logo portal banner

AKTIVNOSTI

Apel za pomoć

Kako MK Veterani nije profitabilna udruga, za sada sve što možemo učiniti jeste proslijediti ovaj apel svojim znancima i prijateljima u nadi da će odziv biti pozitivan. Suosjećamo sa malim Franom Blažekovićem i njegovom obitelji. Pogledajte dokumentarni film u trajanju 10min i 30 sec o djetetu sa višestrukim posebnim potrebama kojemu je potrebna naša pomoć.
 
 

Ako mislite da ne možete pomoći, varate se-proslijedite link znancima za koje mislite da bi mogli nešto učiniti,a sam Fran da može pričati bi rekao:
Moje ime je Fran Blažeković. Roden sam 25.08.2005. godine u Zagrebu u bolnici Sveti Duh sa respiratornim distres sindromom ( RDS-om) tj. slabo razvijenim plucima.
Liječnici su mi prognozirali nekoliko dana u inkubatoru te je sve upucivalo na to da ce mi se stanje stabilizirati i da cu nakon nekoliko dana boravka u bolnici sa svojom mamom Katarinom krenuti kuci gdje me cekao moj tata Bruno i moja seka Nika. Medutim, za vrijeme mog boravka u inkubatoru moje stanje se pogoršalo te je bilo potrebno da me se sto prije prikopca na respirator sa kojim nisu raspolagali na odjelu.
Tako je meni zbog velikih napora i sve manjeg dotoka kisika srce zatajilo 3 puta. Prebacen sam na Rebro.Zaprimljen sam klinicki mrtav 15 minuta te sam liječničkim naporima vracen u život. Od tog trenutka je moja sudbina neizvijesna. Ja danas imam 2 godine i 8 mjeseca i trajna ostecenja uz koja još bolujem od cerebralne paralize, epilepsije, konvulzija, nepokretan sam i hranim se na sondu. Ovisan sam o fizikalnim terapijama na koje moja obitelj mjesecno izdvaja do 3000 kuna. Nažalost državne institucije smatraju da meni još nisu potrebna posebna kolica koja bi uvelike olakšala odlaske na moje kontrole, odlaske u šetnje sa mamom, tatom i sekom te ostale svakodnevne situacije koje su meni djetetu sa visestrukim ostecenjima onemogućena bez tih kolica. Ovim putem Vam se obracam za pomoć. Naime, kolica koja bi meni i mojoj obitelji uvelike olakšala koštaju 25.000 kuna te ukoliko ste voljni mi pomoći Vasim skromnim a opet toliko značajnim donacijama bio bih Vam neizmjerno zahvalan.
MOLIM Vas, učinimo svi zajedno da se Franov glas čuje dalje!
 
S Štovanjem!

Željko Aleksandrović

Pomoć prikuplja:
UDRUGA BRANITELJA DOMOVINSKOG RATA KUSTOŠIJA
KRVARIĆ 53/2, Zagreb
MB 2260506; Račun ZaBa  2360000-1101973281
World tražilica