logo portal banner

AKTIVNOSTI

Odluke IO MKVC na 1. sjednici `24.

 2024 02 10 zadar 101
 
Članove MKVC želimo obavijestiti o odlukama donesenim na nedavnoj 1. sjednici Izvršnog odbora MKVC, održanoj 9. veljače 2024. godine, koje se odnose na izmjene i dopune Statuta MKVC.
Prva značajna odluka odnosi se na trajni status redovnog člana za dosadašnje članove koji su ispunjavali uvjete (hrvatski veterani-bikeri i ostali hrvatski državljani koji voze motor te aktivno sudjeluju u radu MKVC). Nakon deset godina članstva, ovi članovi automatski će dobiti trajni status redovnog člana.
Druga bitna promjena odnosi se na automatsko uključivanje predsjednika MKVC, dopredsjednika MKVC, glavnog tajnika i predsjednika podružnica u Izvršni odbor MKVC kada prestanu obnašati svoje dužnosti. Uvjet je da su te dužnosti obavljali najmanje u dužini jednog mandata i da prihvate novu dužnost.
Treća odluka se odnosi na istu praksu, ali za dopredsjednike podružnica i tajnike podružnica koji, kada prestanu obavljati svoje dužnosti, automatski postaju članovi Izvršnog odbora podružnice. I ovdje je uvjet da su te dužnosti obnašali najmanje u dužini jednog mandata i da prihvate novu dužnost.
Važno je napomenuti da će ove izmjene retroaktivno vrijediti samo za predsjednike podružnica, a konačna odluka bit će donesena na skupštini MKVC ove godine.
Ovim izmjenama želimo osigurati pravedno kadroviranje članova u MKVC kako bismo zajedno svi mogli lakše nositi se s izazovima koji nas očekuju u budućnosti.
Želimo se zahvaliti dugogodišnjim članovima na njihovoj predanosti MKVC, a također izražavamo posebnu zahvalu svim članovima koji su obnašali dužnosti u MKVC. Vaš doprinos u MKVC je izuzetan i dalje računamo na vašu podršku i angažman u budućnosti.
U ime članova Izvršnog odbora MKVC, zahvaljujemo se na vašem doprinosu i predanosti, te želimo svim članovima uspješnu suradnju u narednim izazovima.
 
Predsjednik MKVC
Ratko Dragović - Klek