logo portal banner

Moto klub Veterani - Croatia (2007. - 2012.)

logo monografija 3d 2007 2012Pred vama je monografija Moto kluba Veterani - Croatia (MKVC).
Cilj izrade monografije je dokumentirati aktivnosti MKVC-a od 2007. godine od nastanka prvog Moto kluba Veterani (MKV) do kraja 2012. godine, kada je klub navršio pet godina djelovanja, a ujedno zahvaliti članovima MKVC-a na predanosti klubu i donatorima na potpori.
MKVC je osnovan vođen potrebom učvršćivanje zajedništva i snažnijeg promicanja digniteta Domovinskog rata.
Kako su uslijedila zajednička putovanja i druženja te organiziranja značajnih projekata vezanih za Domovinski rat, pojačao se intenzitet rada i prijema novih članova pa se već 2008. godine nametnula potreba za ustrojavanjem Moto kluba Veterani po županijama. Svaki MKV je djelovao samostalno na prostoru svoje županije, a nakon ustrojavanja prva tri županijska MKV-a ustrojili smo Zajednicu MKVC, koja je koordinirala sa svim MKV-ima.
Hrvatske braniteljske udruge svake godine obilježavaju obljetnice osnivanja ratnih postrojbi, akcija i drugih događaja iz Domovinskog rata pa smo se i mi, postepeno uključivali u ove aktivnosti i uspostavili odličnu suradnju sa braniteljskim udrugama u pojedinim županijama. Općenito u ovih pet godina postojanja postigli smo vrlo visok stupanj prihvaćenosti veterana - bikera i među širom braniteljskom populacijom i među članovima drugih hrvatskih moto klubova. Posebno smo ponosni što smo uspjeli povezati hrvatske branitelje iz BiH sa maticom Hrvatskom i na taj način približiti veterane - bikere.

Postepeno ćemo širiti suradnju i na druga područja od posebne važnosti za hrvatski narod.
Višegodišnji rad i iskustvo naveli su nas pred kraj petogodišnjeg djelovanja sve Moto klubove - Veterani integrirati u jedan Moto klub Veterani - Croatia.
Monografiju su “pisali” veterani Domovinskog rata, sve obični i jednostavni ljudi, ali svi redom časni, dostojanstveni, ponosni, odani jedni drugima te Hrvatskoj i Bogu. Rječnik i stil monografije jednostavni, a tekstovi možda i ne sasvim pravopisno točni. No listajući ovu monografiju upoznat ćete nas upravo onakve kakvi jesmo. Organiziramo i aktivno sudjelujemo na raznim moto, humanitarnim, vjerskim, sportskim i inim događanjima, pratimo i prisustvujemo odavanjima počasti svim žrtvama hrvatskog naroda, veliki dio slobodnog vremena volontiramo za svoj klub, ali i druge znane i neznane pojedince i ustanove, maksimalno smo angažirani oko očuvanja digniteta Domovinskog rata te svojim aktivnostima promoviramo prirodnu, povijesnu i kulturnu baštinu RH. Najveći teret organiziranja pojedinih događanja sigurno su podnijeli predsjednici, dopredsjednici i tajnici podružnica no ne umanjujemo ni rad i doprinos ostalih članova.
U narednom periodu intenzivirat ćemo suradnju sa Svjetskom veteranskom federacijom (WVF) i sa veteranima prijateljskih država u okruženju te se čvršće povezati sa lokalnim moto klubovima, a posebno pažnju usmjerit ćemo na jačanju međusobnih veza te izgradnju moto kampova odnosno izgradnju moto turizma u Hrvatskoj.

Zahvaljujem se svim donatorima koji su nam svake godine pomagali u ostvarivanju zacrtanih ciljeva jer bez njihove pomoći mnogi projekti ne bi bili ostvarivi.
Zahvaljujem se svim članovima MKVC-a na požrtvovnom radu i dostojnom prezentiranju braniteljske populacije na moto sceni kako u krajevima gdje žive i djeluju tako i na državnoj razini. Isto tako zahvaljujem se i svim onim bivšim članovima, koji su na častan način izašli iz kluba i danas s ponosom ističu da su nekada bili članovi MKVC.
Monografiju posvećujem svim poginulim hrvatskim braniteljima, hrvatskim mučenicima, svim prijateljima koji nisu više među nama, invalidima, te svima onima koji se ne mogu s nama družiti i prenositi ono zajedništvo koje nas je krasilo tijekom Domovinskog rata.

Moto klub Veterani - Croatia
predsjednik, Ratko Dragović - Klek