logo portal banner

logo mkvc tigar zuri

logo mkvc tigar bijelkasti

2016 05 02 25 objetnica pogibije 12 redarstvenika u borovu selu
 
Članovi MKVC sudjelovali su 02. svibnja 2016. u obilježvanju 25. obljetnice mučki ubijene dvamaestproce redarstvenika u Borovu Selu.
 
Što se, zapravo, dogodilo?
 
U noći s 1. na 2. svibnja četiri policajca su u dva automobila patrolirali cestom Borovo - Dalj. Na ulazu u Borovo Selo primijetili su jugoslavensku zastavu i krenuli je zamijenili hrvatskom. Dok su postavljali zastavu na njih su iz okolnih kuća zapucali nepoznati napadači. Dva policajca su, iako ranjeni, uspjeli pobjeći autom, a dvojicu su zarobili srpski pobunjenici. Nakon toga, načelnik osječke Policijske uprave Josip Reihl-Kir i načelnik vinkovačke policije Josip Džaja pregovaraju s Vukašinom Šoškočaninom, vođom srpskih ekstremista u Borovu Selu, kako bi oslobodili policajce. Pregovori propadaju i odlučeno je da se zarobljeni policajci oslobode policijskom akcijom.
MUČKI UBIJENI PRIPADNICI POLICIJE: Stipan Bošnjak, Antun Grbavac, Josip Culej, Mladen Šarić, Zdenko Perica, Zoran Grašić, Ivica Vučić, Luka Crnković, Marinko Petrušić, Janko Čović, Željko Hrala i Mladen Čatić jedni su od heroja koji su glavom platili ovu odluku. 

POVEZANI ČLANCI

WVF
     MHB RH
   
ZAGREB
    ZADRUGA 
    HTZ
    GS OS RH
     EUROBIKER-CROATIA
    MKVC
logo wvf
logo ministarstvo branitelja     logo grad zagreb     logo zadruga veterani     logo htz     logo gsos rh     logo eurobiker     logo mkvc
Go to top