logo portal banner

AKTIVNOSTI

Humanitarna akcija MKVC `21. - Prva

2021 01 29 sisak
 
Članovi Moto kluba Veterani - Croatia i njihovi prijatelji drugi su se dan nakon potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji krajem 2020. godine uključili u pružanje pomoći pogođenima. Drugi dan nakon potresa napunili su jedan kombi voćem i povrćem i dovezli ga u Mošćenicu te podijelili mještanima.
Isti dan započeli smo i s prikupljanjem novčanih sredstva. U nekoliko dana prikupili smo više od tridesetak tisuća kuna. Moto klub Veterani - Croatia ima članove iz cijele RH, BiH i drugih europskih zemalja. Također ima i nekoliko članova koji žive na području epicentra ovog potresa i na njegovim rubovima. Jedan član živi u blizini najvećih stradavanja. Srećom, njegov je objekt izdržao podrhtavanje tla i dobro se drži, dok su kod ostala dva člana nastale manje materijalne štete.
Članovi Moto kluba Veterani - Croatia upoznali su tijekom svojeg desetogodišnjeg djelovanja puno ljudi pa su ponekad nastala i trajna prijateljstva. Zbog zime i hladnoće, koja je nastupila, odlučili smo da je najbolje pomoći pogođenima tako što ćemo nekoj obitelji ili više njih  u cijelosti pokriti troškove saniranja grijanja. I tako smo odlučili pomoći našem prijatelju MKVC Ivici Pandži - Orkanu. On je predložio da se ne pomogne samo njemu već svim njegovim susjedima u staroj dvokatnici u kojoj on živi u Sisku. U njegovoj zgradi žive jedan hrvatski branitelj sa suprugom, supružnici - hrvatski branitelj i braniteljica, kći hrvatskog branitelja - samohrana majka s djecom, supružnici profesori, a jedan stan je prazan i u vlasništvu je Ministarstva obrane RH.
 

U početku nije bilo električne energije ni vode, ali ona je vrlo brzo bila ponovo uvedena. Na tavanu zgrade dimnjaci su bili porušeni, a u neke dimnjake su upali i porušeni elementi dimnjaka i krova. Neki dimnjaci su se morali bušiti po stanovima i moralo se otklanjati porušene elemente koji su upali u cijevi dimnjaka. Stanarima su već drugi dan nakon potresa pomogli navijači „Torcide“ iz Šibenika, Vodica i okolice, koji su maknuli porušene dijelove zgrade i krova te očistili teren , a nakon toga i pokrili krovište najlonom.
Nakon konzultacija s građevinarima i dimnjačarem za izvođača radova uzeli su domaću tvrtku koja se bavi takvim poslovima GRIV d.o.o. iz Siska. Oni su se odmah prihvatili posla i u desetak dana sanirali jednokanalne, dvokanalne i trokanalne dimnjake, ponovo ih sazidali na tavanu punom opekom, izradili oplate i betonirali nove AB kapama na dimnjacima, raskrili dio krovišta i pokrili ih zamjenskim crijepom. Za cjelokupni rad naplatili su samo 25.000,00 kuna. Hvala im na razumijevanju.
Za realizaciju ove humanitarne pomoći zaslužni su članovi MKVC: Dragan Antić - Šimera, Mario Galov - Rambo, Dalibor Franić - Dado, Vilma Dominiković, Vitomir Glavaš - Vito, Zvonimir Hrgović - Hrga, Jurica Kovač - Juka, Dan Bečić, Jurica Pavlović - Juca, Zlatko Filipović - Zlaja i naši prijatelji i simpatizeri: Marijana Penman, Goran Žderić, Marija Grmoja, Ivica Bačić, Adrian Bečić, Rosary & Andro Jakelić, Zlatko Andačić, Sineva Kaleb, Boris Herceg, Nicole Bečić & Brian Arnold, Sofia, Ana & Adam Bečić, Ivan & Iva Bečić, Josip Mišković, Eduard Petrić i Mirian Stella Petrić.
Zahvaljujemo se donatorima i članovima MKVC na nesebičnom volonterstvu i suosjećanju te pomoći bližnjima.
 
DOK IMAMO VREMENA,
ČINIMO DOBRO SVIMA (Gal. 6,10)
World tražilica