logo portal banner

logo mkvc tigar zuri

logo mkvc tigar bijelkasti

2021 05 27 krajevima 100

Članovi 5. Podružnice - Istočna Hrvatska MKVC pokrenuli su projekt koji smo prvi puta održali prije šest godina pod nazivom „Moto maraton krajevima naših predaka“. Taj projekt osmislili smo i započeli sa bikerima, Hrvatima koji žive u Australiji.
Do sada je bilo više upita kada ćemo ga organizirati svake godine. Najuporniji u tome je bio Fred (7. Podružnice - Posavina MKVC (BiH)). I sada, u ovo pandemijsko vrijeme organizirao ga je Miki sa svojim članovima Slavoncima (5. Podružnica - Istočna Hrvatska MKVC).
Krenuli su 27.05.2021. godine iz Slavonskog Broda do Orašja (BiH) gdje im se priključio Fred (predsjednik 7. Podružnice - Posavina MKVC (BiH) te na stavili do Prisoja do Stanka (predsjednik 6. Podružnice - Hercegovina MKVC (BiH). Zadržali su se kratko vrijeme, jer su zbog mjera ove pandemije, BiH morali napustiti u vremenu od 12 sati. Nastavili su do 4. Podružnice - Južna Hrvatska MKVC. U Metkoviću ih je dočekao predsjednik 4. Podružnice - Južna Hrvatska MKVC sa svojim članovima. Druženje su imali do kasno u noći kod Maria, tajnika Podružnice - Južna Hrvatska MKVC u Metkoviću. Kod njega su i prenoćili.
Sutradan, 28.05.2021. godine su nastavili prema Tribunju. Fred je na žalost morao prekinuti moto maraton, jer je imao jedan smrtni slučaj u Orašju. Usput su na poziv Zlaje predsjednika Moto kluba 4. gardijske brigade - Split svratili u njihove klupske prostorije na Draćevcu. Poslijepodne su krenuli prema Tribunju, kada se na takvim putovanjima najčešće događaju kvarovi motora. Tako su zbog nemogućnosti otklanjanja kvara na licu mjesta, ostavili motor u Solinu i nastavili prema Tribunju. Smjestili su se u Vodice, a na večer im je Šime, organizirao roštilj i druženje u kafiću Stray Cat u Tribunju.
Slijedeći dan 29.05.2021. godine članovi 5. Podružnice - Istočna Hrvatska MKVC nastavili prema svom planu do Pule. Dok je Dan, član 4. Podružnice - Južna Hrvatska MKVC, inače cijelo vrijeme na usluzi organizirao mehaničara i riješio problem na motoru. Miki, predsjednik 5. Podružnice - Istočna Hrvatska MKVC i Banana vratili se po motor u Solin i nastavili prema Zagrebu do članova 1. Podružnice - Središnja Hrvatska MKVC imali izbornu skupštinu i nastavili se družiti u klupskim prostorijama.
 

U nedjelju 30.05.2021. godine članovi 5. Podružnice - Istočna Hrvatska MKVC iz Pule su stigli u Zagreb gdje su se spojili sa Mikijem i Bananom, te su se sigurno vratili u Slavonski Brod.
U ove dvije godine kada su non-stop neke zabrane oko okupljanja uzrokovane virusom Covid - 19. u našem klubu pokrenuti su neki procesi kojima će članovi imati dugoročne koristi.
Započeti su intenzivni procesi oko izgradnje klupskih prostorija po podružnicama MKVC i time se ovaj moto maraton „Krajevima naših predaka“ nameće kao projekt koji će se moći organizirati svake godine. Zamišljen je da putujemo od jedne do sedme podružnice MKVC.
U naredno vrijeme dogovorit ću sa predsjednicima mogućnost pokretanja ovog projekta koji bi se obavezno održavao svake godine. O vremenu i načinu provedbe projekta obavijestit ćemo članstvo MKVC.

PRISTUPNICA

Članom MKVC može postati svaki državljanin RH koji će se na temelju članka 8. Statuta MKVC, dragovoljno uključiti u provođenju djelatnosti kluba ...
WVF
     MHB RH
   
ZAGREB
    HTZ
    GS OS RH
     EUROBIKER-CROATIA
    MKVC
logo wvf
logo ministarstvo branitelja     logo grad zagreb     logo htz     logo gsos rh     logo eurobiker     logo mkvc
Go to top