logo portal banner

AKTIVNOSTI

Aktivan vikend za članove MKVC

2023 05 27 cilipi 101
 
Članovi MKVC su proteklog vikenda aktivno sudjelovali na nekoliko moto susreta diljem Hrvatske. Njihova prisutnost zabilježena je na sljedećim moto susretima: MK "Paška Bura" - Pag, MK Dvije Rote - Čilipi te Moto Off Road Klub - Sveti Ivan Zelina.
 
2023 05 27 sime 101
 
2023 05 27 zelina 101
 
2023 05 27 gorican 104
 
Članovi MKVC također su aktivno sudjelovali u humanitarnoj akciji za pomoć malom Petru Špoljariću iz Goričana. Njihov doprinos u ovoj humanitarnoj inicijativi naglašava njihovu predanost pomoći i podršci zajednici u potrebi.
  
2023 05 27 susin 101
 
Želimo javiti da je naš član, Zlaja, prisustvovao oproštajnoj veselici zatvaranja caffe bara Alibi u Kirchanschöringu (Njemačka), kod našeg klupskog prijatelja Ivana Sušina. Ivan i Alenka Sušin su dugogodišnji veliki donatori našem klubu, pružajući neprocjenjivu podršku. Ivan, koji radi u pivovari Schönramer kod Alfreda Oberlindobera, poznatog kao Fredy, organizirao je kamion pomoći za nas 2014. godine kad je Posavina (BiH) bila pogođena. Također su nas Ivana i Alenka ugostili 24.09.2011. tijekom moto maratona Iron Butt - "Jaši za hrvatske vitezove '11."
 
 
U tom kontekstu, želimo istaknuti da smo kao Moto klub Veterani - Croatia putovanjem od Crkve hrvatskih mučenika na Udbini do Den Haaga, Nizozemska, za manje od 23 sata, htjeli pokazati našu duboku predanost i podršku istini, pravdi te neselektivnom prihvaćanju povijesnih činjenica vezanih uz Domovinski rat. Naša participacija u tom mirnom prosvjedu na trgu Plein je bila jasan izraz našeg neslaganja s političkim odlukama koje su bile usmjerene protiv naših generala Gotovine i Markača te protiv nepravednih ocjena Oluje kao zločinačkog čina.
 
 
Takve presude ne utječu samo na naše generale, zatočene Hrvate i samu Oluju, već predstavljaju izazov europskom i svjetskom pravosuđu, ispravnosti, i pravednosti. Ovakve presude predstavljaju pobjedu sumnje nad čvrstim argumentima, interesa nad istinom te prošlosti zla nad budućnošću koja bi trebala biti vizija mira.
Smatramo da Oluja nije nikakav zločinački poduhvat, već legitimna vojno-redarstvena akcija, a generali Gotovina i Markač su časni ljudi i naši heroji. Odluke koje dovode u pitanje njihovu čast i doprinos oslobađanju i obrani domovine narušavaju integritet pravosuđa i nepravedno se koriste kako bi se zatirala istina o obrambenom Domovinskom ratu.
 

HRT Dnevnik - 23.09.2011. - Udbina

World tražilica