logo portal banner

logo mkvc tigar zuri

logo mkvc tigar bijelkasti

2022 08 04 knp most
 
Moto klub Veterani - Croatia u suradnji s hrvatskim moto klubovima nakon završetka i puštanja u promet mosta „Pelješac“ organizira 04. i 05.08.2022. godine za vrijeme obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 27. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“ moto maraton pod nazivom „Krajevima naših predaka ’22.“ smjerom od Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru, dalje autocestom preko mosta "Pelješac“ do Dubrovnika i natrag do moto partya u organizaciji MK Vukovi u Livno.
 
Cilj:
Cilj moto maratona „Krajevima naših predaka ’22.“ je sjećanje na sve poginule hrvatske branitelje te zahvala svim preživjelim braniteljima za obranu i oslobađanje područja na Južnom bojištu za vrijeme Domovinskog rata te promoviranje novoizgrađenog mosta, odnosno moto turizma i Hrvatske kao sigurne europske zemlje lijepih cesta s izrazito bogatom kulturnom, povijesnom i prirodnom baštinom. 

Shema:
 
2022 08 04 knp shema moto maratona

Prijedlog Plana vožnje:
  
2022 08 04 knp plan voznje

Organizatori:
 
Pozivamo hrvatske moto klubove koji žele biti dio organizacije ovog projekta te pomoći oko smještaja, prehrane, moto kolone, koncerta ili  logistike (kombi) pri kretanju kolone, članove koji će sudjelovati u maratonu, a po struci su mehaničari ili medicinski djelatnici, ali i one koji se jednostavno žele priključiti samom moto maratonu, da nam pošalju svoj logo kako bismo ih mogli uvrstiti u ovaj veliki "bratski" projekt hrvatskih moto klubova.
Također pozivamo i bikere iz Europske unije da nam se priključe o ovom maratonu, a posebno one koji će tih dana boraviti u Hrvatskoj.

Moto klubovi koji su se priključili organizaciji:
​​​​​​​​​​​​​​
Sportski moto klub "Golubica" Vukovar Motociklistički klub "Okit" Moto klub "Dvije Rote" 04 mk vukovi livno 05 mk neretvanski gusari  06 mk eurobiker charity hrvatska


 07 mk 4 gardijska split 08 mk jal ivanec  09 mk bik benkovac  10 mk bjelovar bjelovar 11 mk libertas dubrovnik  12 amk rt ploce


 13 mk gusari 14 mk brod 15 mk tsunami pozega 16 mk lucky luke orasje  17 mk duhovi biograd na moru  18 mk gladijatori vinkovci 


 19 uhbm istocna slavonija  20 mk osijek 21 mk r nasice  22 mk slavonija nova gradiska  23 mk zemunik  Moto klub Veterani - CroatiaPokrovitelj:

Pokrovitelj moto maratona "Krajevima naših predaka `22." je Ministarstvo hrvatskih branitelja Republike Hrvatske.


Napomena:

Kako bismo ostvarili cilj i zajamčili sigurnost svakog sudionika moto maratona kao i kretanje kolone po planu i bez nesreća, obzirom da će biti iskusnih vozača i manje iskusnih vozača u kretanju kolone s motociklima različitih performansi, vodite računa o svojoj psihofizičkoj izdržljivosti i mogućnostima motocikla i krećite se po sljedećim uputama:
- moto klubovi trebaju obavezno prije uključivanja u moto maraton održati sastanke sa svojim članovima i upoznati ih s pravilima ponašanja u moto maratonu. Pritom treba uzeti u obzir zdravstveno stanje pojedinih članova kluba (HRVI i dr.).  Ako ima članova koji trenutno ne posjeduju motor, a klub ima kombi za logistiku, treba sagledati mogućnosti prijevoza i tih članova kluba.
- organizatori (MKVC i po želji njihovi partneri) moto kolone nose reflektirajuće prsluke
- vođa moto kolone po lokalnim cestama vozit će prema propisima uz sporo ubrzavanje, a na autocesti zbog dužine moto kolone, odnosno sigurnosti vozit će 100 km na sat
- tijekom vožnje treba poštivati upute sigurnosnih snaga (policije, organizatora, hitne službe i sl.)
- na autocesti vozi se isključivo desnim trakom, vozi se u „Z“ formaciji, nema pretjecanja, bespotrebnog ubrzanja i premještanja unutar moto kolone nakon formiranja kolone
- moto koloni se na autocesti priključuju članovi pojedinih moto klubova na sljedećim benzinskim postajama: INA Rastovica, INA Novska, Dirus Projekt Lipovljani, Crodux Stupnik, Petrol Desinec, Tifon Draganić, Tifon Dobra, INA Brinje, Crodux Janjče, Tifon Jasenice, Crodux Nadin, INA Prokljan, Lukoil Vrpolje, INA Kozjak, Petrol Mosor, INA Opuzen, DP Opuzen i INA Čilipi. Na tim postajama moto kolona neće stajati zbog točenja goriva (zbog stvaranja velike gužve)
- sudionici moto kolone moći će na autocesti točiti gorivo na sljedećim benzinskim postajama: INA Marsonija, INA Križ, INA Vukova Gorica, INA Zir, INA Raščane gornje i INA Kupari. Prije polaska na moto maraton preporučuje se da svi članovi jednog moto kluba skupe novac za gorivo, prilikom točenja jedan član pristupa jednoj crpki i toči gorivo svim članovima i plaća za sve (zajednički račun). Tako ćemo izbjeći gužvu i gubitak vremena. Zato je važno voditi računa o rasporedu pri formiranju kolone i disciplini u samoj vožnji.
- sva priključenja moto koloni na autocesti (s naplatnih kućica, benzinskih postaja i odmarališta) organizatori će uključiti na začelju moto kolone
- preporuka organizatora je da vozilo koje može prijeći manje od 160 km sa sobom nosi nekoliko litara goriva (self canister)
- organizator se ne obvezuje na popravak pokvarenih motora tijekom moto maratona
- sudionici moto maratona moraju imati tehnički ispravno i osigurano motorno vozilo
- na točku polaska ili priključivanja koloni dođite s punim rezervoarom motora
- sa sobom obavezno nosite vodu za piće
- prilikom ulaska na autocestu uzeti naplatnu karticu i predati je prvi dan u Pirovcu i drugi dan u Pločama. Radimo na tome da prilikom silaska s autoceste u Pirovcu i u Pločama bude nenaplativa za sudionike moto maratona. Svaki silazak s autoceste na drugim izlazima nije u sklopu moto maratona.


Najava na Facebooku

https://fb.me/e/2c7zOPswq


Kontakt:

MKVC, predsjednik Ratko Dragović - Klek, mob: 00385(0)911519920, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

1. Podružnica - Središnja Hrvatska (Grad Zagreb, Zagrebačka, Karlovačka, Sisačko-moslavačka i Bjelovarsko-bilogorska županija) i 2. Podružnica - Sjeverna Hrvatska (Koprivničko-križevačka, Krapinsko-zagorska, Međimurska i Varaždinska županija) - Vjeran Pokos, predsjednik, mob: 0989056118, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
3. Podružnica - Zapadna Hrvatska (Istarska, Primorsko-goranska i Ličko-senjska županija) - Velibor Prikaski - Vele, predsjednik, mob: 0917366910, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
4. Podružnica - Južna Hrvatska (Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija) - Mario Galov, predsjednik, mob: 0989802024, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
5. Podružnica - Istočna Hrvatska (Brodsko-posavska, Osječko-baranjska, Požeško-slavonska, Virovitičko-podravska i Vukovarsko-srijemska županija) - Mirko Đurđević - Miki, predsjednik, mob: 098530512, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
7. Podružnica - Posavina - Predrag Mišković - Fred, predsjednik, mob: 0038763911804, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 


Pelješki most i nova cesta za Dubrovnik
 
 
 Pelješki most i pristupne ceste - 3D vizualizacija
 
 
Pelješki most je spojen - Hrvatska je spojena!

PRISTUPNICA

Članom MKVC može postati svaki državljanin RH koji će se na temelju članka 8. Statuta MKVC, dragovoljno uključiti u provođenju djelatnosti kluba ...
WVF
     MHB RH
   
ZAGREB
    HTZ
    GS OS RH
     EUROBIKER-CROATIA
    MKVC
logo wvf
logo ministarstvo branitelja     logo grad zagreb     logo htz     logo gsos rh     logo eurobiker     logo mkvc
Go to top