logo portal banner

AKTIVNOSTI

Moto maraton Cesta sjećanja `11.

2011 05 14 bleiburg bagzy

U ime Zajednice Moto kluba Veterani - Croatia zahvaljujem se svim bikerima iz Hrvatske, BiH i Austrije, sudionicima četvrtog (4.) moto maratona „Cesta sjećanja“, pod sloganom “Za sve one koji su na putu pali, za one koji su za nas život dali” koji su i ove godine smogli snage i priključili se na 66. obilježavanje bleiburške tragedije i Križnog puta u Bleiburgu.

Zahvaljujemo slovenskom i austrijskom veleposlanstvu u Republici Hrvatskoj, kao i hrvatskom veleposlanstvu u Republici Sloveniji i Austriji na izuzetno dobroj suradnji tijekom pripreme i provedbe moto-maratona.
Posebno zahvaljujemo Počasnom bleiburškom vodu na organizaciji prihvata motorista sudionika maratona.
Na kraju posebna zahvala našem članu Dači i Zlayi iz Klagenfurta i njihovim prijateljima na domaćinstvu i nezaboravnom druženju u Klagenfurtu nakon Bleiburga.
Vidimo se dogodine. (Klek)


Širokobriješki bikeri krenuli za Bleiburg
 
Širokobriješke bibere članove moto-kluba „Veterani Hercegovine“ koji su krenuli za Bleiburg, ispred općinske zgrade na put za Bleiburg ispratio je Općinski načelnik Miro Kraljević.
Zajedno s bajkerima iz Županije Zapadnohercegovačke i s drugim moto klubovima iz Republike Hrvatske idu u Bleiburg, gdje će u subotu nazočiti na misi za poginule i stradale hrvatske domoljube stradale 1945. od ruku partizanskih zločinaca.
Objavio: ABCportal.info (FOTO Ivan RAMIĆ) Objavljeno 12.05.2011

2011.05.14. - MKV - Zagreb - 4. moto maraton "Cesta sjećanja" Zagreb - Bleiburg

 

2011 05 14 bleiburg cesta sjecanja plakat

 

MK Veterani - Zagreb organizira 4. moto maraton pod nazivom "Cesta sjećanja" Zagreb - Bleiburg, 14. svibnja 2011. godine na 66. obljetnicu komemoracije Bleiburškim žrtvama. Plakat se nalazi na linku ...

Organiziran je prihvat i smještaj dan ranije bikera iz udaljenih krajeva RH i BiH u klupskim prostorijama MK Veterani - Zagreb na adresi Zagrebačka 2, 10360 Sesvete - Zagreb gdje je osigurana večera i piće.

  • 05.30 sati - Polazak iz Zagreba smjerom Motel Plitvice d.o.o. (Lučko bb) na zagrebačkoj obilaznici - Zabok (prolazak oko 06.02 sati = 36,2 km pokraj BP Tifon, Ulica dr. Franje Tuđmana) - Krapina (kroz centar grada) - Macelj (prolazak oko 07.45 sati = 69,0 km, granični prijelaz 30 min).
  • 08.15 sati - Polazak sa Slovenskog graničnog prelaza (prvo parkiralište nakon graničnog prelaza). Dolazak pred Maribora (na BP AGIP u Miklavž na Dravskem polju  oko 08.26 sati = 103 km, odmor 30 min).
  • 09.15 sati - Polazak sa BP AGP red Mariborom. Prolazak kroz Dravograd (prolazak oko 09.50 sati = 172 km) - Lavamund (prolazak oko 10.05 sati).
  • 10.35 sati - Polazak iz Oberdorfa (pauza 30 minuta) - Bleiburg (dolazak oko 10.40 sati = 201 km).

Oni koji se žele naknadno priključiti moto defileu mogu to učiniti kod Zaboka na BP Tifon Ulica dr. Franje Tuđmana, na ugibalištu iza slovenskog graničnog prijelaza i oni koji dolaze iz sjeverne Hrvatske i prolaze kroz Ptuj najbolje bi bilo da nas pričekaju na benzinskoj postaji AGIP u Miklavž na Dravskem polju prije samog Maribora.
Na bleiburškom polju biti će osigurana prehrana. Cijena jednog obroka s pićem biti će do 8 Eura.
Povratak po izboru.
Sa sobom ponijeti Putovnicu, prometnu dozvolu (tehnički ispravan, registriran, osiguran motor, zeleni karton) i vozačku dozvolu. 


POKROVITELJ:
logo grad zagrebProjekt je dijelom financiran od grada Zagreba

World tražilica