logo portal banner

AKTIVNOSTI

„Trijezni vozač" u Trgovačkoj i komercijalnoj školi Osijek

2018 05 10 trijezni vozac osijek 2
 
Članovi 5. podružnice Istočna MKVC, u suradnji s PU Osječko-baranjskom, HAK Osijek i Trgovačkom i komercijalnom školom „Davor Milas“ kao partnerima, u nastavku projekta „Trijezni vozač“ dijelili su upozoravajuće letke, vezano uz Sigurnost prometa na cestama, u ulici kneza Trpimira, kod BP INA-e.
Riječ je o projektu kojim se željelo preventivno djelovati na vozače motornih vozila i ostalih sudionika u prometu i to s obzirom na korištenje zaštitnog pojasa, korištenje mobitela tijekom vožnje i štetnost alkohola i drugih opijata u prometu.
 
2018 05 10 trijezni vozac osijek 1
 
Nakon edukativnog i prevencijskog predavanja od strane djelatnika PU Osječko-baranjske i provedenog mini poligona te isprobanih „pijanih naočala“ i 3D naočala učenici su dijelili edukativno-prevencijske letke.
Naime, nakon izvršene kontrole od strane djelatnika prometne policije učenici su svakom vozaču predali po jedan primjerak upozoravajućeg letka s ciljem osvještavanja svih sudionika u prometu da su oni kao vozači i sudionici u prometu odgovorni za svoju sigurnost, a kao rizične čimbenike navodimo neprimjenu brzinu, korištenje mobilnog uređaja, vožnju pod utjecajem alkohola te nekorištenje zaštitnog pojasa. Cilj je ovog i sličnih projekata koje provodimo ispred MKVC-a da mladima ukažemo na štetnost alkohola i drugih opijata u prometu te važnost pridržavanja prometnih propisa. Ujedno ih potičemo da se uključe u samu provedbu projekata vezanih uz Sigurnost prometa na cestama te kao budući vozači shvate ozbiljnost upravljanja motornim vozilima“. Maturanti spadaju u jednu od najosjetljivijih i najugroženijih skupina u prometu. Naša je dužnost kao roditelja i građana RH sačuvati zdravlje i živote, kako naše djece tako i svih građana Lijepe Naše.
World tražilica