logo portal banner

AKTIVNOSTI

Posveta motora `08. - Bedekovčina u jesen

2008 10 26 blagoslov motorista i motora bedekovcina viky 38
 
Članovi ZMKVC organizirali su druženje nakon blagoslova u sportskom centru Zaseka u Zaboku. Druženje je potrajalo nekoliko sati uz odlično raspoloženje. Posebno zahvaljujemo svima nečlanovima koji su nam pomogli u organizaciji i sponzorima na donacijama te posebno zahvaljujemo kuharu Miši na izvrsnoj kotlovini.
Nadamo se da će ovo druženje Veterana u Zaboku nakon blagoslova u Bedekovčini postati tradicionalno i u proljeće i u jesen. Vidimo se u proljeće u još većem broju nadamo se.
{imageshow sl=154 sc=1 /} 
 

 
2008.10.26. - Blagoslov motorista i motora - Bedekovčina
 
Zajednica MK Veterani - Croatia se priključuje višegodišnjoj tradiciji blagoslova motorista i motora u Bedekovčini. Članovi Zajednice MK Veterani  - Croatia su i do sada hodočastili na svojim ljubimcima ovoj tradiciji u Bedekovčini, koja se održava početkom i krajem sezone, kao slobodni vozači ili kao članovi drugih moto klubova.
Već petnaest godina se tradicionalno održava blagoslov motorista i motora u Bedekovčini. Blagoslov se održava na vrhu brijega u krugu Crkve Svete Barbare u Bedekovčini, koju vodi župnik Josip Komorčec, poznat pod nadimkom velečasni Pepek. Velečasni Pepek već duži niz godina vrši funkciju dopredsjednika Oldtimer kluba iz Zaboka, i kao vlasnik motora u duhu vjere pokrenuo je ovu tradiciju u Hrvatskoj.
Ova tradicija blagoslova motorista i motora održava se svake godine, prve nedjelje iza Uskrsa gdje dolazi preko 2000 motorista iz Zagorja, Čakovca, Varaždina, Karlovca, Slavonije, Banovine, Like, Dalmacije, Slovenije, Austrije i BiH, i na kraju sezone, a to je zadnja nedjelja u Listopadu.
Budući da smo moto klub koji okuplja specifične članove a to su branitelji iz Domovinskog rata iz čitave Republike Hrvatske, nužno je da se na blagoslovu motorista i motora pojavimo kao branitelji-motoristi.
Mjesto okupljanja je u Podsusedu (Zagreb) kod „cementare“ na benzinskoj crpki u nedjelju 26.10.2008. godine. Polazak je u 9 sati i 30 minuta. Svi zainteresirani se obavještavaju da dođu na vrijeme jer će se poštivati dogovor i vrijeme polaska.
Druga kolona se okuplja na benzinske postaji „Tifon“ u  ulici dr. Franje Tuđmana (industrijska cesta) i oko 10 sati se priključuje koloni koja dolazi iz Zagreba.
Nakon blagoslova Veterani imaju zajedničko druženje u krugu prijatelja uz ručak i piće.