logo portal banner

AKTIVNOSTI

Dan dubrovačkih branitelja `23.

2023 12 06 dubrovnik 101

Dan svetog Nikole, osim što budi sjećanja na tradiciju i običaje, također je dan koji nas podsjeća na teške dane agresije na Dubrovnik i okolna mjesta. Baš na taj dan, 6. prosinca, odvijala se herojska obrana grada, jedan od najizazovnijih trenutaka u Domovinskom ratu.
Dan dubrovačkih branitelja je simboličan podsjetnik na hrabrost i odlučnost onih koji su se branili, koji su stajali čvrsto u zaštiti svojih domova i zajednice. To je dan posvećen sjećanju na one koji su hrabro položili svoje živote za slobodu i sigurnost Dubrovnika.
Članovi Moto kluba Veterani - Croatia, zajedno s drugim bikerima poput MK Libertas Riders, nastavljaju s poštovanjem obilježavati ovaj dan, paleći lampaše kod križa na Srđu. Taj čin je ne samo počast onima koji su izgubili živote u tom periodu, već i podsjetnik svima nama da se sjećamo njihove žrtve i hrabrosti.
Ujedinjeni u sjećanju, odajmo počast svim hrabrim muškarcima i ženama koji su izgubili svoje živote tijekom Domovinskog rata, s posebnim pijetetom prema onima koji su branili Dubrovnik i odali život za njegovu slobodu.
Neka njihovo naslijeđe bude trajni podsjetnik na hrabrost i žrtvu za dobrobit svih nas.