logo portal banner

logo mkvc tigar zuri

logo mkvc tigar bijelkasti

2021 01 29 sisak
 
Članovi Moto kluba Veterani - Croatia i njihovi prijatelji drugi dan nakon potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji krajem 2020. godine uključili su se u pomoć unesrećenim. Drugi dan nakon potresa napunili su jedna kombi sa voćem i povrćem i dovezli ih u Mošćenicu i podijelili mještanima.
Isti dan započeli smo sa prikupljanjem i novčanih sredstva. U nekoliko dana prikupili smo preko tridesetak tisuća kuna. Moto klub Veterani - Croatia ima članove iz cijele RH, BiH i drugih europskih zemalja. Također ima i nekoliko članova koji žive na području epicentra ovog potresa i na njegovim rubovima. Jedan član živi u blizini najvećih stradavanja, srećem njegov objekt je izdržao podrhtavanje i dobro se drži. Dok je su kod ostala dva člana nastale manje materijalne štete.
Članovi Moto kluba Veterani - Croatia u svojim desetogodišnjem djelovanju upoznali su se sa puno građana od koji su neka i nastala trajna prijateljstva. Zbog zime i hladnoća koja je dolazila, odlučili smo da je najbolje pomoći unesrećenima na način da u cijelosti pokrijemo troškove nekoj obitelji ili više njih u saniranju grijanja. I tako smo odlučili pomoći našem prijatelju MKVC Ivici Pandži - Orkanu. On je predložio da se ne pomogne samo njemu već svim njegovim susjedima u staroj dvokatnici u kojoj on živi u Sisku. U njegovoj zgradi žive hrvatski branitelj sa suprugom, supružnici hrvatski branitelj i braniteljica, kći hrvatskog branitelja samohrana majka s djecom, supružnici profesori, a jedan stan je nenastanjen u vlasništvu Ministarstva obrane RH.
 

U početku nije bilo električne energije ni vode, ali ona je vrlo brzo bila ponovo uvedena. Na tavanu zgrade dimnjaci su bili porušeni, a u neke dimnjake su upali i porušeni elementi dimnjaka i krova. Neki dimnjaci su se morali bušiti po stanovima i otklanjati porušene elemente koji su upali u cijevi dimnjaka. Stanarima su već drugi dan nakon potresa pomogli navijači „Torcide“ iz Šibenika, Vodica i okolice, koji su maknuli porušene dijelove zgrade i krova te očistili teren , a nakon toga i pokrili krovište sa najlonom.
Nakon konzultacija sa građevinarima i dimnjačarem za izvođača radova uzeli su domaću tvrtku koja se bavi takvim poslovima GRIV d.o.o. iz Siska. Oni su se odmah prihvatili posla i u desetak dana sanirali jednokanalne, dvokanalne i trokanalne dimnjake, ponovo ih sazidali na tavanu punom opekom, izradili oplate i betonirali novih AB kapama na dimnjacima, raskrili dio krovišta i pokrili ih sa zamjenskim crijepom. Za cjelokupni rad naplatili su se samo sa 25.000,00 Kuna. Hvala im na razumijevanju.
Za realizaciju ove humanitarne pomoći zaslužni su članovi MKVC: Dragan Antić - Šimera, Mario Galov - Rambo, Dalibor Franić - Dado, Vilma Dominiković, Vitomir Glavaš - Vito, Zvonimir Hrgović - Hrga, Jurica Kovač - Juka, Dan Bečić, Jurica Pavlović - Juca, Zlatko Filipović - Zlaja i naši prijatelji i simpatizeri: Marijana Penman, Goran Žderić, Marija Grmoja, Ivica Bačić, Adrian Bečić, Rosary & Andro Jakelić, Zlatko Andačić, Sineva Kaleb, Boris Herceg, Nicole Bečić & Brian Arnold, Sofia, Ana & Adam Bečić, Ivan & Iva Bečić, Josip Mišković, Eduard Petrić i Mirian Stella Petrić.
Zahvaljujemo se donatorima i članovima MKVC na nesebičnom volonterizmu i suosjećanju pomoći prema bližnjima.
 
DOK IMAMO VREMENA
ČINIMO DOBRO SVIMA (Gal. 6,10)

POVEZANI ČLANCI

PRISTUPNICA

Članom MKVC može postati svaki državljanin RH koji će se na temelju članka 8. Statuta MKVC, dragovoljno uključiti u provođenju djelatnosti kluba ...
WVF
     MHB RH
   
ZAGREB
    HTZ
    GS OS RH
     EUROBIKER-CROATIA
    MKVC
logo wvf
logo ministarstvo branitelja     logo grad zagreb     logo htz     logo gsos rh     logo eurobiker     logo mkvc
Go to top