logo portal banner

AKTIVNOSTI

Prijevoz djece s posebnim potrebama `18.

2018 06 03 prijevoz djece s pp 1
 
Gđa Vjera Matulić dobitnica je nagrade "Ponos Hrvatske". Ona je svojom idejom da putem društvenih mreža pomogne spojiti iznajmljivače na Jadranu s obiteljima koje svojoj djeci nisu mogle priuštiti ljetovanje napravila jednu od najhumanijih gesta po kojoj će se pamtiti 2017. godina.
 
2018 06 03 prijevoz djece s pp 3
 
Pokrenula je lanac dobrote i pozitivne energije u koji su se uključili članovi 5. Podružnice MKVC , a koji su osigurali besplatan prijevoz za djecu s posebnim potrebama s područja Osječko-baranjske županije. Istovremeno je gospodin Tomislav Pavlović pokrenuo Facebook stranicu „Vozači velikog srca“, gdje su se javljali svi ljudi dobre volje koji imaju vlastito prijevozno sredstvo i nešto vremena kako bi se uključili u ovu veliku humanitarnu akciju. 
 
2018 06 03 prijevoz djece s pp 2
 
Ideju su prepoznali župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić te župan Splitsko-dalmatinske županije koji je darovao sanitetsko vozilo koje se koristi za prijevoz djece s posebnim potrebama od adrese stanovanja do adrese iznajmljivača gdje obitelj ljetuje.
S ponosom ističemo kako je projekt nastavljen i ove 2018. godine te se u projekt uključila i tvrtka Urbanus d.o.o. iz Slavonskog Broda, vl. Mirka Đurđevića, koja sufinancira troškove AC. 
Više o prijevozu i sudjelovanju u istom: www.spzno.weebly.com

 

World tražilica