logo portal banner

logo mkvc tigar zuri

logo mkvc tigar bijelkasti

2022 09 10 medaljon sveti benedikt
 
Moto klub Veterani - Croatia (MKVC) od svog ustrojavanja, 2007. godine, svake godine donosi Spomen kamenje za Zid memorije na DHM na Udbini. MKVC svoju opstojnost, snagu i uporište crpi iz nacionalnog svetišta Crkve hrvatskih mučenika na Udbini. Prošle godine nakon sv. Mise povodom Dana hrvatskih mučenika na Udbini (09.09.2021.) čuvar nacionalnog svetišta Crkve hrvatskih mučenika i župnik udbinske župe sv. Nikole i župe sv. Jurja u Podlapači, vlč. Josip Šimatović blagoslovio je nabožne predmete, među njima i medaljone sv. Benedikta (nehrđajući čelik) i narukvice.
Temeljem toga Izvršni odbor MKVC donio je odluku da medaljon sv. Benedikta, zaštitnika Europe od ove godine (2022.) odnosno nakon 15. godina djelovanja MKVC, na organiziran način na Dan hrvatskih mučenika na Udbini mogu primiti članovi MKVC, njihove obitelji te prijatelji od predstavnika naše vjere koji će ga nositi s vjerom i utjecati se molitvom u svečev zagovor.
Medaljon sv. Benedikta nije talisman koji ima moć udaljiti poteškoće i probleme iz našeg života. On je sredstvo koje nam može pomoći u našem životu, u našem kršćanskom hodu za Kristom. Svojim nas sadržajem stalno podsjeća na Božju ljubav i snagu Kristova križa, važnost molitve i zagovor svetaca. Da bismo se „okoristili“ ovom medaljonom nije dovoljno nositi je oko vrata, u torbi, novčaniku i sl. Koristit će nam onoliko koliko i preko nje bude rasla naša vjera i naše povjerenje u Božju ljubav i zagovor svetog Benedikta.
Noseći i propagirajući medaljon sv. Benedikta pozvani smo pružati svjedočanstvo kršćanskog života na koje nas i medaljon upućuje.
Dodjela medalje sv. Benedikta biti će nakon sv. Mise na Dan hrvatskih mučenika na Udbini, oko 12:30 sati 10.09.2022. godine.
Medaljoni nisu prenosivi, niti ih itko može preuzeti u ime drugoga, prilikom dodjele.
Medaljone sv. Benedikta dodijeliti će pater Ivan Ike Mandarić i prakticirat će se svake godine na taj dan i na tom mjestu.
Kotizacija je 70,00 kuna i uplaćuje se na IBAN MKVC: HR5323400091110852490 (Opis transakcije: stavite Članarina - Sv. Benedikt za ime i prezime).
 
 

POVEZANI ČLANCI

PRISTUPNICA

Članom MKVC može postati svaki državljanin RH koji će se na temelju članka 8. Statuta MKVC, dragovoljno uključiti u provođenju djelatnosti kluba ...
WVF
     MHB RH
   
ZAGREB
    HTZ
    GS OS RH
     EUROBIKER-CROATIA
    MKVC
logo wvf
logo ministarstvo branitelja     logo grad zagreb     logo htz     logo gsos rh     logo eurobiker     logo mkvc
Go to top