logo portal banner

AKTIVNOSTI

MKVC pomaže Posavini `14.

2014 06 14 orasje klek 226

Prošli mjesec su dio Slavonije i Posavine zadesile do sada nezabilježene poplave. 
Na području Orašja u BiH djeluje Moto klub Veterani - Posavina koji je u sastavu MKVC. Pojedinim članovima MKVC voda je uništila sve što su generacijama stvarali. Mjesec dana nakon pogubnog vodenog vala voda se povukla u svoje korito, a stanovnici su započeli sa čišćenjem kuća i dvorišta kako bi se mogli vratiti u svoje domove i započeti novi život.
Članovi MKVC su od prvog dana uključeni u prikupljanje pomoći za nastradalo stanovništvo, a u zadnje vrijeme intenzivirali smo aktivnosti oko nabave opreme koja će našim članovima omogućiti brži povratak u njihove kuće. Rezultat toga su vrijedne donacije koje su upravo dostavljene u Posavinu. Prijatelj našeg Zlaje i Ivana Sušina - Pajde, Alfred Oberlindober - Fredy, koji vodi obiteljsku pivovaru u Njemačkoj, dovezao je namještaj i opremu za osnovnu školu u Vidovicama te hranu i potrepštine za stanovništvo u vrijednosti od deset tisuća eura.
Članovi MKVC dana 14.06.2014. godine dostavili su građevinski materijal i opremu za čišćenje u vrijednosti nekoliko tisuća eura. Građevinski materijal donirala je trgovina Seles Hrvatska vlasnika Ivana Krište, inače prijatelja predsjednika Moto kluba Veterani - Hercegovina Stanka Šarića, a opremu su donirali članovi MKVC.
Tijekom obilaska poplavljenog područja i u razgovoru sa članovima i stanovništvom zamijetili smo, bez obzira koliko ih je ova katastrofa teško pogodila i što moraju ponovo sve graditi iz početka, da je to ponosan narod jer ni u jednom trenutku nismo primijetili njihovo žalovanje i kukanje. Svi od reda su rekli da su nešto puno gore proživjeli prije dvadeset godina za vrijeme Domovinskog rata pa da će i ovoga puta sve ponovo izgraditi i opremiti još bolje nego što je bilo.
Dok su se ovi članovi MKVC vračali prema Zagrebu, druga članovi MKVC iz Pule su putovali u Orašje. Oni će sutra čistiti dječji vrtić u Domaljevcu.
MKVC će i dalje prikupljati pomoć za naše članove i ostale ljude sa poplavljenih područja. Trenutno se radi na organizaciji transparentnog sustava nabave opreme i materijala u lokalnim trgovinama, a uz pomoć stanovnika triju župa makarskog primorja u organizaciji moto vikara MKVC fra Nediljka Knezovića, koji živi u franjevačkom samostanu u Živogošću.
U planu su i nove humanitarne akcije za Posavinu.

World tražilica