logo portal banner

AKTIVNOSTI

Moto defile Jaši za braću `15.

2015 05 30 dgp 647
 
MKVC već tradicionalno povodom Dana branitelja Grada Zagreba 30. svibnja organizira moto defile ulicama grada Zagreba „Jaši za braću“. Obilježavanje je započelo odavanjem počasti poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata kod spomenika u Sesvetama.
Uz pratnju zagrebačke policije pedesetak motorista prodefiliralo je od sesvetskog sajmišta, preko Mirogoja i Trga svetog Marka do Savske ulice i natrag. Bajkeri su na Mirogoju upalili svijeće kod spomenika „Glas hrvatske žrtve - Zid boli“, a potom su u Savskoj ulici odali počast hrvatskoj braniteljici Nevenki Topalušić, preminuloj tijekom prosvjeda branitelja ispred Ministarstva branitelja.
 

MKVC zahvaljuje svim bajkerima MK Bjelovar, MK Sloboda Krila, LE MC Blue Knights Croatia, MC Green Knights - Croatia, MK Vukovi - Livno i svim free ridersima koji su sudjelovali u 8. Moto defileu „Jaši za braću.
 
 
 
 
Moto defile „Jaši za braću“ („Ride for the Brothers“) - Zagreb `15 - NAJAVA
 
2015 05 30 dan branitelja plakat
 
Opis:
MKVC djeluje po čitavoj RH, u Hercegovini te Posavini, surađuje sa velikim brojem moto klubova iz Hrvatske i šire, član je Svjetske veteranske federacije (WVF) koja broji oko 30 milijuna veterana. Tijekom obilježavanja Dana branitelja Grada Zagreba pruža nam se prilika da u Zagrebu okupimo veterane-bikere iz grada i cijele Hrvatske, sudjelujemo u aktivnostima obilježavanja drugih udruga, organiziramo obilazak najznačajnih gradskih kulturno-povijesnih znamenitosti, moto defile i prvu zagrebačku moto alku kao novi oblik druženja veterana i mladih bajkera i način da mlade generacije dodatno zainteresiramo za Domovinski rat. Moto alka je u novije vrijeme vrlo popularna među bajkerima jer pobuđuje natjecateljski duh i razvija osjećaje zajedništva i razumijevanja za raznolikosti različitih krajeva u Hrvatskoj.

Cilj:
Ovogodišnji cilj sudjelovanja MKVC u obilježavanju Dana branitelja Grada Zagreba je sjećanje na poginule branitelje iz grada Zagreba, sjećanje na braniteljske kolone koje su iz Zagreba odlazile na ratišta diljem Hrvatske i veličanstveni povratak pobjedničke vojske na Trg bana Josipa Jelačića, sjećanje na preživjele branitelje i promoviranje kulturno-povijesne baštine grada Zagreba.

Vrijeme: 30.05.2015. godine
  • 10:00 - 11:00 sati - Okupljanje ispred klupskih prostorija MKVC
  • 11:00 - 13:30 sati - Moto defile „Jaši za braću `15“, polaganje vijenca i obilazak zagrebačkih znamenitosti
  • 13:30 - 15:00 sati - Ručak za sve sudionike obilježavanja i odmor
  • 15:00 - 20:00 sati - Moto alka

Mjesto:


Kontakt:

MKVC, predsjednik Ratko Dragović - Klek, mob: 00385(0)911519920, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Podružnica 1. - Središnja Hrvatska (Grad Zagreb, Zagrebačka, Karlovačka, Sisačko-moslavačka i Bjelovarsko-bilogorska županija) - Mladen Šterc, predsjednik, mob: 0919042813, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Podružnica 2. - Sjeverna Hrvatska (Koprivničko-križevačka, Krapinsko-zagorska, Međimurska i Varaždinska županija) - Boris Terglav - Varaždinac, predsjednik, mob: 0922334934, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Podružnica 3. - Zapadna Hrvatska (Istarska, Primorsko-goranska i Ličko-senjska županija) - Velibor Prikaski - Vele, predsjednik, mob: 0917366910, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Podružnica 4. - Južna Hrvatska (Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija) - Branko Popović - Brko, predsjednik, mob: 0915493340, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Podružnica 5. - Istočna Hrvatska (Brodsko-posavska, Osječko-baranjska, Požeško-slavonska, Virovitičko-podravska i Vukovarsko-srijemska županija) - Mirko Đurđević - Miki, predsjednik, mob: 098530512, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Podružnica 6. - Hercegovina - Stanko Šarić, predsjednik, mob: 0038763330411, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Podružnica 7. - Posavina - Predrag Mišković - Fred, predsjednik, mob: 0038763911804, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

World tražilica