logo portal banner

AKTIVNOSTI

Donacija „Plastičnim čepovima do skupih lijekova" `18.

2018 02 21 donacija cepova 1
 
Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske pokrenula je projekt  pod nazivom „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“. Sa sjedištem u Čakovcu, udruga djeluje od 1998. godine, neprofitna je, a osnovana je sa svrhom pružanja pomoći oboljelima od teških malignih bolesti na području Hrvatske. Udruga, koja ima više od 500 članova, vodi brigu o oboljelima od leukemije, mijeloma, limfoma,
GIST-a (gastrointestinalnog stromalnog tumora) te srodnih hematoloških i onkoloških bolesti.
 
2018 02 21 donacija cepova 2
 
U projekt „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“ uključila su se i Policijska uprava Osječko – baranjska odnosno policijski službenici i namještenici, a pritom su se posebno istaknuli policijski službenici I. PP Osijek Davor Bognar i Predrag Smiljanić te djelatnik policijske uprave Miodrag Barić.
 
2018 02 21 donacija cepova 3
 
U projekt su se uključili i Sindikat Policije Hrvatske – Glavna podružnica Policijske uprave Osječko-baranjske, 5. Podružnica Istočna Hrvatska Moto kluba Veterani Croatia, MK Veterani Posavina i MK Veterani Hercegovina kao partneri projekta te Dječji vrtići Kockica i Radost iz Osijeka, Dječji vrtić Zvončić iz Našica, Osnovne škole Fran Krsto Frankopan, Mladost, Franjo Krežma, Osnovna škola Đakovačka Satnica, Osnovna škola Višnjevac, Osnovna škola Vladimir Nazor Čepin, Dobrovoljno vatrogasno društvo Čepin, trgovina Piazza Italia Osijek, Udruga Klub liječenih alkoholičara i članovi te brojni građani.
 2018 02 21 donacija cepova 4
 
Naime, skupljajući plastične čepove činimo dobro za okoliš, a ujedno činimo i hvalevrijedno humanitarno djelo jer za kilogram plastičnih čepova Udruga oboljelih od leukemije i limfoma dobije 1 kunu i 20 lipa. U ovu akciju uistinu se mogu svi uključiti jer sve što treba činiti je prikupiti što više plastičnih čepova boca (čepovi od boca vode, sokova, jogurta, ulja, omekšivača i slično). Prikupljeni čepovi će, u suradnji s tvrtkom E-Kolektor Osijek, biti dostavljeni tvrtki Gradsko komunalno poduzeće Čakom d.o.o Čakovec, koja se obvezala proslijediti naknadu za prikupljene čepove Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske u svrhu nabave skupih lijekova.
 
2018 02 21 donacija cepova 5
World tražilica