logo portal banner

AKTIVNOSTI

Obljetnica obrane Livna `13

2013 04 23 obiljezavanje 21 obljetnice obrane livna

Program obilježavanja 21. obljetnice obrane livanjskoga kraja pod nazivom "Dani obrane Livna 2013." započeo je u subotu, 13. travnja, obilaskom sektora livanjske bojišnice te svetom misom u Zagoričanima i izložbom fotografija Željka Maganjića u Franjevačkom muzeju i galeriji Gorica pod nazivom "Crno-bijelo u belaju".
U utorak, 16. travnja, u dvorani Pastoralnog centra organiziran je razgovor s akademikom i hrvatskim književnikom Ivanom Aralicom.
U četvrtak, 18 travnja, program se nastavio međuškolskim športskim natjecanjima te uličnom utrkom učenika osnovnih i srednjih škola.
U nedjelju, 21. travnja, organiziran je rukometni turnir te natjecanje u sportskom ribolovu.
Središnja svečanost obilježavanja 21. obljetnice obrane Livna održana je 23. travnja. Započela je svečanim mimohodom od crkve Svih svetih do Narodnog sveučilišta te je održana svečana sjednica Općinskog vijeća Livna u dvorani Narodnog sveučilišta.
Nakon sjednice, u 11 sati upriličeno je polaganje vijenaca i svijeća ispred spomenika poginulima za slobodu hrvatskog naroda, te je u 12 sati u Memorijalnom centru u Rujanima služena sveta misa zadušnica.
Na toj misi su prisustvovali i članovi kluba MK Veterani - Hercegovina, koji su također položili vijence i zapalili svijeće.
World tražilica