logo portal banner

AKTIVNOSTI

Moto maraton Cesta sjećanja `10.

2010 05 15 bleiburg cesta sjecanja
 
U ime Moto kluba Veterani - Zagreb zahvaljujem se svim bikerima iz Hrvatske i BiH i Austrije, sudionicima moto maratona „Cesta sjećanja“, pod sloganom “Za sve one koji su na putu pali, za one koji su za nas život dali” a posebice na pridržavanju svih sigurnosnih mjera u skupini motora tijekom ovako dugog i kišovitog putovanja, hrvatskoj i slovenskoj policiji, te djelatnicima hrvatskog i slovenskog graničnog prijelaza, koji su omogućili nesmetan prolazak svim sudionicima moto maratona "Cesta sjećanja".
 

Zahvaljujemo slovenskom veleposlanstvu u Republici Hrvatskoj, kao i hrvatskom veleposlanstvu u Republici Sloveniji i Austriji na izuzetno dobroj suradnji tijekom pripreme moto-maratona, Club San Antonio na prihvatu motorista dan ranije.
Posebno zahvaljujemo Počasnom bleiburškom vodu na organizaciji prihvata motorista sudionika maratona.
Učesnik trećeg moto-maratona mogao je po simboličnoj cijeni preuzeti pločicu za sjećanje na sudjelovanju moto-maratona „Cesta sjećanja“.

Najava
2010 05 15 bleiburg cesta sjecanja plakatMK Veterani - Zagreb organizira 3. moto maraton pod nazivom "Cesta sjećanja" Zagreb - Bleiburg, 15. svibnja 2010. godine na 65. obljetnicu komemoracije Bleiburškim žrtvama.
Polazak je u 05.30 sati 15.05.2010. godine iz Zagreba smjerom Motel Plitvice d.o.o. (Lučko bb) na zagrebačkoj obilaznici - Zabok (prolazak oko 06.02 sati = 36,2 km pokraj BP Tifon, Ulica dr. Franje Tuđmana) - Krapina (kroz centar grada) - Macelj (prolazak oko 07.45 sati = 69,0 km, granični prijelaz 30 min) - Maribor (dolazak na BP AGIP u Miklavž na Dravskem polju prije samog Maribora oko 08.26 sati = 103 km, odmor 30 min) - Dravograd (prolazak oko 09.35 sati = 172 km) - Lavamund - Bleiburg (dolazak oko 10 sati = 201 km).
Oni koji se žele naknadno priključiti moto defileu mogu to učiniti kod Zaboka na BP Tifon Ulica dr. Franje Tuđmana), mogu moto kolonu sačekati na ugibalištu iza slovenskog graničnog prijelaza i oni koji dolaze iz sjeverne Hrvatske i prolaze kroz Ptuj najbolje bi bilo da nas pričekaju na benzinskoj postaji AGIP u Miklavž na Dravskem polju prije samog Maribora.
Organiziran je prihvat dan ranije bikera iz udaljenih krajeva RH i BiH u Club San Andonio, (Ninska 12, 10360 Sesvete-Zagreb) gdje je osigurana većera (gratis), a piće se plaća. Smještaj je u klupskim prostorijama u blizini Cluba San Antonio.
Na bleiburškom polju biti će osigurana prehrana. Cijena jednog obroka s pićem biti će do 8 Eura.
Povratak po izboru.
Sa sobom ponijeti Putovnicu, prometnu dozvolu (tehnički ispravan, registriran i osiguran motor) i vozačku dozvolu.

 


POKROVITELJ:
logo grad zagrebProjekt je dijelom financiran od grada Zagreba

World tražilica