logo portal banner

logo mkvc tigar zuri

logo mkvc tigar bijelkasti

O MOTO KLUBU VETERANI - CROATIA

logo mkvc

Moto klub Veterani - Croatia osnovan je 2007. godine s ciljem okupljanja i druženja veterana-bikera Domovinskog rata, njihovih obitelji i prijatelja, očuvanja sjećanja na vrijednosti i žrtve Domovinskog rata te promociju moto sporta i Republike Hrvatske kao moto friendly turističke destinacije.
MKVC danas ima oko dvjestotinjak članova i djeluje kroz 7 podružnica na području čitave Hrvatske i u dijelu Bosne i Hercegovine što ga čini jedinstvenim moto klubom na ovim prostorima.
MKVC svake godine organiziraju desetak nacionalnih projekata.
Također sudjelujemo na svim projektima i akcijama drugih udruga i organizacija civilnog društva vezano za humanitarni rad, sport, Domovinski rat, koje su u skladu s našim ciljevima, vizijom, misijom i u duhu naših vrijednosti.
MKVC stalnim edukacijama nastoji pripremiti svoje članove na nove izazove koji nas očekuju u kontekstu sudjelovanju Hrvatske u EU, a posebnu pažnju posvećujemo radu s mladima. Aktivno ih uključujemo u sve naše projekte, educiramo o moto svijetu, odgovornoj i sigurnoj vožnji, moralu, poštenju, prijateljstvu, pomaganju, povezujemo ih s braniteljima, učimo ih poštivanju Domovinskog rata i svih drugih žrtava hrvatskog naroda te odgovornosti prema prirodi i ljubavi prema domovini.
Prepoznati i pozicionirani na hrvatskoj moto i braniteljskoj sceni kao ozbiljna, organizirana i vjerodostojna udruga, u narednom periodu planiramo uspostaviti međunarodnu suradnju s veteranskim udrugama i moto klubovima iz svijeta, osobito hrvatskom dijasporom.
Početkom 2013. godine primljeni smo u Svjetsku veteransku federaciju (WVF) kao prvi veteranski moto klub što nas još više obvezuje da ustrajemo u izgradnji pozitivnog imidža bikera u našoj zajednici i u afirmaciji vrijednosti koje gajimo i poštujemo u svom klubu - obitelj, vjera, rad, domoljublje i odanost.
U tu svrhu pripremamo izgradnju moto kampove po podružnicama za smještaj bikera i ostalih gostiju kojima ćemo kroz različite atraktivne turističke i posebno moto ture prezentirati prirodna bogatstva, kulturnu baštinu, povijesno nasljeđe, gastronomsku ponudu, narodne običaje i ljude te ostale zanimljivosti Republike Hrvatske, predstaviti moto scenu i na specifičan način i iz prve ruke ispričati priču o borbi hrvatskog naroda za samostalnost i suverenost.
MKVC o svojim aktivnostima, stavovima i planovima redovito izvještava članove i ostalu zainteresiranu javnost putem web stranice i društvenih mreža (Facebook, Youtube), izdao je dvije monografije: "Moto klub Veterani - Croatia (2007. - 2012.) i "Moto klub Veterani - Croatia (2013. - 2017.).
Na ovaj način nastojimo pružiti pozitivan primjer, kako u moto svijetu i među braniteljima tako i među mlađim generacijama, kako čuvati prošlost i istovremeno stvarati budućnost na čast i korist čitave zajednice.

POVIJEST MOTO KLUBA VETERANI - CROATIA

logo_mk_veterani_podupirujuciIdeja o ustrojavanju Moto kluba Veterani - Croatia nastala je sredinom 2007. godine, a temeljila se iz potrebe da je veliki broj bikera sudionik Domovinskog rata, a na moto sceni nije postojao moto klub koji bi svojem djelovanjem sudjelovao i na raznim događanjima vezana za Domovinski rat.

23.08.2007. godine - Ustrojavanje MK veterani

U tom cilju dana 23.08.2007. godine održana je osnivačka skupština MK Veterani - Croatia sa sjedištem u Zagrebu i djelovanjem u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji. Osnivači MK Veterani - Croatia su članovi koji se još nalaze u MKVC: Ratko Dragović - Klek i Violeta Dragović - Viky.

22.11.2008. godine - Ustrojavanje Zajednice Moto klubova Veterani - Croatia

Nakon prve godine djelovanja jako veliki broj bikera - branitelja iz čitave RH je prepoznao bit ustrojavanja ovakvog moto kluba i učlanio se u MK Veterani  - Croatia. Iz operativnih razloga funkcioniranja Moto kluba Veterani  - Croatia i specifičnosti svakog kraja u RH odlučili smo se u početnoj fazi proširiti po županijama. Tako smo vremenski u intervalima ustrojili: MK Veterani - Zabok, MK Veterani - Šibenik, MK Veterani - Split, MK Veterani - Koprivnica, MK Veterani - Čakovec,  MK Veterani - Petrinja,  MK Veterani - Rijeka, MK Veterani - Hercegovina i MK Veterani - Posavina. Svi ti klubovi činili su Zajednicu Moto klubova Veterani - Croatia.

12.05.2012. godine - Ustrojavanje Moto kluba Veterani - Croatia

Vremenom se pokazalo da čelnici pojedinih moto klubova koje smo ustrojili, krše svjesno ili nesvjesno dogovore. Kako bi uspostavili ponovno povjerenje i zajedničko djelovanje, pojedince i neke klubove smo izbacili iz naše zajednice te ponovo ispostavili jedinstven Moto klub Veterani - Croatia koji djeluje na prostoru cijele RH. 

organizacijska karta mkvc

 

09.02.2013. godine - MKVC primljen u Svjetsku veteransku federaciju

Na 27. Generalnoj skupštini Svjetske veteranske federacije (The World Veterans Federation) koja se održala u Jordanu od 18. - 22.11.2012. godine, MKVC je službeno trebao biti primljen u WVF. Ali zbog nespremnosti hrvatskih predstavnika odlučeno je da će formalnost prijema MKVC odraditi Izvršni odbor WVF na svojoj prvoj slijedećoj sjednici. Poradi toga na 146. sjednici Izvršnog odbora WVF koja se održala 09. veljače 2013. godine u Parizu (Francuska) kojom je predsjedao predsjednik WVF Mr Hamid Ibrahim (Malaysia), nakon nešto manje od dvije godine procesa, MKVC primljen je u punopravno članstvo WVF kao deveta udruga iz Hrvatske i kao prvi moto klub koji okuplja veterane-bikere. Ovim smo preuzeli sva prava, ali i obveze koje članstvo u tako velikoj međunarodnoj organizaciji donosi te se stoga moramo i dalje odnositi krajnje ozbiljno i s punom odgovornošću promicati vrijednosti Domovinskog rata i u Svijetu na specifičan način.
Cilj udruživanja MKVC u WVF je povezivanje sa veteranima-bikerima članovima udruga koji su članovi WVF u integraciji veterana, razumijevanje i usvajanje etičkih vrijednosti kroz motociklistički sport, poticati prijateljske odnose među narodima te promoviranju prirodne, kulturne i povijesne baštine RH.

mkvc pokrivenost 2012 05 12


Tijekom godine članovi MKVC sudjeluju gotovo na svim moto susretima i događanjima koje organiziraju moto klubovi u RH, sudjelujemo i na događanjima koje organiziraju braniteljske udruge i udruge civilnog društva, a isto tako organiziramo desetak vlastitih projekata među njima i humanitarnog karaktera na kojima se okuplja znatan broj bikera.

„Za sve one koji su na putu pali, za one koji su za nas život dali.“

 

POVEZANI ČLANCI

PRISTUPNICA

mkvc pristupnica slikaČlanom MKVC može postati svaki državljanin RH koji će se na temelju članka 8. Statuta MKVC, dragovoljno uključiti u provođenju djelatnosti kluba ...
WVF
     MHB RH
   
ZAGREB
    HTZ
    GS OS RH
     EUROBIKER-CROATIA
    MKVC
logo wvf
logo ministarstvo branitelja     logo grad zagreb     logo htz     logo gsos rh     logo eurobiker     logo mkvc
Go to top