logo portal banner

AKTIVNOSTI

Obljetnica osnivanja 106. brigade HVO u Orašju `24.

2024 05 15 orasje 101
 
Organizacijski odbor Udruge proisteklih iz Domovinskoga rata Grada Orašja svečano je obilježio 32. obljetnicu osnutka 106. brigade HVO Orašje. Ova značajna obljetnica proslavljena je pod sloganom „Zajedno u ratu, zajedno u miru“, koji simbolizira jedinstvo i zajedništvo koje nas je vodilo kroz najteže trenutke i koje nas i dalje vodi u izgradnji mirne i prosperitetne budućnosti.
S posebnim pijetetom prisjetili smo se svih hrabrih pripadnika 106. brigade HVO Orašje koji su svoje živote položili na oltar domovine. Život je ugradio 271 pripadnik brigade, a oko 1200 ih je ranjeno u borbama za slobodu i neovisnost. Njihova žrtva nikada neće biti zaboravljena, a njihova hrabrost i odanost ostat će vječni uzor budućim generacijama.
U okviru obilježavanja obljetnice, uz Spomen obilježja u Vidovicama i Orašju, različita izaslanstva položila su vijence i zapalila lampione, odajući počast našim poginulim herojima. Ovo svečano činjenje podsjetilo nas je na važnost očuvanja sjećanja na sve one koji su dali svoje živote za našu slobodu.
Obilježavanje 32. obljetnice nastavilo se svečanom akademijom kojoj su prisustvovali članovi obitelji poginulih i umrlih branitelja, dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata RH, kao i predstavnici civilnih struktura vlasti. Svečana akademija bila je prilika da se prisjetimo povijesnih trenutaka, ali i da se osvrnemo na postignuća i izazove koji su pred nama.
 
2024 05 15 orasje 102

Na obilježavanju obljetnice pridružili su se i članovi 7. Podružnice - Posavina MKVC (MK veterani - Posavina) iz Orašja, koji su svojim prisustvom dodatno uveličali ovaj značajan događaj. Njihovo sudjelovanje još jednom je pokazalo koliko je važno zajedništvo i solidarnost među braniteljima i njihovim obiteljima.
Ovom prilikom čestitamo svim bivšim pripadnicima 106. brigade HVO na njihovoj obljetnici. Vaš doprinos u obrani naših domova neprocjenjiv je i vaša hrabrost ostaje zauvijek zapisana u našoj povijesti. Hvala vam na svemu što ste učinili i što činite za našu zajednicu. Zajedno ćemo nastaviti graditi budućnost u miru, poštujući prošlost i njegujući vrijednosti koje su nas povezivale u najtežim trenucima.