logo portal banner

logo mkvc tigar zuri

logo mkvc tigar bijelkasti

2011 11 03 kupres ziza
 
Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata HR HB, 5. godišnjicu postojanja i 17. godišnjicu oslobođenja grada Kupresa, obilježila 3. studenog 2011. godine na Kupresu.
Na obilježavanje predsjednik USP HR HB Zdenko Jurić pozvao je pripadnike Udruge specijalne policije iz Hrvatske, Udrugu 4. gardijske brigade HV-a, Udrugu HVO-a. Udrugu 1. gardijske brigade HVO-a Ante Bruno Bušić, predstavnike OS BiH, političke predstavnike stranaka s hrvatskim predznakom i mnoge druge. Na obilježavanju sudjelovat će i članovi MK Veterani - Hercegovina.
Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata HR HB uzela je Dan oslobođenja Kupresa za svoj dan pošto je tadašnja Specijalna policija HR HB prva ušla u Kupres. Prilikom oslobođenja dala je najveći obol oslobođenju Kupresa i zbog toga su uzeli Dan oslobođenja Kupresa za svoj dan. Udruga djeluje već šestu godinu i sastavljena je od udruga Specijalne policije iz Posavine, Središnje Bosne, Livna i Mostara. Kroz postrojbu Specijalne policije MUP-a HR HB, od njenog osnivanja u siječnju 1994. do Daytonskog mirovnog sporazuma 1997. godine, prošlo je 726 pripadnika. Postrojba je imala 18 poginulih i 106 ranjenih pripadnika u brojnim operacijama. Nastala je od specijalnih postrojbi HVO-a, interventnih postrojbi MUP-a HZ HB, Bušića, Kažnjeničke bojne, Ludvig Pavlović …
Programom manifestacije predviđeno je odavanje počasti, paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca, poginulim pripadnicima postrojbe Ivanu Miličeviću, Draženu Lončaru, Bošku Livančiću i Ivi Bubnjiću, kao i svečana akademija.

PRISTUPNICA

mkvc pristupnica slikaČlanom MKVC može postati svaki državljanin RH koji će se na temelju članka 8. Statuta MKVC, dragovoljno uključiti u provođenju djelatnosti kluba ...
WVF
     MHB RH
   
ZAGREB
    HTZ
    GS OS RH
     EUROBIKER-CROATIA
    MKVC
logo wvf
logo ministarstvo branitelja     logo grad zagreb     logo htz     logo gsos rh     logo eurobiker     logo mkvc
Go to top