logo portal banner

AKTIVNOSTI

MK 4. Gardijska Split - Krunice `24. - Metković

 
 
U povodu obilježavanja 33. godišnjice od osnutka 4. Gardijske brigade "Pauci", članovi Moto Kluba 4. Gardijska Split organizirali su poseban događaj koji će zasigurno biti upamćen kao jedno od značajnih obilježavanja u povijesti njihove postrojbe. Karavana pod nazivom „33 krunice za 33 godine" krenula je na put iz Splita prema Vukovaru kako bi odalo počast svim hrabrim vojnicima i junacima koji su služili u ovim postrojbama.
 
 
Ovog travnja, kako bi se pridružili u obilježavanju godišnjice utemeljenja njihove brigade, članovi MK 4. Gardijska Split ponosno su se priključili karavani koja je započela svoje putovanje 13. travnja. Put ih je vodio kroz Metković, Bistrinu i Trsteno, gdje su na različitim spomenicima i lokacijama položili krunice kao simbol poštovanja i sjećanja na poginule suborce.
 
Autor fotografije: Dalibor Burić - Dale
 
Na startu iz bivše vojarne na Dračevcu u Splitu pridružilo im se dio članova 4. Podružnice - Južna Hrvatska i 8. Podružnice - Središnja Bosna (BiH) MKVC, a dolaskom u Metković i ostali članovi 4. Podružnice - Južna Hrvatska MKVC. Ovo ujedinjenje pokazalo je snažno zajedništvo i podršku među članovima MKVC u ovoj važnoj inicijativi.
 
 Autor fotografije: Dalibor Burić - Dale
 
Prva krunica je položena na spomeniku pokojnim Goranu Kliškiću i Ivici Vuci kod mosta na Bistrini, dok je druga krunica položena na spomen ploči poginulim pripadnicima 3. bojne 4. gbr „Pauci“ u Trstenom. Ove geste simboliziraju poštovanje i zahvalnost prema onima koji su hrabro služili svojoj zemlji i žrtvovali svoje živote za nju.
Nakon što su odali počast svojim kolegama i suborcima, članovi karavane su se vratili u bazu u Splitu kako bi se pripremili za nastavak putovanja. Sljedeća etapa njihove karavane bit će 20. travnja prema Vukovaru, gradu koji je simbol hrabrosti i otpora tijekom Domovinskog rata.
U duhu solidarnosti, poštovanja i sjećanja, želimo članovima karavane sigurno putovanje. Neka im ceste budu glatke, vjetrovi u leđa, a svaki kilometar ispunjen avanturom i zadovoljstvom. Sretan i siguran put!