logo portal banner

logo mkvc tigar zuri

logo mkvc tigar bijelkasti

2014 02 17 tomljanovic damir gavran

Članovi MKVC sudjelovali su na 20. obljetnici pogibije Damira Tomljanovića Gavrana pripadnika 1. gardijske brigade „Tigrovi“ koji je 17.02.1994. smrtno stradao kao zapovjednik 2. bojne 1. gardijske i zapovjednik 1. sektora, IZM Zadar - ZP Split ispod kote 856 na Tulovim gredama na Velebitu.
Tomljanović Damir – Gavran rodom je iz Krivog puta kod Senj. U MUP se uključio 1990. godine u Specijalnu policiju za posebne namjene u bazi Rakitje koja je prerasla u 1. gbr. „Tigrovi“ gdje je obnašao razne dužnosti: zapovjednik pješačkog voda, dozapovjednik pješačke satnije, zapovjednik pješačke satnije, dozapovjednik 4. bataljuna, zapovjednik 4. bataljuna, zapovjednik novoosnovane 2. bojne, zapovjednik 1. sektora, IZM Zadar - ZP Split.
Više o Damiru Tomljanoviću Gavranu možete pročitati na linku ...
Udruga ratnih veterana 1. gardijske brigade „Tigrovi“ danas njeguje ratni put legendarne 1. gardijske brigade „Tigrovi“ i povodom 20. obljetnice pogibije Damira Tomljanovića organizirala je komemoraciju na grobu, polaganje vijenaca i paljenje svijeća, zatim sv. misu u župnoj crkvi BDM Snježne u Krivom put te u OŠ Silvije Strahimir Kranjčević u Senju i okrugli stol o Damiru Tomljanoviću Gavranu.

 
Autor video zapisa je: lokijeloki
 
Fotografije sa sahrane Damira Tomljanovića - Gavrana
[widgetkit id=77]

POVEZANI ČLANCI

PRISTUPNICA

mkvc pristupnica slikaČlanom MKVC može postati svaki državljanin RH koji će se na temelju članka 8. Statuta MKVC, dragovoljno uključiti u provođenju djelatnosti kluba ...
WVF
     MHB RH
   
ZAGREB
    HTZ
    GS OS RH
     EUROBIKER-CROATIA
    MKVC
logo wvf
logo ministarstvo branitelja     logo grad zagreb     logo htz     logo gsos rh     logo eurobiker     logo mkvc
Go to top