logo portal banner

AKTIVNOSTI

Svečano imenovanje Ulice Roberta Škrnjuga `14

2014 06 09 skrnjug klek 135

 
Članovi MKVC su dana 09.06.2014. godine prisustvovali svečanom imenovanju ulice u zagrebačkoj četvrti Donja Dubrava po prvom poginulom pripadniku ZNG-a iz Zagreba Robertu Škrnjugu, pripadniku 1. A brigade ZNG „Tigrovi“.
Ulica Roberta Škrnjuga spojna je, do sada neimenovana, ulica između Nove Branimirove i Avenije Dubrava.
Roberto Škrnjug rođen je 1967. u Zagrebu. Kada je počeo rat u Hrvatskoj bio je student Rudarsko-geološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Kao istinski domoljub početkom 1991. godine prekida studij i dragovoljno se uključuje u prve oružane formacije u sklopu Ministarstva unutarnjih poslova i to Posebnu jedinicu policije (PJP) Rakitje. Sredinom lipnja 1991. prelazi u netom formiranu 3. bojnu 1. A brigade ZNG-a sa sjedištem u Pionirskom gradu (Dubrava) u Zagrebu.
S dijelom postrojbe sredinom srpnja 1991. dragovoljno odlazi na istočnoslavonsko ratište u okolicu Vukovara (Ilok, Erdut, Novi Čakovci). Roberto je poginuo pri jednom neprijateljskom napadu na bazu ZNG-a u Novim Čakovcima 22. srpnja 1991.
Roberto Škrnjug peti je poginuli pripadnik 1. gardijske brigade 'Tigrovi' koji dobiva ulicu u Zagrebu. Osim Škrnjuga ulice imaju Robert Močiljanin, Nenad Babić, Rudolf Kolak te Damir Tomljanović Gavran.