logo portal banner

logo mkvc tigar zuri

logo mkvc tigar bijelkasti

2013 05 05 polog mihaela-105
 
U mjestu Polog, koje se nalazi između Mostara i Širokog Brijega, svečano je 05.05.2013. godine obilježena 22. obljetnica zaustavljanja tenkova JNA, koje su Hrvati iz Širokog Brijega i susjednih općina 1991. godine zaustavili prepriječenim kamionima i nenaoružanim ljudstvom na dužini od nekoliko kilometara.
Hrvatski civili tada su u Pologu blokadom ceste zaustavili kolonu od preko 100 tenkova i oklopnih vozila koja je krenula iz mostarske vojarne upućena zauzeti položaje u zapadnoj Hercegovini i dijelu južne Hrvatske.
JNA je tada tvrdila da se radi o „redovnoj vojnoj vježbi i manevru“ no Hrvati su shvatili da je postrojba bila pripravna za oružanu borbu.
„3 dana“ naziv je dokumentarnog filma koji prikazuje što se doista događalo 7., 8. i 9. svibnja 1991. godine u Pologu.
Kao što su to činili i prethodnih godina tako su i ove godine MK Veterani - Hercegovina, u suradnji sa MK TNT i MK Široki, obilježili 22. godišnjicu tako što su u Pologu kod spomenika podignutog u čast tom događaju upalili svijeće i pomolili se.
Nakon toga otišli su u kafić moto kluba TNT na druženje. Druženje je prošlo u veselom i ugodnom ozračju.
 
 

PRISTUPNICA

Članom MKVC može postati svaki državljanin RH koji će se na temelju članka 8. Statuta MKVC, dragovoljno uključiti u provođenju djelatnosti kluba ...
WVF
   
 
 MHB RH
      HTZ
      MKVC
logo wvf       logo ministarstvo branitelja       logo htz       logo mkvc
Go to top