logo portal banner

logo mkvc tigar zuri

logo mkvc tigar bijelkasti

2017 09 13 jajce 104
 
Predsjednik podružnice 6. - Hercegovina Stanko Šarić sa svojim članovima nazočio je 22. obljetnici oslobođenja kraljevskog grada Jajca. Grad su 13. rujna 1995., nakon trogodišnje okupacije, oslobodile združene snage Hrvatske vojske i Hrvatskog vijeća obrane u vojno-redarstvenoj akciji “Maestral".
Trinaestog rujna u Jajcu se okuplja na tisuće Hrvata sa svojim obiteljima, rodbinom, gostima i prijateljima kako bi iskazali zahvalnost hrabrim braniteljima i osloboditeljima i prisjetili se vremena slave i ponosa, ali i kalvarije kroz koju su svi skupa prolazili ratnih 90-ih godina.
Središnja svečanost obilježavanja oslobođenja Jajca počela je mimohodom veterana i ratnih zastava postrojbi hrvatskih snaga sve do crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije, gdje je služena misa zadušnica za poginule branitelje.
Nakon sv. mise održana je svečana akademija u Domu kulture na kojoj su se nazočnima obratili predstavnici društvenog i političkog života u BiH.

POVEZANI ČLANCI

Croatian English French Italian
WVF
     MHB RH
   
ZAGREB
    ZADRUGA 
    HTZ
    GS OS RH
     EUROBIKER-CROATIA
    MKVC
logo wvf
logo ministarstvo branitelja     logo grad zagreb     logo zadruga veterani     logo htz     logo gsos rh     logo eurobiker     logo mkvc
Go to top