logo portal banner

AKTIVNOSTI

Moto maraton Zagreb - Vukovar `09.

Završila je još jedna veličanstvena memorijalna utrka Zagreb-Vukovar, "Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata", najdužu i najzahtjevniju utrku u ovom dijelu Europe.Ruski trkač Aleksej Beloslutcev, u muškoj konkurenciji ostvario je pobjedu sa vremenom 28:02:28, kao i ruska trkačica Irina Visnievska u ženskoj konkurenciji "skinuvši" dosadašnji rekord na više od 7 sati, sa novim vremenom u ženskoj konkurenciji od 28:37:53.
Svečanoj dodjeli nagrada nazočio je velik broj predstavnika braniteljskih Udruga, 100 – tinjak moto bickera, kuburaše iz kuburaškog kluba gromovnik, kao i lokalnih dužnosnika kroz Gradove i Županije kroz koje je maraton prošao, izdvojili bismo Ratka Dragovića Kleka, predsjednika ZBORA braniteljskih udruga Grada Zagreba, Renata Šelja dopredsjednika HVIDRA Zagreb, gradonačelnik Vukovara Željko Szabo, predsjednik Saveza Udruga dragovoljaca HOS-a, dr. Tomislav Vlajnić predsjednik županijsk Skupštine Slavonsko-Brodske županje, saborski zastupnik Danijel Srb, dopredsjednik Saveza udruga dragovoljaca HOS-a Vlado Jukić, kao i mnogi drugi.
Nazočni dužnosnici su i podjelili odličja najboljima, kao i priznanja sudionicima. Predsjednik Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba, Ivan Friščić podijelio je prigodne poklone domaćinu gradonačelniku Vukovara Željku Szabo.
Na Ovčari pokraj Vukovara, a kao sastavni dio 8. memorijalnog Ultramaratona završio je i 3. memorijalni Moto maraton u kojem je sujelovalo 100-ak motorista, kao i Zlatko Adžijević invalid Domovinskog rata koji je biciklom iz Zagreba došao na cilj Ultramaratonaca.
Svi nazočni na maratonu poklonili su se žrtvi hrvatskih branitelja polažući vijenac i paleći svijeće kod spomenika žrtvama na Ovčari.

 

  
2009.09.19. - MK Veterani - Zagreb - Moto maraton Zagreb - Vukovar - Najava
 
 
I ove godine u sklopu osmog (8) memorijalnog ultramaratona pod naslovom „Putovi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata“ koji se održava od 15.-19.09.2009. godine a u organizaciji Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba održava se i treći (3) moto maraton Zagreb - Vukovar.
Ultramaraton se organizira u čast pripadnika zagrebačkog HOS-a, kao i ostalih dragovoljaca koji su bili u drugim postrojbama, koji su od 16.-18. rujna 1991. krenuli iz Zagreba prema Vukovaru, u obranu istočne granice hrvatske države. Na žalost jedan dio naših suboraca poginuo je u obrani Republike Hrvatske od agresora, zbog toga se u njihovu čast na svim startnim mjestima, kroz pet dionica maratonske utrke, polažu vijenci na spomen obilježja Domovinskog rata i odaje počast poginulim bojovnicima.
Na traženje predstavnika Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba u suorganizaciju moto maratona Zagreb - Vukovar ovih dana naknadno se uključila Zajednica MK Veterani - Croatia preko Moto kluba Veterani - Zagreb.
Moto maraton odvijat će se u nekoliko faza:

Faza 1.- Zagreb - Slavonski Brod
  • Datum: 19.09.2009. godine
  • Mjesto okupljanja: Trg siječanjskih žrtava, Zagreb - Črnomerec
  • Djelatnost: Okupljanje motorista, osigurana okrepa, polaganje vijenaca
  • Polazak: 06.45 sati
  • Smjer putovanja: Zagreb (autocestu u oba smjera plaća UDHOS-a Grada Zagreba) - Slavonski Brod (Trg Korzo)
  • Odmor na putu: Benzinska postaja kod Novske (polazak od Novske je u 8 sati i 30 minuta)
  • Dužina i vrijeme putovanja: 200 km oko 2 sata

Faza 2.- Slavonski Brod - Vukovar
  • Datum: 19.09.2009. godine
  • Mjesto okupljanja: Slavonski Brod (Trg Korzo)
  • Djelatnost: Polaganje vijenaca, odmor i okupljanje motorista, domjenak i okrepa
  • Polazak: 10 sati i 30 minuta
  • Smjer putovanja: Slavonski Brod - Đakovo - Osijek - Vukovar (Spomen područje Ovčara)
  • Odmor na putu: Osijek (Javor na Dravi), polazak za Vukovar je u 12 sati
  • Dužina i vrijeme putovanja: 123 km oko 2 sata i 20 minuta

Faza 3.- Vukovar (Spomen područje Ovčara)
  • Datum: 19.09.2009. godine
  • Mjesto okupljanja: Spomen područje Ovčara
  • Djelatnost: Doček ultramaratonaca u 13 sati, nakon toga osiguran je ručak u Vukovaru i prostor za kampiranje u Osijeku (ostale informacije naknadno)
NAPOMENA:
  • Prvih 50 motorista je osigurano u Allianz osiguranju
  • Prvih 50 motorista imaju besplatnu povratnu cestarinu, iznad toga cestarinu plača UDHOS Grada Zagreba
Osoba za kontakt je predsjednik Zajednice MK Veterani - Croatia Ratko Dragović - Klek. mob: 0959042671
Osoba za kontakt ispred UDHOS-a Grada Zagreba je Siniša Šukunda, 098210840
Za slijedeću godinu MK Veterani - Zagreb u sklopu ovog obilježavanja HOS-a nastojat će organizirati ovaj moto maraton na način da se pozovu motoristi iz čitave RH i da se putuje više dana. Na taj način motoristi iz najjušnijeg i najzapadnijeg dijela RH mogu doći dan ranije u Zagreb.
Isto tako pokušat ćemo ustrojiti MK Veterani u nekoj od tih županija kako bi oni organizirali sadržaj poslije obilježavanja na način da se isti dan ne putuje doma već da se ostane na tom prostoru.