovima u Bosni i Hercegovini
 • 15 hrvatskih branitelja se vodi nestalim u operaciji.

 2011 05 14 bleiburg bagzy
 

Ideja:
Ideja o moto maratonu "Cesta sjećanja" ("Memory route") Zagreb - Bleiburg povodom obilježavanje bleiburške tragedije i Križnog puta u Bleiburgu, nastala je po povratku u jednom restoranu u Krapini 04.09.2007. godine sa preuzimanja spomen kamenja sa šest velikih lokacija hrvatskih stratišta nakon završetka Drugog svjetskog rata: Bleiburško polje u Austriji, Tezno polje kod Maribora, Kočevskog roga kod Kočevja i Crngroba kod Škofja Loke u Sloveniji, te Maceljske gore kod Krapine i Jazovke kod Sošica u Žumberku u Maceljskoj crkvi Muke Isusove za Zid sjećanja u kompleksu Crkve hrvatskih mučenika na Udbini. Moto maraton "Cesta sjećanja" ("Memory route") Zagreb - Bleiburg predložio je Ratko Dragović - Klek tajniku - glasnogovorniku Počasnog bleiburškog voda Boži Vukušiću. Gos. Vukušić nas je ubrzo nakon konzultacije sa vodstvom Počasnog bleiburškog voda obavijestio da se može krenuti u organizaciju moto maratona "Cesta sjećanja" ("Memory route") Zagreb - Bleiburg.

Cilj:
Cilj moto maratona "Cesta sjećanja" Zagreb - Bleiburg očuvanje je spomena na bleiburške žrtve i žrtve križnog puta kao sjećanje na hrvatske žrtve u borbi za slobodu i nezavisnost, a također i na sve žrtve Domovinskog rata, odajući im na taj način počast koju zaslužuju. 
 

Vrijeme:

Najbliža subota 15. mjeseca svibnja


Mjesto:

 


 

2011 09 10 dhm udbina lozina 171


Ideja:

Blagopokojni papa Ivan Pavao II., vidjevši velika stradanja 20 st. i neizvjesnost koju donosi 21 st. odnosno treće tisućljeće pozvao je narode da sakupe dobro iz povijesti naroda i prenese u treće tisućljeće.
Kroz našu povijest postojale su velike bitke, u toku i poslije bitki su bila velika stradanja. Tu mislimo na vrijeme Mongola, Avara, Turaka i drugih porobljivača. Iza nekih su ostali zapisani tragovi, a mnoge je progutalo vrijeme zaborava. O tim zapisanima sve do uspostave države Hrvatske nije se mnogo spominjalo, a vidljiva obilježja nisu ni postavljana. Jedna od bitki koja je obilježila stradalničku našu povijest jest Krbavska bitka (1493.). Narodi Europske unije su na svojim stratištima podigli hamove zahvala, spomenike, ploče kojima su istakli žrtvu i ljubav svojih predaka, na Krbavi do stvaranja Domovine nije postojala ni obična pločica na kojoj bi pisalo: "Na ovom polju 1493. stradao je cvijet hrvatskog plemstva i mnoštvo vitezova“. Ne samo na Krbavi, nego i mnoštvu starih hrvatskih gradova, jama i vrtača iz kojih kosti traže istinu, jer su je ljudi prešutjeli. Ti zločini nad Hrvatima, ne samo da nisu bili kažnjavani, nego i dan danas su nagrađeni (kako prije tako i danas u RH). Na našoj je generaciji da ispravi tu nepravdu i obilježi žrtvovanu ljubav i ostavi za buduća pokoljenja.
Msgr. Mile Bogović, biskup gospićko-senjske biskupije, u tom Papinom pozivu prepoznao je gradnju Crkve hrvatskih mučenika (CHM). Osmislio je tu ideju i 2003., na 510. obljetnicu Krbavske bitke predložio je HBK, koju su naši biskupi podržali. To je učinio i prema Hrvatskom saboru i dobio podršku. Osim te najveće duhovne i civilne institucije u podršci su se pridružile i mnoge druge ugledne institucije (Matica Hrvatska; HAZU, Institut za povijest …).
Kamen temeljac za izgradnju Crkve hrvatskih mučenika na Udbini blagoslovio je Papa Ivan Pavao II. u Rijeci 2003. godine da bi kamen temeljac bio položen na Udbini 09. rujna 2005. godine. Gradnja je počela 2005. godine sredstvima od vjerničkog hrvatskoga puka iz cijeloga svijeta, a završena 2010. godine.
Crkva hrvatskih mučenika je najveća crkva na Udbini i hrvatsko nacionalno svetište. Zamišljena je kao skupno mjesto svih hrvatskih stradanja i muke hrvatskog naroda do ostvarenja svoje države i slobode.
Crkva hrvatskih mučenika na Udbini želi biti oltar što se uzdiže nad „molitvenim prostorom“ Krbavskoga polja, mjesta na kojemu je 1493. u samo jednom danu izginulo deset tisuća branitelja, među njima i „cvijet hrvatskoga plemstva“. Ondje gdje su brojniji grobovi mučenika, prisutniji je dar uskrsnuća za vječnost. Crkva se gradi po uzoru na starohrvatsku crkvu u Ninu. Posebno se željelo istaknuti: ideju mučeništva (Sv. Križ), braniteljsku sudbinu našeg naroda (predziđe kršćanstva - obrambeni zid), osebujnost glagoljske kulture (glagoljsko slovo A na preslici), vjernost krsnim obećanjima (Višeslavova krstionica u sredini Crkve - ispod kupole).
U kompleksu CHM nalazi se: Muzej HM, Biblioteka HM, Kripta HM, Crkva HM, Put križa i memorijalni zid. 
2007 09 09 udbina
Msgr. Mile Bogović, biskup gospićko-senjske biskupije isto tako je inicirao u sklopu CHM izgradnju spomen-parka u koje će biti veliki memorijalni zid pod nazivom zid memorije na kome se postavljaju Spomen kamenje svih hrvatskih stratište, mjesta pogibije i masovnih grobnica. Neki ga nazivaju i zid sjećanja, spomen na sve žrtve koje su pale za Krst časni i slobodu zlatnu, za svoju vjeru, narod i domovinu.
Memorijalni zid će biti izgrađen od Spomen kamenja (dimenzije su 30 x 20 centimetara i debljine 15 centimetara). Natpis na Spomen kamenju treba sadržavati naziv stratišta, pogibije ili masovne grobnice, potom godinu kad se stradanje dogodilo i naziv mjesta blizu kojeg se stratište nalazi. Ovisno o veličini natpisa i broju slova, veličina slova trebala bi biti od 3 - 5 centimetara. Uz Spomen kamen svako treba predati i pisani dokument, ispravu koja opisuje stradanje na tom mjestu. Poželjno bi bilo da to svjedočanstvo opišu i potpišu svjedoci tragičnih događanja ili oni koji su sačuvali vjerodostojnu uspomenu na te događaje.

Dan hrvatskih mučenika obilježava se drugi vikend u rujnu mjesecu. Prema odluci Hrvatske biskupske konferencije na taj dan Hrvatska odaje počast svojim mučenicima, braniteljima, stradalnicima i žrtvama, koji su na bilo koji način, bilo gdje i u bilo koje vrijeme kroz povijest stradali za svoj narod, vjeru i domovinu. Organizator centralne svečanosti na Udbini je Gospićko-senjska biskupija.

spomen park 01

MKVC se od početka izgradnje Crkve hrvatskih mučenika na Udbini (2007.), na poziv gospićko-senjskog biskupa msgr. Mile Bogovića i fra Nediljka Knezovića, uključio u izgradnju Zida sjećanja koji se nalazi u Spomen parku pokraj crkve Hrvatskih mučenika. U mjestima masovnih i individualnih hrvatskih grobišta izrađuje se spomen kamenje koje će, kao dio Spomen zida, vječno svjedočiti o svim stratištima hrvatskog naroda.
Članovi MKVC izrađuju, nose na blagoslov i donose spomen-kamenje, iz Hrvatskoj i okolnih zemljama, pri tome uključujemo razne predstavnike društvene zajednice (moto klubove, braniteljske i civilne udruge, lokalnu zajednicu te pojedince) te ga na Dan hrvatskih mučenika, u svečanoj povorci pred svetu misu, donose na oltar, a kasnije se ugrađuju u Zid sjećanja u Parku crkve Hrvatskih mučenika. Do sada je prikupljeno 321 spomen kamenja.

spomen park 02

Sudjelujući u obilježavanju Dana hrvatskih mučenika i okupljajući na Udbini bikere iz Hrvatske i BiH, MKVC, kao braniteljska udruga, provodi svoju misiju očuvanja sjećanja na sve žrtve hrvatskog naroda ugrađene u njenu državotvornost i samostalno i poticanja mlađih generacija da slijede naš primjer i poštuju trajne vrijednosti ljubavi prema svom narodu i domovini.


Cilj:
Cilj moto maratona „Jaši do zida“ je sudjelovanje veterana bikera i ostalih motorista na obilježavanju Dana hrvatskih mučenika i sjećanje na sve hrvatske mučenike kroz povijest kako njihova žrtva ne bi pala u zaborav.

Vrijeme:

Druga subota u rujnu


Mjesto:


Spomen kamenje:


PODRUŽNICA 1. - SREDIŠNJA HRVATSKA 

1. Bešlinec 1945. Župa Kl. Ivanić
2. Župa Kalje - Žumberak 1941 - 1945
3. Šenkovec 1943. Brdovec
4. Jazovka 1945. Sošice - Žumberak
5. Zaprešić 1945. Zaprešić
6. Prudnice 1945. Brdovec
7. Ključ 1945. Brdovec
8. Kl. Ivanić Franjevački samostan 1945
9. Javorje 1945. Brdovec
10. Brdovec 1945. Brdovec
11. Šuma - Gović, 1945 - 1947 Jasterbasko
12. D. Lomnica - V. Gorica Brojnim žrtvama komunizma u Peršinovečkoj šumi i okruženju 1945/1946. i devetorici ponosnih sinova poginulih u Domovinskom ratu 1991/95
13. Dvorišće 4. listopad 1991.
14. Župa Lipa Sv. Nikola 2. Sv. Rat
15. Ogulin 1 Galge 2. Sv. rat i poraće
16. Matijina jama Brezno - Ogulin 2. Sv. Rat
17. II. Svj. Rat i poraće Općina Lasinja - 195 mučenika
18. Domovinski rat Općina Lasinja 41 mučenik
19. Ogulin 4 Đulin Ponor 1945.
20. Vidanka - 1945 Duga Resa
21. Šajfarov Gaj 19.06.1944. Lađevac - Slunj
22. Skradnik župa Oštarije 1941 - 1945
23. Grabarje 1941-1945 Slunj
24. Carevo polje žrtve rata 1941 - 1945 Župa Sv. Josipa Josipdol
25. Cetingrad 1943
26. Cerovnik Pitomi Javor 2. Sv. rat i poraće
27. Sopača 1945. Modruš
28. Ogulin 3 Frankopanska kula 1945.
29. Kuterovčeva pećina 1945. Lađevac - Slunj
30. Duga Resa Mrežnički Varoš 1945
31. Kozjača Jamadol 1945. Karlovac
32. Ogulin 2 Park Kralja Tomislava 1945
33. Međuvođe 1945. Generalski Stol
34. Saborsko 1991.
35. Vojni Poligon 1991-1995 Slunj
36. 143. brigada HV Ogulin Pitomi Javor 1991 - 1995
37. Lađevačko Selište 1992. Slunj
38. Sabaljska Draga Župa Cerovnik 23.01.1943.
39. Sisak Grad hrvtskih pobjeda Hravstki domobran Ograna Sisak
40. Crnac Braće Bobetko Sisak
41. Stankovac - Gračanica Šišinečka 4. listopad 1991.
42. Marinbrod 4. listopad 1991.
43. Hađer 4. listopad 1991.
44. Kurjakana Novska Svibanj 1945.
45. Zrin 09.09.1943 Zrin
46. Petrinja Rujan 1991
47. Župa „Bučica“ listopad 1991.
48. Velika Solina, Gornji Selkovac listopad 1991.
49. Novo Selo Glinsko Listopad 1991
50. Donje Jame listopad 1991.
51. Gornje Jame 11. prosinca 1991.
52. Donji Hrastovac - Bašćine Hrvatska Kostajnica 12. 9. 1991. Policijska kapelanija Majke božje kamenitih vrata Policijska uprava zagrebačka
53. Gvozdansko 13.1.1578.
54. Joševica 16. prosinca 1991. 1941. - 1945.
55. Sveta Kata Divuša 19. IX 1717.
56. Šatornja 19. rujan 1991. 1941. - 1945.
57. Logor Jasenovac 1941 - 1948 Jasenovac
58. Topusko Šuma - "Kose" 1945.
59. Topusko Čemernica (Marakovac) 1945.
60. Jukinac 1991. - 1992.
61. Župa "Maja" 1991. 1941. - 1947.
62. Glina 26. lipanj 1991.
63. Skela 28. kolovoz 1991.
64. Viduševac 30. rujan 1991.
65. Mala Solina 30. rujan 1991.
66. Boturi - Turčenica Bišćanovo - Trstenica Donji Selkovec 30. rujan 1991.
67. Šuma Lug 1945 Bjelovar
68. Donji Mosti 1941 - Kapela Bjelovar
69. Križevci Đurđic Šuma Pesek 1945 (Poraće)
70. Barutana 1991 Bjelovar
71. Gračani
72. Gor. Vrapče olanovina Zagreb
73. Gor. Kustošija 9.V 1945. Zagreb
74. Gor. Vrapče 1945. Polovina Zagreb
75. Markuševec 1945 - 1946

 


PODRUŽNICA 2. (SJEVERNA HRVATSKA) 

1. Seča - Limbuš 1945. Župa Kloštar Podravski
2. Križevci Šuma Župetnica 1945 (Poraće)
3. Križevci Gradska šuma Ivanečko brdo Šašine 1945 (Poraće)
4. Križevci Vojkovac, Šuma Lug 1947 - 1950.
5. Maceljska gora 1945. Đurmanec Krapina
6. Prekopa - Kihalac 2. listopad 1991.
7. Stari Grad 1941 - 1945 1945 - 1947 Čakovec Mdeđimurje
8. Žrtve zatvora Udbe 1945 Prelog
9. Sep lipanj - 1945 Gornji Hrašćan Međimurje
10. Prelog 1945. - žrtve zatvora Udbe
11. Ksajpa lipanj 1945 Šenkovec Međimurje
12. Leš Kotoriba 1945 - 1947 Međimurje
13. Župa Vratišinec 1945 - 1987 Međimurje
14. Repova šuma ožujak 1947 Štrigova Međimurje
15. Repova šuma 1947 Štrigova
16. Varaždin Istražni zatvor svibanj - lipanj 1945.
17. Kolnjak. 1945. Varaždin breg G. Kneginec
18. "Pancerica" 1945 Cestica
19. Margečan Masovna grobnica Tužno - 1945 Gočice – 1947


PODRUŽNICA 3. - ZAPADNA HRVATSKA

1. Cerovica (Jurani) 1945. Pićan Istra
2. Otočac
3. 9. gardijska brigada HV Gospić
4. 118. briogada HV Gospić
5. Gospić Jasikovac 1945
6. Kaniža - Gospić Kloštar Financije Tratina 1945.
7. Senj 1617. U doba Uskoka
8. Lukovo Šugarje 1932 - 1995
9. Brušane 1938 - 1948
10. Podlapača 1991 - 1995 Udbina
11. Perušić 1941 - 1945
12. Lički Ribnik 1941 - 1945
13. Karlobag 1941 - 1995
14. Bilaj 1941 - 1945
15. Lovinac 1941 - 1946
16. Sveti Rok 1941 - 1947
17. Bužim 1941 - 1977
18. Boričevac 1941
19. Lukovo Šugarje Uvala Moštine 1943.
20. Poginuli Brinjaci Brinje 1945.
21. Mate Došen D. Duliba Kalobag Nestao 1945.
22. Gospić Imovina 1945
23. Gospić Izvan groblja 1945 - 1946
24. Goli Otok 1949 - 1989
25. Staro Selo 1991. god Otočac
26. Čanak 1991
27. Žuta Lokva Brinje 24.08.1991.
28. Prezdan - 1945. Kostrena
29. Podhumske žrtve 12. srpnja 1942. Župa Sv. Mihovila Ark. Jelenje
30. Mušaluk Lički Osik 1941 - 1945
31. Umole 1942 Jelenje
32. Milaši 1943 Jelenje
33. Balatin Lički Osik 1945
34. Sveti Grgur 1949 - 1989


PODRUŽNICA 4. - JUŽNA HRVATSKA 

1. Kijev Do 1991. Ravno
2. Vujinovića Jaruga 3/4 rujna 1946 Vid
3. 16.12.1942. Klek Duboka Komarna Slivno Ravno
4. Groblje Sv. Ivana 16. 17. i 20. 21.11.1944 Metković
5. Orsula 19.10.1944 Pokolj 13 domobrana HD Dubrovnik 2011
6. Jama "Vranine" studeni 1944. Stratište hrvatskih vojnika, civila i svečenika HD Dubrovnik, 2011.
7. Vaga 1944 - 1945 Metković
8. Stratište Otok Daksa Udruga "Daksa" 1944 - 45 Dubrovnik 2011
9. Daksa 1944/45 Žrtve komunističkog terora Udruga Daksa Dubrovnik 2011
10. Jakljan 1945 214 zarobljenika iskapanje HD Dubrovnik veljača 2013.
11. Nova Sela Šiljegi 1945 - 1946
12. Golubov kamen 1992. Dubrovnik
13. Slano 21.10.1944 Četvero civila i domobrana iskapanje HD Dubrovnik veljača 2013.
14. Žrtve rata Župe Čvrljevo
15. Sudišće Zagvozd
16. Biokovo Zagvozd
17. Čikeši 9.VI.1944. Župa Žeževica
18. Žrtve četničkog pokolja u poljičkim župama Gata i Ostrvica 1. listopada 1942. g 96 osoba
19. Žbare 15.06.1942. Vrgorac
20. Klis 1537
21. Župa Sv. Luke Otok - Sinj Svojim mučenicima 1715. - 1944. - 1991.
22. Nikola Modrić 1897 - 1945 Glavice - Sinj
23. Ričice Gudura 1941 - 1945
24. Žrtve rata Župa Sv Ante Vinjani Imotski1941 - 1990 1991 - 1995
25. Potravlje - Sinj 1941 - 1995
26. Kunci - Potravlje 1941 - 1995
27. Mosor Kučinski Doci Zubićeva Jama 1942-1944 Kučine
28. Sv. Križ 1942 -1946 Makarska
29. Poljice, Gata i Ostrovica 1942.
30. Vojnić 1943. Trilj
31. Velić 1943 Trilj
32. Košute Kukuzovac 1943. Trilj
33. Jabuka 1943. Trilj
34. Aržano 1943 Cista Provo
35. Voštane 1944. Trilj
36. Rože 1944. Trilj
37. Podi lipanj 1944 Trilj
38. Ljut 1944 Trilj
39. Krivodol 1944. Trilj
40. Kamensko 1944 Trilj
41. Jerkuša Zagvozd
42. Dolac Donji 1944. Omiš
43. Kevina Jama 1945 Radošić - Lećevica
44. Glavice - Sinj - 1945.
45. Proložac - Knezovići - 1947
46. Žrtve rata Župa Sv Ante Poljica Imotski1941 - 1946 1991 - 1995
47. Mravince Split 27.09.1943.
48. Župa Sv. Jure Rupe 2014.
49. Žrtve rata Župe Unešić
50. Bićine 12. rujna 1944. Župa Skradin
51. Golubinka 1941 - 1945 Tišnjanjska Dubrava
52. Otok Levrnaka 1944 g. Općina Murter
53. Golubinka 1945 Mratovo Promina
54. Nadin 1991. Nadin
55. Kamenjak 13. 06. 1944. Benkovac
56. Kašić 01.02.1993. 25 poginulih branitelja 3. bojna Kobre, 3 gbr ZNG Kune
57. Škabrnja, 1991. Škabrnja
58. Stradalim Ravljanima tijekom Domovinskog rata Župa Rava Zadarska nadbiskupija
59. Zaton 1991 - 95 Zaton Obrovački
60. Brdo Debeljak 1993 Biograd n/m
61. Župa Jasenice 30.09.1991.


PODRUŽNICA 5. - ISTOČNA HRVATSKA 

1. Župa Mučeništva Sv. Ivana Krstitelja Zapolje
2. Župa kralja Krista Rešetari
3. U spomen na 52 hrvatske žrtve smaknute nakon završetka II. svj. rata na području šume Klačinac, općina Cernik.
4. Klečinac Općina Cernik
5. Sibinj 19.2.1935. Slavonski Brod
6. Vrbske Žrtve - 1935.
7. Žrtve bombardiranja Slavonskog Broda 1944 - 1945 3000 civilnih žrtava
8. Slavonski Brod 1992. Stradaloj djeci u Domovinskom ratu
9. Buna seljaka brodskog Posavlja, Vrbske žrtve 20. veljače 1935 Eurobiker Charity Croatia
10. Rosinjača 05.12.1991
11. Osijek 05.12.1991.
12. Općina Antunovac 05.12.1991.
13. Antunovac 06.10.1991. Orlovnjak
14. Čelije su prvo spaljeno hrvatsko selo 7.7.1991.
15. Donja Motičina 1943
16. Paučje 1943 - 1945. Opčina Levanjska Varoš
17. Župska Livada 1945. Grad Đakovo
18. Pisak 1945. Općina Đakovo
19. Crni Potok 1945 Našice
20. Policijska postaja 1991 Dalj
21. Osijek 28.06.1991 - 28.06.1996 35 poginulih branitelja GČ Retfala
22. U Sl. Požegi za vrijeme Tita robijalo 3016 hrvatskih žena osuđenih na 12291. g. Svjedoći HDPZ
23. Jadovno Trnovac
24. Španovica 1942
25. Ruševo 1945. Općina Čaglin
26. Logor Glis-Glates 1945. U Požegi Hrvatski domobran Ogranak Požega
27. Logor Bučje, 1991. Bučje - Pakrac
28. Kusonje 1991 Pakrac
29. Bilogora Psunj Papuk 1991
30. Slatina
31. Šintarnica 1944. Virovitica
32. Kaža 1944. Milanovac Virovitica
33. Gradsko groblje 1944. Virovitica
34. Mrtvi Jarak 1945. Trapinska Suhopolje
35. Slatinski Drenovac 1945. Voćin
36. Pčelić 1945. Suhopolje
37. Voćin 1945. 1991.
38. Orahovica 1991
39. Sajmište i Borovo naselje 02.07.1991. - 18.11.1991. 84 poginula pripadnika 4. bojna vukovarska, 3. gbr ZNG Kune
40. Općina Nuštar 05.10.1991.
41. Ovčara 1991 Vukovar
42. Borovo Selo - 1991 Borovo Naselje Vukovar


PODRUŽNICA 6. - HERCEGOVINA I PODRUŽNICA 7. - POSAVINA 

1. Župa Tolisa Križni put 1945. god.
2. Župa Stolac Orlja 1992. Borojevći 1992. Ošanići 1993.
3. Župa Sasina 1940 - 1945 Ubijenih 258 1992 - 1995 Ubijenih 40
4. Župa Radobilja Katuni-Kreševo Za poginule od 1941-1945 i 1990-1995
5. Žrtve župe Ključ BiH 1941. - 1995.
6. Zatočeni i nestali Hrvati Bugojna 1993 god.
7. Za sve ubijene u bunkeru 1945 Gornji Hasić Župa Hrvatska Tišina
8. Vran Planina 1944. Trebiševo Tomislavgrad
9. Uzdol, Rama 14.09.1993.
10. Široki Brijeg 1945.
11. Suho polje 1992. Kupres
12. Stipić Livade 1993 Doljani - Jablanica
13. Selo Lug 1943. Tomislavgrad
14. Rodmilja 1945. Stolac
15. Ravno Rupni Do A.D. 1943. Fra Milan Lapić Fra Stanko … Fra …
16. Radmilja 1945. Stolac
17. Posavska Mahala 1945. Prud, Potočani, Pećnik, Gornja Dubica, Svilaj, Novo selo - Balegovac, Garevac, B.Šamac, Odžak
18. Pakline 1944 Vedašić - Letka Tomislavgrad
19. Orašje Bosanska Posavina
20. Orašje - Domovinski rat - 1992. - 1996.
21. Ogledala 1943 Kupres
22. Muzej 1993 Jablanica
23. Mučenička smrt mons.Kazimir Višaticki 1939 - 2004
24. Mitar Ječić Orahov Do 1915 - 1944
25. Lusnić Kod. Livna 1945.
26. Livno
27. Krnjeuša 1941 Krnjeuša Bos. Petrovac
28. Kraljeva Sutjeska 1993 Kakanj
29. Jarčirog - Trn 11.1944 Slivno Ravno
30. Jama "Golubnjača" Trubar - Vaganj, 27. 07. 1941. Drvar
31. Glamoč
32. G.Brišnik 1947 Tomislavgrad
33. Dabil i Konjsko 1942. Rakitno Posušje
34. Čelebić Livno 23.4.1992
35. Čekrk - Hum 1945. - 1993. Rodoč Mostar
36. Crvena Stijena 1945. Kisejak
37. Crne Lokve 1945. Župa Kočerin
38. Burića Štala 1945 Garevac
39. Bugojno 1993 Župa Bugojno
40. BiH: Župa Stara Rijeka 1941 - 1945 - 240 1991 - 1995 - 86
41. BiH: Župa Sanski Most 1941-45 : 376 1992-95 : 36
42. 1945. godina Župa Zavalje
43. 1945 Selo Dubljani Popovo polje Ivan Matić
44. 106. brigada HVO Orašje 278 poginulih branitelja 1200 ranjenih branitelja Domovinski rat 1992. god - 1996. god.
45. 104. HVO brigada - Domaljevac - Šamac Ranjenih branitelja 269 Poginulih branitelja 157 M.K. Veterani Posavina


SLOVENIJA 

1. Slovenija - Spomen kamenje
2. Veliki Kamen 1945 Krško
3. Tezno 1945. Maribor Slovenija
4. Staro Krško 1945 Celuloza Krško
5. Mrtvice 1945 Leskovec Krško
6. Krakovski Gozd 1945 Kostanjevica Krško
7. Kočevski Rog 1945. Kočevje Slovenija
8. Gunte 1945 Krško
9. Crnograb 1945. Škofja Loka Slovenija


AUSTRIJA 

1. Bleiburško polje 1945. Bleiburg Austrija


SRBIJA 

1. Maradik Dol 1944. Inđija - Srijem 


 
2012 05 29 kosovo morena 111 


Ideja:

Na 27. Generalnoj skupštini Svjetske veteranske federacije (The World Veterans Federation) koja se održala u Jordanu od 18. – 22.11.2012. godine, MKVC službeno je trebao biti primljen u WVF. Ali zbog nespremnosti hrvatskih predstavnika odlučeno je da će formalnost prijema MKVC odraditi Izvršni odbor WVF na svojoj prvoj slijedećoj sjednici. Poradi toga na 146. sjednici Izvršnog odbora WVF koja se održala 09.02.2013. godine u Parizu (Francuska) kojom je predsjedao predsjednik WVF Mr Hamid Ibrahim (Malaysia), nakon nešto manje od dvije godine procesa, MKVC primljen je u punopravno članstvo WVF kao deveta udruga iz Hrvatske i kao prvi moto klub koji okuplja veterane-bikere. Ovim smo preuzeli sva prava, ali i  obveze koje članstvo u tako velikoj međunarodnoj organizaciji donosi te se stoga moramo i dalje odnositi krajnje ozbiljno i s punom odgovornošću promicati vrijednosti Domovinskog rata i u Svijetu. WVF je međunarodna neprofitna, neovisna, nevladina i nepolitička organizacija koja čini 178 veteranskih udruga iz 98 zemalja, a predstavljaju preko 25-30 milijuna veterana širom svijeta. 


Cilj:

Cilj udruživanja MKVC u WVF je povezivanje sa veteranima–bikerima članovima udruga koje su članovi WVF u integraciji veterana, razumijevanje i usvajanje etičkih vrijednosti kroz motociklistički sport, poticati prijateljske odnose među narodima te promoviranju prirodne, kulturne i povijesne baštine RH.


Vrijeme:
Tijekom cijele godine.


Mjesto:
Izvan Republike Hrvatske

zagreb
 

Ideja:
Dana 11.05.2006. godine na inicijativu g. Mire Lace i g. Miodraga Deme održan je pod tada još neformalnim nazivom Forum udruga iz Domovinskog rata Grada Zagreba koji je okupio pedesetak braniteljskih udruga iz grada Zagreba, a između ostalog razgovaralo se o ustrojavanju Foruma, Koordinacije ili Zbora braniteljskih udruga iz Domovinskog rata grada Zagreba i o Danu branitelja Grada Zagreba.
Dana 16.10.2006. godine izabrali smo gđu. Stellu Korenjak za predsjednicu Foruma udruga iz Domovinskog rata Grada Zagreba.
Dana 18.12.2006. godine na sjednici na kojoj je prisustvovalo 28 braniteljskih udruga iz Domovinskog rata grada Zagreba došlo je do promjene riječi Forum u Zbor, tako da je od tada započeo sa radom Zbor braniteljskih udruga iz Domovinskog rata Grada Zagreba (ZBUDRGZ). Želim naglasiti da je na toj sjednici donesena odluka da se 30. svibnja proglasi Danom branitelja Grada Zagreba.
Naš prijedlog se temeljio na tome što se 30. svibnja obilježava i Dan Hrvatskog sabora, najvišeg predstavničkog tijela hrvatskog naroda i svih građana Republike Hrvatske. Taj dan je simbol hrabrih hrvatskih branitelja, koji su sebe nesebično i odvažno podarili Hrvatskoj i na taj način dali presudni doprinos ostvarenju stoljetne težnje hrvatskog naroda za vlastitom državom. Zahvalnicom Hrvatskog sabora hrvatskim braniteljima ostavljeno je u zavjet budućim sazivima Sabora i svim nositeljima izvršne vlasti da u svom djelovanju vode neprekidnu i svaku potrebitu brigu o svim žrtvama Domovinskog rata, poglavito o invalidima, obiteljima i djeci poginulih branitelja. Stoga je primjereno da se 30. svibanj utvrdi kao Dan branitelja Grada Zagreba kao trajno sjećanje i simbol žrtve i pobjede hrvatskih branitelja.
Dana 10.01.2007. godine, kao predsjednik udruge Domovinski rat On Line, izabran sam za predsjednika Zbora braniteljskih udruga iz Domovinskog rata Grada Zagreba.
Dana 15.03.2007. godine u to vrijeme ZBUDRGZ nije bio prava osoba, tako da smo ovlastili Zajednicu udruga hrvatskih vojnih invalida iz Domovinskog rata Grada Zagreba, čiji je tada bio predsjednik g. Ivan Pandža, da priopći Poglavarstvu Grada Zagreba odnosno Gradskoj skupštini naš prijedlog o Danu branitelja Grada Zagreba kao spomendanu na hrvatske branitelje grada Zagreba i Domovinski rat, a koji je podržao i Odjel za branitelje Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje. I tako su 15.03.2007. godine zastupnici Skupštine Grada Zagreba pod predsjedanjem predsjednice Gradske skupštine gđe. Tatjane Holjevac izglasovali Dan branitelja Grada Zagreba 30. svibnja. (Tko je glasovao za ovaj prijedlog posebna je tema, ali ako bi o tome pričali mnogi bi se morali posramiti zbog svojih tadašnjih stavova).
 
Ideja o moto defileu „Jaši za braću“ (Ride for the Brothers") nastala je u travnju 2007. godine u jednom braniteljskom moto klubu.
Ideju moto defilea „Jaši za braću“ (Ride for the Brothers") predložio je Ratko Dragović - Klek.
Budući da je on bio član moto udruge koja nije bila spremna odraditi ovu zadaću s projektom se nije krenulo te godine već slijedeće godine kada je bio ustrojen MK Veterani. 

Cilj:
Cilj moto defilea povodom Dana branitelja Grada Zagreba je nastojanje podsjetiti i iskazati zahvalnost brojnim mladićima i djevojkama koji su u braniteljskim kolonama iz Zagreba odlazili na ratišta diljem Hrvatske, te na veličanstveni povratak pobjedničke vojske na Trg bana Josipa Jelačića, nakon  vojno redarstvene operacije "Oluja" 1995. godine u Zagrebu. (Klek)

Vrijeme:
30. svibnja
Mjesto:

 


 


 


 


 

 


 

 


 

 


 

2009 12 02 bruno veteran

 


Ideja:
Članovi MKVC su od samog ustrojavanja organizirali i sudjelovali na velikom broju humanitarnih akcija. Gotovo u svakoj podružnici MKVC organiziralo se po nekoliko humanitarnih projekata, a na veliki broj su članovi MKVC sudjelovali. Jedna od strateških ciljeva MKVC je i humanitarno djelovanje.


Cilj:
Uključivanje članove MKVC u humanitarno djelovanje kako na nacionalnoj razini tako i na lokalnoj razini u organizaciji vlastitog kluba ili u organizaciji civilnog društva.


Vrijeme:
Tijekom cijele godine


Mjesto:
RH, BiH i šire

2011 10 15 dan branitelja smz dubravko


Ideja:
U razgovoru sa članovima MKVC došli smo do zaključka kako bi svake godine u ljetnom periodu trebali obilaziti područja koja su bila na neposrednoj prvoj crti za vrijeme Domovinskog rata. Želja je upoznati se sa događanjima na tom prostoru u Domovinskom ratu. Isto tako i sudjelovanje na obljetnicama koje organiziraju udruge iz Domovinskog rata vezane sa sjećanje na postrojbe, pojedinaca i događaje iz Domovinskog rata.


Cilj:
Obilazak područja koja su bila na prvoj crti u Domovinskom ratu i sjećanje na važne događaje, postrojbi i pojedinaca iz Domovinskog rata.


Vrijeme:
Tijekom cijelog ljetnog perioda.


Mjesto:
Republika Hrvatska i šire.

logo pepek bedekovcina
 

Ideja:
Ideju i blagoslovu motorista i motora u crkvi Sv Barbara u Bedekovčini osmislio je i realizirao od 1994. godine vlč. Josip Komorčec - Pepek. Blagoslov motorista i motora postala je obaveza veterana uz početak sezone i prilika da se nakon zimske pauze ponovno sretnemo s prijateljima i zato obavezno dolazimo u Bedekovčinu.

Cilj: 
Cilj je okupljanje veterana i njihovih prijatelja na otvaranju i zatvaranju moto sezone, prilika da se ponovo sretnemo s prijateljima, dogovorimo za aktivnosti MKVC pred moto sezonu ili da analiziramo kraj moto sezone. 
Vrijeme:
 • Na otvorenju moto sezone u proljeće (Bijela nedjelja u 4. mjesecu)
 • Na zatvaranju moto sezone na jesen (zadnja nedjelja u 10. mjesecu)

Mjesto:
logo petrova 3

Ideja:
Ideju o dobrovoljnom davanju krvi na otvaranju i zatvaranju moto sezone pokrenuo je i organizira moto portal „motori.hr“ sa željom da se skrene pažnja na sve većem broju nesreća i stradavanja motorista u prometu odnosno senzibilizacija sudionika u prometu i molba za većim oprezom, kako među vozačima motora i skutera, tako i vozača automobila.

Cilj:

Cilj je sudjelovanje veterana na ovoj humanitarnoj akciji osim aktivno uključivanje u dobrovoljnom davanju krvi i davanje potpore i uključivanje ostalih građana RH.


Vrijeme:
Na otvorenju moto sezone (u 4. mjesecu)
Na zatvaranju moto sezone (u 10. mjesecu)
Tijekom godine MKVC organizira nekoliko projekata. Do sada svake godine se organizira minimalno po jedan novi projekt. Osim vlastitih projekata tijekom godine MKVC sudjeluje na velikom broju događanja koje organiziraju drugi MK klubovi, braniteljske udruge, ustanove i pojedinici. 
 
VRIJEME  - PROJEKTI KOJE ORGANIZIRA MKVC

 
travanj - Biker's Show na Zagreb Auto Show
svibanj - Cesta sjećanja („Memory route") - Zagreb - Bleiburg 
30.05. - Jaši za braću („Ride for the Brothers") - Zagreb 
30.05. - Dani otvorenih vrata MKVC 
kolovoz - Ponos ratnih veterana („Pride war veterans") - Knin 
rujan - Jaši do Zida („Ride to the wall”) - Udbina 
tijekom godine - Izrada klupskih prostorija MKVC
tijekom godine - Krajevima naših predaka („Paths of our Ancestors") 
tijekom godine - MKVC i SOS dječje selo Lekenik 
tijekom godine - Sjećanje na Domovinski rat 
tijekom godine - Međunarodna suradnja 
tijekom godine - Humanitarne akcije 
     
VRIJEME   PROJEKTI NA KOJIMA SUDJELUJE MKVC

 
ožujak - „Krvavi uskrs“ - Plitvička jezera 
travanj - listopad - Blagoslov motorista i motora 
travanj - listopad - Dobrovoljno davanje krvi (DDK)
listopad - Pečenkijada na Poloju 
18.11. - Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. 
tijekom godine - Humanitarna akcija Eurobiker 
tijekom godine - Moto susreti
     
 
 
2013 08 05 guberi livno bih

Ideja:
Tijekom godine u RH i šire organizira se veliki broj moto susreta. U zadnje vrijeme tijekom jednog vikenda organizira se i do desetak moto susreta u RH. Veliki broj moto susreta kroz vikend uvelike otežava okupljanje članova MKVC na jednom mjestu. Često puta se dešava da se članovi MKVC u isti vikend nalaze na nekoliko moto susreta.

Cilj:
Članovi MKVC će posjećivati moto susrete prijateljskih klubova koji na taj način šire međusobno druženje i provođenje svojeg slobodnog vremena na specifičan način.

Vrijeme:
Tijekom cijele godine

Mjesto:
RH i BiH

POVEZANI ČLANCI

PRISTUPNICA

Članom MKVC može postati svaki državljanin RH koji će se na temelju članka 8. Statuta MKVC, dragovoljno uključiti u provođenju djelatnosti kluba ...
WVF
   
 
 MHB RH
      HTZ
      MKVC
logo wvf       logo ministarstvo branitelja       logo htz       logo mkvc
Go to top