logo portal banner

AKTIVNOSTI

R.I.P. - Bruno Zorica - Zulu

2024 01 27 zilu 106
 
U sjećanju na pokojnog Bruna Zoricu, poznatog kao Zulu, oživljava se slika izuzetnog ratnika, domoljuba i vođe koji je ostavio neizbrisiv trag u Domovinskom ratu.
Bruno Zorica, bivši legionar francuske vojske, bio je neprikosnoveni zapovjednik na prvim linijama, uvijek tamo gdje je opasnost bila najveća.
Zulu je bio simbol hrabrosti, neustrašivosti i vojničke predanosti.
Njegova prisutnost na bojištima donosila je ohrabrenje suborcima i ulijevala povjerenje u najtežim trenucima.
Njegova vojnička iskustva iz legije stranca doprinosila su ne samo taktičkoj superiornosti, već i izuzetnoj disciplini koju je prenosio na svoje suborce.
Uz svoj ratnički duh, Zulu je bio istinski domoljub, posvećen obrani svoje domovine.
Njegova predanost cilju slobode bila je nepokolebljiva, a njegova hrabrost ostaje nezaboravna.
Kroz sve izazove koje je Domovinski rat postavio pred nas, Zulu je stajao kao neumoljivi vođa, ostavljajući iza sebe naslijeđe hrabrosti i požrtvovnosti.
Danas, s tugom u srcima, prisjećamo se Brona Zorice - Zulu, čije je ime postalo sinonim za junaštvo i vojničku čast.
Neka njegova uspomena živi kroz priče o hrabrosti koje će se prenositi s generacije na generaciju.
 
2024 01 24 zorica bruno zulu

S tugom u srcu obavještavamo vas da će pokop Brune Zorice - Zulu, velikog ratnika i vojnog zapovjednika, biti održan u subotu, 27. siječnja 2024. godine, na gradskom groblju u Ivanić Gradu. Sprovod će započeti uz visoke vojne počasti u 14:00 sati.
U ovim teškim trenucima, izražavamo iskrenu sućut obitelji i suborcima pokojnog Zule. Neka vas tješi činjenica da je Bruno Zorica ostavio neizbrisiv trag hrabrosti i domoljublja, boreći se do posljednjeg daha za slobodu Hrvatske.
Želimo da počiva u miru Božjem, na Hrvatskoj grudi, za koju se neumorno borio i neka mu bude laka. Neka uspomena na Zulu živi kroz herojske priče i neka nas inspirira da njegujemo vrijednosti za koje je on život dao.
 
predsjednik MKVC
Ratko Dragović - Klek