logo portal banner

AKTIVNOSTI

Dan bjelovarskih branitelja

2015 09 27 alka bjelovar 174
 
Povodom Dana grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja Moto klub Bjelovar okupio je u nedjelju 27.09.2015.g. u svom gradu bikere iz Bjelovara i okolice. Kod spomenika poginulim braniteljima u Domovinskom ratu iz Bjelovarsko-bilogorske županije u centru grada, bikeri su zapalili lampaše, a nakon toga krenuli u moto defile sa ratnim stjegovima pod nazivom "Putevima pobjednika" sve do Barutane gdje su također odali počast poginulim braniteljima.
Potom je u centru Bjelovara održana tradicionalna moto alka. Na alki se okupilo pedesetak bikera, koji su se, zahvaljujući odličnoj organizaciji domaćina, dobro zabavili.
Natjecanje je organizirano u dvije kategorije: jednosjed i dvosjed, a nastupilo je 29 ekipa, 9 u prvoj i 20 u drugoj kategoriji. U dvosjedu se ove godine natjecala i jedna ženska ekipa: Ena Tudić (MK Whitecityriders Bjelovar) i Ivana Barbir. Specifičnost ovog natjecanja je da se osim za prva tri mjesta vodi borba i za posljednje mjesto jer onaj koji tri puta sruši alku dobiva vijenac od kobasica.
U jednosjedu su najbolje ciljali bikeri iz Moto kluba Bjelovar. Prvo mjesto osvojio je Alen Krce, drugo Mario Šulc, a treće Valentin Gašpar. Nedjeljko Vuletić okitio se vijencem od kobasica za najbolje promašivanje.
U dvosjedima su najbolje pogađali i prvo mjesto osvojili Alen Krce i Saša Turniški. Drugo mjesto osvojili su tata i sin - Kruno i Davor Bukovac. Nedjeljko Vuletić i Valentino Cestar osvojili su treće mjesto. U ovoj kategoriji kobasicama su se okitili Miroslav Cmrk i Mario Šimunović. Svi nagrađeni su redom članovi Moto kluba Bjelovar.
Ovaj puta veterani MKVC nisu ništa osvojili, mada su bili blizu vijenca sa kobasicama.
{imageshow sl=203 sc=1 /}
World tražilica