logo portal banner

AKTIVNOSTI

Moto maraton Cesta sjećanja `20. - OTKAZANO

 

 bleiburg

Opis:
Ideja o moto maratonu “Cesta sjećanja” (“Memory route”) Zagreb - Bleiburg nastala je 2007. godine u jednom restoranu u Krapini na povratku s preuzimanja spomen kamenja za Zid sjećanja crkve hrvatskih mučenika na Udbini sa šest lokacija velikih hrvatskih stratišta nakon završetka Drugog svjetskog rata: Bleiburško polje u Austriji, Tezno polje kod Maribora, Kočevskog roga kod Kočevja i Crngroba kod Škofja Loke u Sloveniji, te Maceljske gore kod Krapine i Jazovke kod Sošica u Žumberku u Maceljskoj crkvi Muke Isusove. 
MKVC organizira moto maraton pod nazivom "Cesta sjećanja" Zagreb - Bleiburg `20, dana 16. svibnja 2020. godine povodom obljetnice hrvatske tragedije na Bleiburškom polju (Austrija).

Cilj:

Cilj moto maratona “Cesta sjećanja” Zagreb - Bleiburg je očuvanje spomena na bleiburške žrtve i žrtve Križnog puta, a također i na sve žrtve Domovinskog rata, kojima mi veterani Domovinskog rata na ovaj način odajemo počast koju zaslužuju.


Vrijeme:

  • Otkazano (16.05.2020. godine)

Mjesto:

  • Bleiburg (Austrija)

Plan putovanja:

15.05.2020. godine

  • od 18.00 sati - Oni koji dolaze iz udaljenih krajeva mogu doći dan ranije u Zagreb. Smještaj možete provjeriti na www.booking.com ili nas nazovite za prihvatljivije cijene smještaja od 10-15 eura po krevetu kod iznajmljivača apartmana i soba u Sesvetama.

16.05.2020. godine

  • 07:30 sati - Motela Plitvice (Zagreb) - Macelj (autocestom - granični prijelaz -  zadržavanje oko 15 min)
  • 08:30 sati - Macelj - Maribor (autocestom - tankiranje -  odmor oko 30 min)
  • 09:30 sati - Maribor - Dravograd - Lavamond - Oberdorf (odmor oko 10 min)
  • 10:45 sati - Oberdorfa - Bleiburg - bleiburško polje mjesto parkiranje motora (12 min)
  • 11:00 sati - Dolazak na Bleiburško polje
  • 12:00 sati - Središnji dio komemoracije: sveta misa, molitva za žrtve bleiburške tragedije islamske vjeroispovijedi, pozdravni govori i polaganje vijenaca
  • 15:00 sati - Završetak komemoracije i povratak kućama
Oni koji se žele naknadno priključiti moto maratonu, mogu se priključiti tijekom cijele dužine vožnje ili na mjestima odmora odnosno polaska samo pratite satnicu.
Sa sobom ponijeti putovnicu ili osobnu iskaznicu, prometnu dozvolu (tehnički ispravan, registriran, osiguran motor, zeleni karton) i vozačku dozvolu. 
Kroz Hrvatsku i Sloveniju vozimo se po autocesti, znači potrebno je predvidjeti trošak cestarine odnosno vinjete.
Svi sudionici voze na vlastitu odgovornost, MKVC ne može sudionicima maratona snositi bilo kakve troškove.
Ugostitelji na Bleiburškom polju svake godine osiguraju prehranu i piće. Cijena jednog obroka s pićem kreće se oko 8 Eura. 
Povratak po izboru.

Kontakt:

  • MKVC, predsjednik Ratko Dragović - Klek, mob: 00385(0)911519920, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • Podružnica 1. - Središnja Hrvatska (Grad Zagreb, Zagrebačka, Karlovačka, Sisačko-moslavačka i Bjelovarsko-bilogorska županija) i Podružnica 2. - Sjeverna Hrvatska (Koprivničko-križevačka, Krapinsko-zagorska, Međimurska i Varaždinska županija) Mladen Šterc, predsjednik, mob: 0919042813, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

  • Podružnica 3. - Zapadna Hrvatska (Istarska, Primorsko-goranska i Ličko-senjska županija) - Velibor Prikaski - Vele, predsjednik, mob: 0917366910, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • Podružnica 4. - Južna Hrvatska (Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija) - Branko Popović - Brko, predsjednik, mob: 0915493340, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • Podružnica 5. - Istočna Hrvatska (Brodsko-posavska, Osječko-baranjska, Požeško-slavonska, Virovitičko-podravska i Vukovarsko-srijemska županija) - Mirko Đurđević - Miki, predsjednik, mob: 098530512, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • Podružnica 6. - Hercegovina - Stanko Šarić, predsjednik, mob: 0038763330411, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • Podružnica 7. - Posavina - Predrag Mišković - Fred, predsjednik, mob: 0038763911804, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 


 

World tražilica