logo portal banner

AKTIVNOSTI

Posjeta Udruzi osoba s invaliditetom „Prijatelj“ u Metkoviću

2012 05 31 metkovic udruga prijatelj morena 121

Po povratku sa moto maratona „Jaši do Kosova“ članovi MKVC posjetili su udrugu osoba s invaliditetom „Prijatelj“ Metkoviću. Područje djelovanja Udruge su dva grada (Metković i Opuzen) i četiri općine s pripadajućim naseljima (Slivno, Pojezerje, Kula Norinska i Zažablje) s ukupno 25 000 stanovnika. Na tom području registrirano je 526 osoba s invaliditetom, a od toga 119-ero djece i mladih do 18 godina. Svrha osnivanja Udruge bila je okupiti osobe s tjelesnim invaliditetom i učlaniti ih u Udrugu, privući pomažuće članove i volontere i na taj način senzibilizirati javnost da kao zajednica počnemo stvarati bolje životne uvjete za osobe s invaliditetom. Do sada je u Udrugu učlanjena 141 osoba s invaliditetom, 46 pomažućih članova i 30-ak volontera.

Žele doprinositi izgradnji društveno gospodarskog sustava u kojem će se osobe s invaliditetom tretirati tako da će se i u radu i u socijalnoj skrbi uvažavati njihove potrebe i poštovati njihovo ljudsko dostojanstvo.
MKVC već prošle godine započela je s  suradnjom sa udrugom „Prijatelj“. Nakon ovog posjeta razgledali smo mogućnosti koje pružaju i u dogledno vrijeme nastojat ćemo osmisliti program kojima bi zadovoljili naše potrebe i pomogli udruzi u radu.

World tražilica