logo portal banner

logo mkvc tigar zuri

logo mkvc tigar bijelkasti

2011 11 18 18 karavana
 
Večer uoči pada Vukovara u svakom se Hrvatskom gradu obilježava mirno, tiho i dostojanstveno. Kolone i grupe ljudi, cijele obitelji i pojedinci, crkve i udruge; svi se okupljaju s prvim mrakom i pale lampione duž svake Vukovarske ulice naše domovine. Svatko od nas nosi svoja sjećanja; što je radio tada, gdje je bio, o čemu je razmišljao. O čemu su razmišljali naši prijatelji i naša braća u opkoljenom gradu, neposredno pred pad?
Kako su se osjećali? Danas nam je teško povjerovati samo u jednu stvar; da je već punih dvadeset godina prošlo od te strašne večeri! Kao da je jučer bilo... a danas nove nade Hrvatske pale svijeće, kako su ih očevi učili. 
U Zagrebu se svake godine na ovu večer od lampiona i svijeća krijesi Ulica grada Vukovara, baš kako i treba. Ali, Zagreb je velik grad; osim te ulice, on ima i puno manju i skromniju Vukovarsku ulicu. Duž nje lampione pale samo njezini stanovnici - malo tko drugi se sjeti da i ona nosi ime grada-heroja. Nalazi se u predgrađu, odmah uz Novu Branimirovu, pored Osiječke. U tom jednostavnom okruženju, daleko od vreve dinamičnog velegrada kao da smo u magli i noći bliže onom Vukovaru '91. Veterani su i tamo zapalili svijeću. 

PRISTUPNICA

mkvc pristupnica slikaČlanom MKVC može postati svaki državljanin RH koji će se na temelju članka 8. Statuta MKVC, dragovoljno uključiti u provođenju djelatnosti kluba ...
WVF
     MHB RH
   
ZAGREB
    HTZ
    GS OS RH
     EUROBIKER-CROATIA
    MKVC
logo wvf
logo ministarstvo branitelja     logo grad zagreb     logo htz     logo gsos rh     logo eurobiker     logo mkvc
Go to top