logo portal banner

AKTIVNOSTI

Čavoglave 2008 - Dan domovinske zahvalnosti

I ove godine članovi MK Veterani bili su u Čavoglavima. Dan je bio izrazito vruč i sparan. Već u ranim poslijepodnevnim satima u Čavoglave su pristizali razni motoristi da bi u kasnim poslijepodnevnim satima u defileu Drniš – Čavoglave srei i ostale članove MK Veterani. U defileu je bilo oko 300 motorista i bikera. Iz Drniša već tradicionalno svake godine se kreće u 17 sati da bi u Čavoglave došli pola sata kasnije. Smjestili su se na livadu i pripremili se za ostanak kroz čitavu noć. (Klek)

 
NAJAVA:
I ove će se godine, 5. kolovoza u Čavoglavama održati proslava u čast Dana domovinske zahvalnosti i 13. obljetnice redarstvene akcije Oluja. Proslava u Čavoglavama postala je dio narodne tradicije i okuplja sve veći broj Hrvata iz svih krajeva Hrvatske i svijeta.
U cjelodnevnom glazbenom, sportskom i etno programu sudjelovat će brojni sportaši, glumci, pjevači i druga poznata imena iz javnog života. Kao i svake godine nakon Svečane mise zahvalnice planiran je posjet Kninu, a u poslijepodnevnim satima započinje finale malonogometnog turnira Čavoglave 2008.
Istovremeno svoje programe bazirane na bogatoj hrvatskoj narodnoj baštini izvest će mnogobrojne etno skupine, KUD-ovi, limena glazba i ostali sudionici iz svih hrvatskih krajeva.
U večernjem, glazbenom dijelu programa sudjeluju: Tiho Orlić, Dražen Zečić, Mate Bulić i Thompson.

Dođite u Čavoglave i zajedno proslavimo Dan Pobjede! (www.domovinskirat.hr)