logo portal banner

AKTIVNOSTI

Hodočašće branitelja u Kloštar Ivanić `14

2014 06 28 klostar ivanic

 
Branitelji, njihove obitelji i prijatelji, predstavnici braniteljskih i drugih udruga iz Domovinskog rata, djelatnici policijskih postaja i redarstva, predstavnici županijskih i općinskih vlasti te drugi vjernici iz Sisačke biskupije ali i šire, hodočastili su danas u Kloštar Ivanić u marijansko svetište Majke Milosrđa. Majci Milosrđa zahvalili su za dar života i molili za svoje obitelji, a osobito za sve branitelje, svoje prijatelje. 
Kod spomenika u Parku hrvatskih branitelja položeni su vijenci i upaljene svijeće, a potom je procesija prošla gradom do crkve u kojoj je misu služio sisački biskup mons. dr. Vlado Košić.
Članovi MKVC donijeli su pred oltar memorijalni kamen iz ove župe za Zid sjećanja crkve hrvatskih mučenika u Udbini koji je biskup Kočiš blagoslovio, a oni će ga na Dan hrvatskih mučenika u moto defileu "Jaši do zida" odnijeti u Udbinu. Kamen je izrađen u spomen na četrdesetak vojnika i civila ubijenih u noći 6./7. svibnja 1945. u vrtu franjevačkog samostana i crkve sv. Ivana u Kloštar Ivaniću.
 
[widgetkit id=101]
 
Iz medija:
World tražilica