logo portal banner

AKTIVNOSTI

Humanitarna pomoć za dječju bolnicu - Gornja Bistra `08.

2008 01 20 bistra
 
Pokušao bih nešto napisati o posjetu dječjoj bolnici u Gornjoj Bistri, ali svako sjećanje na danas, nedjelju 20. siječnja 2008. izaziva konfuziju emocija. Niti je tuga, niti žaljenje, već osjećaj krivice što ovaj predivan planet osakaćujemo i to skupo plaćamo. Svjesni teškog položaja osoblja bolnice i njenih štićenika, uključili smo se u humanitarnu akciju o kojoj je već bilo riječi na ovom, kao i mnogim drugim portalima, te danas u povelikom broju, natovareni darovima koje smo uspjeli prikupiti, uputili smo se u Gornju Bistru.
Ma koliko vjerovali da smo spremni suočiti se sa situacijom, pokleknuli smo shvativši kako su naši problemi ništavni spram patnje kroz koju prolaze obitelji oboljele djece.
Većina štićenika, napuštena su, nitko ih ne obilazi, dok samo mali dio ima svakodnevnu nesebičnu i bezuvjetnu ljubav svojih roditelja.
Nasmijani, krenuli smo sa darovima u rukama u obilazak bolnice, u kojoj u jednoj smjeni radi samo 7 medicinskih sestara i jedan fizioterapeut na čak 120 teško oboljele nepokretne djece.
Što smo kročili dublje u odjele centra, tuga je bila sve veća i suze su pobjedonosno izbile na naša lica, bez srama.
 
 
I sada, dok pišem ovu kolumnu, vijest, ni sam ne znam kako bih ju nazvao, niti u koji dio našega portala smjestio jer mjesto joj je srcu, prolaze mi prizori mojih prijatelja kako se bespomoćno pokušavaju oteti iz dječijeg zagrljaja, izvući prste iz grčevitog stiska malih ruku, jer djece je mnogo i svako želi mali dio topline za sebe.
Misli su mi lutale od bespomoćnosti koja nas je slamala pred tim anđelima, preko nepravde spram prirode sa kojom se upravo u ovoj bolnici borimo, do sebičnog zadovoljstva sobom dok sam osjetio unutarnji poziv za cigaretom.
Izašao sam van sa doktoricom, kojoj na žalost ni ime nisam zapamtio, ali njene riječi jesam.
Rekla je, uživajte u toj cigareti, čaši pića previše sa svojim prijateljima, uživajte na svom motoru, ničega se ne odričite što vas čini sretnim, jer za razliku od vas ova djeca nikada u poroku uživati neće.
Zaista, taj dar zdravlja iskorištavamo kao da je nepresušan, ali netko, ondje u onom krevetiću niti zamisliti to ne može.
Sa slika koje sam ondje napravio, izostavio sam vam pokazati djecu.
Nemam snagu podijeliti to s vama, a niti obraza prikazati slikom i riječju patnju roditelja ove djece.
Stoga i pišem u prvom licu, jer smijem prenijeti jedino svoje dojmove, a čak ih u sebi niti razvrstati ne znam.
Napustili smo bolnicu i djecu sa grčem u sebi i rekli smo, dolazimo opet. Svi smo se složili da bi svaki stanovnik Hrvatske trebao doći, trebao vidjeti i doživjeti ovo mjesto; jer ući ćeš ovakav kakav si sada, a izići iz nje kao bolji čovjek!
Hvala svim dragim prijateljima koji su se danas okupili kako bismo podržali ovu hvale vrijednu akciju i izmamili osmijeh djeci, barem onima koja se još znaju smijati.
Hvala vam.
 

 
2008.01.04. - Humanitarna akcija "Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra"

 
Dragi prijatelji, MK Veterani priključili su se humanitarnoj akciji za bolnicu "Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra" kako bismo pomogli organizatoru «ŽNK Agram» i podržali akciju prvim humanitarnim okupljanjem motorista u 2008. godini.
Prihod malonogometnog turnira namijenjen je djeci spomenute bolnice www.bolnica-bistra.hr, dok ćemo u pauzama između finalnih utakmica i sami zaigrati loptom na terenu.
Mjesto i vrijeme događanja je 13.01.2008. (nedjelja) u sportskoj dvorani "Sutinska vrela" Podsusedski trg 14b u 11.00 sati. Poželjno je doći daleko ranije, negdje oko 10.00 sati.
Klubovi, kao i free bikeri, koji su zainteresirani da nam se suprostave na nogometnom terenu, u našem nastojanju da potrošimo nakupljene kalorije koje su se nakupile tijekom proteklih blagdana, neka ponesu nešto sportske opreme (samo su tenisice obavezne) i boje kluba kako bi se što bolje predstavili. Suparničke ekipe oformiti ćemo prema situaciji u kojoj se nađemo kako bismo svi isprobali svoje umijeće koje će biti medijski popraćeno, uz budno oko sutkinje sa posebnim kaznenim mjerama kreiranima upravo za motoriste.
Ukoliko imate vremena podržati i sami ovu humanitarnu akciju, navijati za svoje ekipe ili čak zaigrati sa nama kratku utakmicu malog nogometa, potrebno je samo kupiti ulaznicu u iznosu 15 kn, te se zabaviti uz glazbeni program.
Cijeli događaj će se medijski popratiti!
World tražilica