logo portal banner

AKTIVNOSTI

Promocija monografije MKVC - Slavonski Brod `14.

2014 05 promocija brod 101

Povodom jubileja osnutka Podružnice 5. – Istočna Hrvatska Moto kluba Veterani - Croatia i Dana grada Slavonskog Broda održana je dana 14.5.2014. godine u gradskoj knjižnici u Slavonskom Brodu promocija monografije MKVC i izložba fotografija. 
Monografiju su predstavili ravnatelj GKSB Ivan Stipić, predsjednik Eurobiker Charity Croatia Zlatko Blaževac - Abaz, predsjednik Podružnice 5. - Istočna Hrvatska Mirko Đurđević - Miki i predsjednik MKVC Ratko Dragović - Klek.
Uoči promocije članovi MKVC i njihovi gosti odali su počast poginulim braniteljima u Domovinskom ratu kod brodskog spomenika podignutog njima u čast, a nakon promocije nastavili su druženje u prostorijama nogometnog kluba.
 
 

„Moto klub Veterani - Croatia (2007.-2012.)“

Vrijeme: 14. svibnja 2014. godine (srijeda) 

Mjesto: Gradska knjižnica Slavonski Brod, Trg Stjepana Miletića 12, 35000 Slavonski Brod, RH
Promotori: Ravnatelj GKSB Ivan Stipić, predsjednik Eurobiker Charity Croatia Zlatko Blaževac - Abaz,
predsjednik Podružnice 5. - Istočna Hrvatska Mirko Đurđević - Miki i predsjednik MKVC Ratko Dragović - Klek.
Program: 
- 18.30 - Polaganje vijenca i otvorenje izložbe fotografija
- 19.00 - Promocija
 
Radujemo se vašem dolasku!
Kontakt:
- mob: 0911519920
- e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
- web: www.mk-veterani.hr
 

O Moto klubu Veterani - Croatia

Moto klub Veterani - Croatia osnovan je 2007. godine s ciljem okupljanja i druženja bikera veterana Domovinskog rata, njihovih obitelji i prijatelja, očuvanja sjećanja na vrijednosti i žrtve Domovinskog rata te promociju moto sporta i Republike Hrvatske kao moto friendly turističke destinacije.
MKVC danas ima preko 150 članova i djeluje kroz 7 podružnica na području čitave Hrvatske i u dijelu Bosne i Hercegovine što ga čini jedinstvenim moto klubom na ovim prostorima. Članovi MKVC svake godine organiziraju nekoliko nacionalnih projekata – moto maratoni („Cesta sjećanja“, „Jaši za hrvatske vitezove“, „Putem raspela“, „Jaši za Dubrovnik“, „Jaši do Kosova“), moto defilei („Ponos ratnih veterana“, „Jaši za braću“, „Jaši do zida“ i „Defile prijateljstva“) - koje redovito podržavaju resorna ministarstva i tijela lokalne samouprave, kao i čitav niz drugih moto, humanitarnih i turističkih aktivnosti. Također sudjelujemo na svim projektima i akcijama drugih udruga i organizacija civilnog društva vezano za humanitarni rad, sport, Domovinski rat, koje su u skladu s našim ciljevima, vizijom, misijom i u duhu naših vrijednosti.

MKVC stalnim edukacijama nastoji pripremiti svoje članove na nove izazove koji nas očekuju u kontekstu sudjelovanju Hrvatske u EU, a posebnu pažnju posvećujemo radu s mladima. Aktivno ih uključujemo u sve naše projekte, educiramo o moto svijetu, odgovornoj i sigurnoj vožnji, moralu, poštenju, prijateljstvu, pomaganju, povezujemo ih s braniteljima, učimo ih poštivanju Domovinskog rata i svih drugih žrtava hrvatskog naroda te odgovornosti prema prirodi i ljubavi prema domovini.
Prepoznati i pozicionirani na hrvatskoj moto i braniteljskoj sceni kao ozbiljna, organizirana i vjerodostojna udruga, u narednom periodu planiramo uspostaviti međunarodnu suradnju s veteranskim udrugama i moto klubovima iz svijeta, osobito hrvatskom dijasporom.
Početkom 2013. godine primljeni smo u Svjetsku veteransku federaciju (WVF) kao prvi veteranski moto klub što nas još više obvezuje da ustrajemo u izgradnji pozitivnog imidža bikera u našoj zajednici i u afirmaciji vrijednosti koje gajimo i poštujemo u svom klubu - obitelj, vjera, rad, domoljublje i odanost.
U tu svrhu pripremamo izgradnju našeg prvog moto kampa za smještaj bikera i ostalih gostiju kojima ćemo kroz različite atraktivne turističke i posebno moto ture prezentirati prirodna bogatstva, kulturnu baštinu, povijesno nasljeđe, gastronomsku ponudu, narodne običaje i ljude te ostale zanimljivosti Republike Hrvatske, predstaviti moto scenu i na specifičan način i iz prve ruke ispričati priču o borbi hrvatskog naroda za samostalnost i suverenost.
MKVC o svojim aktivnostima, stavovima i planovima redovito izvještava članove i ostalu zainteresiranu javnost putem web stranice i društvenih mreža (Facebook, Youtube), izdaje tromjesečni bilten i Monografiju MKVC.
Na ovaj način nastojimo pružiti pozitivan primjer, kako u moto svijetu i među braniteljima tako i među mlađim generacijama, kako čuvati prošlost i istovremeno stvarati budućnost na čast i korist čitave zajednice.

 

World tražilica