logo portal banner

AKTIVNOSTI

Prvomajska budnica `24. - Štrigova

2024 05 01 strigova 101
 
U organizaciji Općine Štrigova, Turističke zajednice Općine Štrigova i Štrikoma, Štrigova je još jednom pokazala svoju iznimnu sposobnost okupljanja i organizacije događaja. Na prvi maj, tradicionalno već 11. godinu zaredom, Štrigova je bila domaćin Prvomajskoj budnici, događaju koji je okupio zaljubljenike u motociklizam iz cijele regije.
U pet sati ujutro, ispred Doma kulture u Štrigovi, okupilo se impresivnih više od 280 motorista, spremnih probuditi uspavane mještane Štrigove, Razkrižja i okolnih naselja uz zvukove svojih motora. Ovaj spektakl nije bio samo buđenje grada, već i izraz zajedništva i tradicije koji karakterizira ovo područje.
Posebno emotivan trenutak dogodio se nakon 8 godina, kada su motoristi ponovno prošli kroz susjednu Općinu Razkrižje u Republici Sloveniji. Tamo su ih srdačno dočekali mještani i tamošnji župan, Stanko Ivanušić, što je dodatno obogatilo iskustvo sudionika i naglasilo prijateljske veze između ove dvije zajednice.
Nakon uzbuđenja na cesti, motoristi su zastali na kratki odmor kod vinarije Horvat, gdje su ih srdačno dočekali članovi obitelji Horvat. Ovo je bila prilika za osvježenje i uživanje u prirodnim ljepotama ovog područja, prije nego što su nastavili svoju rutu prema Domu kulture u Štrigovi.
Kao kruna događaja, sudionici su se okupili kod Doma kulture u Štrigovi, gdje je organiziran svečani doručak uz tradicionalni prvomajski grah. Atmosfera je bila ispunjena smijehom, razgovorima i razmjenom iskustava, dok su sudionici uživali u ukusnoj hrani i piću.
Ovogodišnja Prvomajska budnica nije samo obilježila još jedan uspješan događaj u Štrigovi, već je i potaknula razmišljanje o budućnosti. S obzirom na impresivan odaziv od preko 280 sudionika, organizatori već razmišljaju o proširenju događaja na cijelo gornje Međimurje i možda čak i šire područje, što bi dodatno ojačalo povezanost među ljubiteljima motociklizma u regiji.
Ovogodišnjoj Prvomajskoj budnici pridružili su se i članovi 2. Podružnice - Sjeverna Hrvatska MKVC, čime je događaj dobio dodatnu dimenziju i pokazao koliko je važno zajedništvo među klubovima i udruženjima.
Ukupno gledajući, 11. Prvomajska budnica u Štrigovi bila je ne samo uspješna organizacijska i logistička izvedba, već i izraz zajedništva, tradicije i ljubavi prema motociklizmu koji karakterizira ovo područje.