logo portal banner

logo mkvc tigar zuri

logo mkvc tigar bijelkasti

2020 12 30 pomoc u potresu
 
Na samom izmaku ove, po mnogo čemu posebne i turbulentne 2020. godine obilježene pandemijom Corona-19 virusom, kad smo već bili uvjereni kako ćemo je ispratiti, po drugi put, “zaključani” doma kako bi zaustavili širenje virusa, stigla nam i ohrabrujuća vijest da je u Hrvatsku stiglo odobreno cjepivo. Prvi, najugroženija počeli su se cijepiti. I onda, ponovno šok. Ćudljiva godina odlučila se s nama oprostiti drugim strahovitim potresom, nakon što smo još zbrajali štetu koju je počinio gradu Zagrebu, ovaj put razorne snage od 6,3 stupnja po Richteru poharao je područje sisačko-moslavačke županije 29.12.2020. godine.
Slušajući vijesti s terena, kontaktirajući članove i prijatelje na tom području shvatili smo svu težinu situacije kojom su pogođeni. Prema dosadašnjim saznanjima život je izgubilo sedam osoba, a nastala je i velika materijalna šteta gradovima Sisak, Petrinja i Glina te okolnim mjestima.
Mnogi građani u trenutku su ostali bez krova nad glavom, upravo kad je zima zakucala na vrata. Još uvijek pod dojmom proljetnog potresa u kojem je stradalo središte grada Zagreba, sama od sebe aktivirala se ljudska potreba pomoći najugroženijim. Mnogi članovi MKVC su se promptno uključili u mrežu pomoći, uplaćujući novac u nama poznate adrese (Caritas, Crveni križ itd.) i na druge načine.
 
 
Tako  su i naši “južnjaci”, članovi Podružnice 4. - Južna Hrvatska (djeluju na području Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Zadarske županije), a  ovim slučajem većinom iz Metkovića , danas započeli prikupljati svježe voće i povrće obrativši se za pomoć svojim sugrađanima i prijateljima. Snagom ljubavi , želje i potrebe da se pomogne u što kraćem roku, već isti dan su prikupili, a večeras i dostavili oko dvije tone voća i povrća u Mošćenicu, a sve prema dogovoru klupskog moto vikara MKVC Patera Dominika i velečasnog Damira iz sela Mošćenica, robu predali g. Zdravku Latinčiću u vatrogasnom domu Mošćenica na daljnju distribuciju prema najugroženijim obiteljima stradalog područja.
Inicijatori i organizatori ove akcije, iz naše Podružnice 4. ističu i ovim putem se javno zahvaljuju na nesebičnoj pomoći koju su im svojim donacijama pružili: Frigo Bonsai d.o.o. Metković, Filip d.o.o. Metković, Ankica p.g. Metković, g.Alerić, g.Marić, g.Bezer, Boras voće, Korda trgovina, Vuković d.o.o. Metković, Zlatna dolina d.o.o., OPG S.A.M., OPG Čupić, Ante Medak Čakeja i gđa.Mostarac Julija bez kojih ova akcija ne bi bila moguća.
Osim voća i povrća, u prikupljanje namjenske novčane pomoći uključili su se i ostali članovi MKVC, ali i ogroman broj prijatelja i simpatizera kluba. Do sada je tako prikupljeno nekoliko desetaka tisuća kuna. Sa prikupljanjem još nismo stali, nastavit ćemo i iduće godine, a do tada ćemo odlučiti kome i na koji način ćemo ga dodijeliti. Pratit ćemo što što će dugoročnije biti najpotrebnije.
Zahvaljujemo se donatorima i članovima MKVC na nesebičnom volonterizmu i suosjećanju pomoći prema bližnjima.
 
DOK IMAMO VREMENA
ČINIMO DOBRO SVIMA  (Gal. 6,10)

POVEZANI ČLANCI

PRISTUPNICA

Članom MKVC može postati svaki državljanin RH koji će se na temelju članka 8. Statuta MKVC, dragovoljno uključiti u provođenju djelatnosti kluba ...
WVF
     MHB RH
   
ZAGREB
    HTZ
    GS OS RH
     EUROBIKER-CROATIA
    MKVC
logo wvf
logo ministarstvo branitelja     logo grad zagreb     logo htz     logo gsos rh     logo eurobiker     logo mkvc
Go to top