logo portal banner

AKTIVNOSTI

Obilježena 20. godišnjica pogibije varaždinskih Puma `14

 2014 06 28 dinara 109

 
Prije dvije godine triljski restaurator i autor spomenika Anton Vuko, koji je ujedno i bio izvođač radova, izgradio je spomenik na Velikoj Divjakuši (1709 m n/v) na Dinari. Spomenik je izgrađen od dijelova crkve sv. Mihovila iz Kijeva koju su na početku Domovinskog rata razrušili pobunjeni Srbi. Spomenik je posvećen tridesetdvojici poginulih pripadnika 7. gardijske brigade „Pume“.
Dana 28.06.2014. godine planinarska udruga Dinaridi i Udruga 7. gbr „Pume“ iz Varaždina organizirali su obilježavanje 20. godišnjice od pogibije 31 i jednog nestalog pripadnika „Puma“ na Dinari za vrijeme Domovinskog rata. Na obilježavanju su bili i članovi MKVC, nekadašnji pripadnici 7. gbr „Pume“
Nakon polaganja vijenaca kod spomenika je održana sv. misa zadušnica za poginule branitelje koju je predvodio pater Ivica Horvat, policijski kapelan policijske uprave Varaždinske, te don Adolf Višaticki, župnik iz Lišana (BiH). Nakon sv. mise blagoslovljen je križ koji je dan ranije donesen i izrađen na vrhu Dinare.
Na svečanosti su nazočili obitelji i suborci poginulih branitelja, predstavnici lokalne vlasti, djelatni i umirovljeni pripadnici HV-a te njihovi prijatelji iz drugih udruga i ratnih postrojbi.
Za kraj svečanosti organizator je pripremio vojnički ručak i osvježenje za sve nazočne.
Prebacivanje na vrh Divjakuša provela je helikopterska postrojba OS RH.
 
{imageshow sl=43 sc=1 /}

 

World tražilica