logo portal banner

AKTIVNOSTI

Vrijedna donacija iz Njemačke za Posavinu `14

2014 06 12 vidovice
 
Povlačenje vode u poplavljenim područjima Posavine polako stvara uvjete za raščišćavanje terena, kuća i drugih objekata te za početak dugotrajne obnove u ovim ionako teško ranjenim krajevima.
Članovi MKVC se pripremaju krenuti svojoj braći u Posavinu gdje će zajedničkim snagama sanirati posljedice koje je vodena stihija ostavila na njihovim domovima i životima. Svi mogući alati, strojevi, oprema, odjeća, voda, hrana i vrijedne prijateljske ruke su dobrodošli u ovoj akciji.
U pomoć poplavama devastiranoj Posavini uključuju se i mnogi prijatelji prijatelja naših prijatelja čineći tako neprekidnim humani lanac dobrote malih-velikih ljudi.
Alfred Oberlindober - Fredy, prijatelj našeg Zlaje i Ivana Sušina - Pajde, koji vodi obiteljsku pivovaru u Njemačkoj, organizirao je nabavu namještaja i opreme za jednu osnovnu školu koju će u pratnji članova MKVC dopremiti u Posavinu svojim kamionom. U zajedničkom dogovoru sa Fredom iz MK Veterani - Posavina dogovoreno je da se ovom donacijom opremi škola u selu Vidovice. Osim toga Fredy će u Orašje dopremiti hranu i potrepštine za stanovništvo u vrijednosti deset tisuća eura. Pošiljka će biti naslovljena na Crveni križ općine Orašje i MK Veterani - Posavina, a do odredišta će je pratiti Fredy, Pajo i Zlaja. U tijeku je rješavanje carinskih formalnosti kako bi pošiljka mogla biti isporučena na svom odredištu. 
World tražilica