logo portal banner

AKTIVNOSTI

Pomoć za obitelj Kalata, hrvatskog branitelja

Darko Kalata, hrvatski branitelj, preminuo je 17. veljače 2008. godine. Iza njega je ostala supruga Laura i troje malodobne djece. Tomislav, sin, pohađa prvi razred srednje ugostiteljske skole u Zadru. Tatijana, kći, rođ. 2001. boluje od CELIJAKIJE (nepodnošljivost organizma na gluten-bjelancevinu koje ima u žitaricama; izaziva teško oštećenje sluznice tankog crijeva zbog cega je umanjena resorpcija hrane) te je na posebnom rezimu prehrane, koji je iznimno skup.
Lara, kći, rođ. 2005. sa DOWN SINDROMOM. (kromosomski poremećaj,koji sprječava normalan fizički i mentalni razvoj djeteta). Lari bi u fizičkom i mentalnom razvoju pomoglo tzv. FUNKCIONALNO UČENJE - metoda koju je razvila Katrin Stroh, za pomoć pri učenju djeci s posebnim potrebama. Djeca rođena sa Down sindromom nisu prirodno motivirana za učenje, i ovom im se metodom pomaže da budu samostalniji, poboljšava im se koncentracija, gruba i fina motorika, osjećaj za prostor, orijentacija i koordinacija, postaju mirniji i dulje mogu nešto raditi.
Tečaj za roditelje košta 300 E, te 35 e za svaki slijedeći pedagoški sat pojedinačno s djetetom. Materijali za rad dođu dodatnih 1000 kn.
Obitelj Kalata živi u podrumu, nedovršene obiteljske kuće u Novom naselju u Karinu, od 1400 kn dječje invalidnine.
MK Beštije, uz pomoć Vas, dobrih ljudi, želi pomoći Lauri Kalata u njezinim nastojanjima da svojoj djeci osigura dostojanstven život. Svaka Vaša financijska ili materijalna donacija dobro je došla. Ukoliko ste odlučili pomoći u našoj akciji novčano, donacije molimo uplatite na ziro racun MK BESTIJE 24022006-1100487663 kod Erste&Steiermarkische Bank d.d. sa naznakom „za obitelj Kalata“.

 
Predsjednik MK Beštije
Zadar, 09. travnja 2008. Alen Vimer