logo portal banner

logo mkvc tigar zuri

logo mkvc tigar bijelkasti

2012 05 31 metkovic udruga prijatelj morena 121

Po povratku sa moto maratona „Jaši do Kosova“ članovi MKVC posjetili su udrugu osoba s invaliditetom „Prijatelj“ Metkoviću. Područje djelovanja Udruge su dva grada (Metković i Opuzen) i četiri općine s pripadajućim naseljima (Slivno, Pojezerje, Kula Norinska i Zažablje) s ukupno 25 000 stanovnika. Na tom području registrirano je 526 osoba s invaliditetom, a od toga 119-ero djece i mladih do 18 godina. Svrha osnivanja Udruge bila je okupiti osobe s tjelesnim invaliditetom i učlaniti ih u Udrugu, privući pomažuće članove i volontere i na taj način senzibilizirati javnost da kao zajednica počnemo stvarati bolje životne uvjete za osobe s invaliditetom. Do sada je u Udrugu učlanjena 141 osoba s invaliditetom, 46 pomažućih članova i 30-ak volontera.

Žele doprinositi izgradnji društveno gospodarskog sustava u kojem će se osobe s invaliditetom tretirati tako da će se i u radu i u socijalnoj skrbi uvažavati njihove potrebe i poštovati njihovo ljudsko dostojanstvo.
MKVC već prošle godine započela je s  suradnjom sa udrugom „Prijatelj“. Nakon ovog posjeta razgledali smo mogućnosti koje pružaju i u dogledno vrijeme nastojat ćemo osmisliti program kojima bi zadovoljili naše potrebe i pomogli udruzi u radu.

PRISTUPNICA

mkvc pristupnica slikaČlanom MKVC može postati svaki državljanin RH koji će se na temelju članka 8. Statuta MKVC, dragovoljno uključiti u provođenju djelatnosti kluba ...
WVF
     MHB RH
   
ZAGREB
    HTZ
    GS OS RH
     EUROBIKER-CROATIA
    MKVC
logo wvf
logo ministarstvo branitelja     logo grad zagreb     logo htz     logo gsos rh     logo eurobiker     logo mkvc
Go to top