logo portal banner

AKTIVNOSTI

4. Memorijalni malonogometni turnir „Tihomir Jurički" `09.

Članovi MK Veterani - Zagreb, prisustvovali su 4. Memorijalnom malonogometnom turniru «Tihomir Jurički», koji je, kao i svaki put do sada, bio humanitarnog karaktera. Malonogometni turnir bio je u organizaciji prijatelja pokojnog Tihomira Juričkog, koji je, podsjećamo, u svojoj 25. godini preminuo od melanoma metastazis (tumor na mozgu). Svake godine njegovi prijatelji organiziraju memorijalni malonogometni turnir, ne bi li mu na taj način odali počast, te pomogli nekome kome je pomoć najpotrebnija.
Turnir se ponovno održao na igralištu OŠ F.K. Frankopan, u Ivanićgradskoj ulici, na Pešćenici, pod sloganom „Život je borba – Bori se!“
Cilj ovogodišnjeg memorijalnog malonogometnog turnira, bio je prikupiti novčana sredstva za pomoć  11-godišnjem Goranu Parać, iz Starih Jankovaca, koji je od rođenja slijep, te mu je sa samo 11 mjeseci postavljena dijagnoza de Morsier syndrome-a (nerazvijenost očnog živca).
Njegovi roditelji čuli su za liječenje u dalekoj Kini, gdje su liječnici već jednoj djevojčici uspjeli vratiti vid, uz pomoć matičnih stanica koje su razvile taj živac.
S obzirom da je takvo liječenje vrlo skupo, kao i sam put i boravak u Kini, Goranovi roditelji su se obratili za pomoć svim ljudima dobre volje da im pomognu financirati troškove liječenja, te na taj način pomognu Goranu da prvi put u životu progleda.
Goran se uz pomoć dobrih ljudi, već nalazi u Kini i prima injekcije koje bi mu trebale omogućiti vraćanje vida, ali  njegovi roditelji još uvijek nemaju dovoljno novaca kako bi pokrili sve troškove liječenja, te smještaja. Sredstva za pomoć Goranu Paraću mogu se uplatiti na žiro-račun koji je otvoren u Raiffeisen banci Austria d.d., a njegov je broj 2484008-3111337271. Zastupnik žiro-računa za pomoć Goranu je njegova majka Katarina Parać.
Nadamo se da će i Goran, kao prvi pacijent iz Hrvatske, uz pomoć dobrih ljudi, nakon liječenja po prvi puta progledati!