logo portal banner

AKTIVNOSTI

Sudjelovanje u snimanju filma HRT u Vukovaru

2021 07 01 vukovar 01
 
HRT pod redateljskom palicom Zdravka Fučeka snima novi dokumentarni film - omnibus s više priča o žrtvama Vukovara. U njima će se opet spominjati Mladen Čupić-Haš i ostali. Tematski će priče biti vezane za pojedinačne slučajeve, za radna mjesta i hobije žrtava (npr. slučaj odvođenja i ubojstva djelatnika vukovarske bolnice od strane portira bolnice, koji je ušao u bolnicu nakon pada Vukovara kao pripadnik srpskih postrojbi, ubio radne kolege i za to mu je pravosuđe izreklo neku apsurdnu ili nikakvu presudu).
Obzirom da se među žrtvama na Ovčari, ali i drugim stratištima na području Vukovara našlo mnogo onih koji su se prije rata bavili utrkama, vozili motore, a njihova rođena braća, stričevi, djeca i danas voze motore, Nenad Barinić - Nenoos predložio je da se moto klubovi uvrste u snimanje, a pojedinci kao akteri filma - govornici (Jurčan, Zirdum, Maganić, Šarik, Budimir-Budija …). Cilj je ukazati na činjenicu da su mnogi prijeratni i poslijeratni bajkeri hrvatski branitelji koji su podnijeli dio žrtve.
Dosad su se pojavili u dokumentarnom filmu HRT-a iz 2019. godine „Kad vrane zapjevaju“ scenarista i redatelja Zdravka Fučeka, u kojem je glavna priča bila ona o pripadniku RV-a, Rokeru Vinkovaca Mladenu Čupiću-Hašu. On je kao ranjeni vinkovački dragovoljac odveden nakon pada Vukovara iz bolnice i ubijen, a tijelo mu, kao i tijela pripadnika RV-a Jure Lukača i Ivana Senčića-Caja, još uvijek tražimo.
Ovoj akciji priključili su se i članovi MKVC.
 
„Kad vrane zapjevaju“ scenarista i redatelja Zdravka Fučeka

World tražilica