logo portal banner

logo mkvc tigar zuri

logo mkvc tigar bijelkasti

2016 11 04 potpora braniteljima orasje 1
 
Danas, 4.studenog 2016g. s početkom u 12 sati pred stadionom HNK  Orašja održan je braniteljski prosvjed podrške desetorici privedenih branitelja HVO-a iz Orašja. Prosvjed, koji su organizirale udruge proistekle iz domovinskog rata u Orašju, okupio je više od 3000 ljudi. Podršku zatočenim braniteljima dale su i razne udruge, kako iz BiH tako i iz Republike Hrvatske, a samim time bili su nazočni i članovi MKVC-a.
Braniteljski prosvjed započeo je uvodnim govorom te intoniranjem himne BiH i RH nakon čega su uslijedili govori organizatora.  Između ostalih govornika, govore su održali Ilija Mišković-predsjednik UDiVDR-a HVO H-B Orašje, Kata Martinović-predsjednica udruge poginulih i nestalih branitelja općine Orašje, te Marijan Kopić-ministar branitelja u vladi ŽP, dok je izjavu za medije dao je predsjednik HVIDRE Predrag Mišković-Fred, ujedno i predsjednik MK Veterani Posavina. 
Da se podsjetimo, tijekom četiri godine rata u Posavini,  poginulo je preko 270 branitelja i oko 1000 je ranjenih. Organizacija obrane Posavine imala je za cilj isključivo obraniti svoj prostor, svoj narod i svoju domovinu. Branitelji Posavine niti jednog koraka nisu napravili izvan Orašja, niti su išli u osvajačke pohode, niti su razmišljali o bilo čemu takvom. Sve te godine trpjeli su brojne napade neprijateljskih snaga, tenkova, topništva, svakodnevno granatiranje, a svoju su SLOBODU platili krvlju. 
Ovim okupljanjem se željelo vlastima u BiH poručiti da je to područje u ratu herojski obranjeno od agresije srpskih snaga. (B.Vrselja)
 
2016 11 04 potpora braniteljima orasje 2
 
2016 11 04 potpora braniteljima orasje 5
 2016 11 04 Potpora braniteljima Orašje 22016 11 04 potpora braniteljima orasje 3
 
 

POVEZANI ČLANCI

Croatian English French Italian
WVF
     MHB RH
   
ZAGREB
    ZADRUGA 
    HTZ
    GS OS RH
     EUROBIKER-CROATIA
    MKVC
logo wvf
logo ministarstvo branitelja     logo grad zagreb     logo zadruga veterani     logo htz     logo gsos rh     logo eurobiker     logo mkvc
Go to top