logo portal banner

AKTIVNOSTI

Eurobiker - Balkan Tour „Zajedno“ `14.

2014 05 29 eurobiker sb 176

Njemačka humanitarno-bajkerska udruga „Biker-Brummi-Hilfe“ (BBH) i ove je godine u suradnji s hrvatskom udrugom „Eurobiker Charity Croatia“ organizirala i realizirala veliku humanitarnu akciju za opremanje bolnica, domova za nezbrinutu djecu, starije i nemoćne na prostorima jugoistočne Europe. Cijeli projekt prikupljanja i dostave humanitarne pomoći, koji je planiran i pripreman skoro godinu dana, pod visokim je pokroviteljstvom bivšeg predsjednika Europskog parlamenta g. Martina Schulza, ministra vanjskih poslova Republike Njemačke g. Franka-Waltera Steinmeiera i župana Brodsko-posavske županije g. Danijela Marušića te pod okriljem njemačke asocijacije „Eurobiker“.

Humanitarni konvoj od 17 šlepera i 4 prateća vozila namijenjenih ustanovama u Kumanovu (Makedonija), Klini (Kosovo) te Rresenu i Tirani (Albanija) krenuo je 28.05.2014. iz Holzmindena u Njemačkoj i stigao 29.05.2014. u Slavonski Brod odakle je za idući dan predviđen njegov službeni međunarodni start. Domaćini konvoja u Slavonskom Brodu bili su članovi udruge Eurobiker Charity Croatia na čelu s predsjednikom Zlatkom Blaževcem-Abazom, brodsko-posavski župan g. Danijel Marušić, zamjenik gradonačelnika Slavonskog Broda g. Hrvoje Andrić i predsjednik Gradskog vijeća g. Davor Gruber. Na prigodnoj večeri predsjednik udruge Biker-Brummi-Hilfe g. Herman Munzell pohvalio je suradnju sa brodskim bikerima i zahvalio im se na dosadašnjoj suradnji, a predsjednik Eurobiker Charity g. Andreas Kummel uručio je domaćinima prikupljena novčana sredstva za bikere pogođene u svibanjskim poplavama, najavio daljnju financijsku i materijalnu pomoć stradalim područjima i posebno se zahvalio bračnom paru Grgić zaslužnom za povezivanje organizacije Eurobiker sa Slavonskim Brodom i njegovim bikerima.

Važno je spomenuti da je udruga „Biker-Brummi-Hilfe“ zajedno sa „Eurobiker Charity Croatia“ u zadnjih nekoliko godina organizirala humanitarne akcije za Slavonski Brod, Vukovar, Mostar, Livno, Gračanicu i Srebrenicu.


30.05.2014. - Slavonski Brod - Beograd - Kumanovo


U pratnji više od stotinu eurobikera iz Njemačke, Austrije, Švicarske, Slovenije, Hrvatske, BiH, Srbije, Makedonije i Kosova okupljenih u Eurobiker Balkan Tour „Zajedno“, konvoj od 17 šlepera i 4 prateća vozila je 30.05.2014. g. u 9 sati krenuo sa parkirališta Matičević centra u Slavonskom Brodu.
Prvo odredište eurobikera bio je Beograd. Na inzistiranje vodstva MK "Arhanđeli" iz Srbije zaustavili smo se u njihovim klupskim prostorijama na Adi Ciganliji. Dio sudionika Toura uputio se do Doma za nezbrinutu djecu “Zvečarska” kojem je uručena donacija članova www.eurobiker.de u iznosu od 3.333,33 eura. Nakon kratkog zadržavanja u klubu domaćina kolona bikera je krenula dalje prema Makedoniji.
Pred večer prvoga dana smo, nakon 600 prijeđenih kilometara, prešli granicu Srbije i Makedonije. Na granici su nas dočekali članovi MK Bears iz Kumanova, koji su u iduća dva dana bili naši domaćini. No tu je bio i prijatelj MKVC Mile Stojkoski sa suprugom. Mile je zbog prometne nesreće od svoje 16. godine u invalidskim kolicima. Prije dvije godine odlučio se za herojski pothvat. Uoči Olimpijskih igara uputio se iz Makedonije u London u invalidskim kolicima. Na proputovanju kroz Hrvatsku ekipu Mile Stojkoskoga je ugostio MKVC. Ugodno nas je iznenadilo što Mile danas, zahvaljujući svojoj upornosti i vježbanju, može hodati pomoću štaka.


31.05.2014. - Kumanovo


Članovi MKVC su se prije podne uputili u Skopje gdje su se planirali susresti sa makedonskim veteranima. No budući da se oni nisu odazivali na naše dopise, koje smo im uputili nekoliko mjeseci prije našeg dolaska, bilo je za očekivati da ih nećemo pronaći u njihovim prostorijama.
Poslije podne je u Kumanovu, u nazočnosti članova MK Bears, gradonačelnika i predstavnika lokalne zajednice, izvršena primopredaja donacije od 5 šlepera medicinske opreme za bolnicu, dom za starije i dom za nezbrinutu djecu.
Istovremeno je predsjedniku MK Bearsa (Mečki) uručena plaketa o pristupanju MK Bearsa u asocijaciju EUROBIKER.
Potom smo u moto defileu prošli ulicama Kumanova i uputili se na moto susret koji je, povodom dolaska eurobikera, organizirao MK Bears. Na moto susretu su nam se priključili vojni ataše Veleposlanstva RH u Makedoniji Ivica Đovani Matešić - Jeremija iz Zadra, inače ratni prijatelj predsjednika MKVC-a, i Mile Stojkoski. Večer smo proveli u razgovoru o raznim temama, a između ostalog i o mogućnostima suradnje naših i makedonskih invalida.


01.06.2014. - Kumanovo - Priština - Prizren


Rano ujutro smo se još jednom okupili kod MK Bearsa i nakon kratkog zadržavanja krenuli prema Kosovu. Na granicu smo stigli oko podne. Dočekala nas je ista policijska ekipa koja je članove MKVC pratila i prilikom njihovog prvog posjeta Kosovu prije dvije godine.
Jedan dio moto kolone odmah je otišao u Prizren na mjesto pogibije i grob predsjednika Eurobiker Kosova Isaje i njegove supruge, koji su prije dva tjedna smrtno stradali u prometnoj nesreći. Drugi dio moto kolone krenuo je najprije za Prištinu gdje je obavljena svečana primopredaja 5 šlepera medicinske opreme i vrijedne donacije za nogometnu akademiju koju su darovali Luan Krasniqi, boksački prvak, i dr. Vilson Mirdita, Kosovari koji žive u Europi. Potom se i naša moto skupina odvezla u Prizren na Isajin grob te smo se u središtu tog malog i lijepog gradića svi zajedno družili do kasno u noć.


02.06.2014. - Prizren - Rreshen - Tirana


Prije podne smo u središtu Prizrena formirali kolonu i krenuli prema Albaniji. Kako se Republika Kosovo brzo ekonomski razvija i lokalne i auto ceste su im vrlo dobre pa smo brzo stigli do državne granice sa Albanijom. Na granici nas je dočekao naš domaćin, predsjednik Eurobiker Albanije Amos Dojaka, a granične formalnosti nisu dugo trajale. Na jednom odmaralištu u brdima iznad gradića Rreshen čekali smo dolazak šlepera u grad, a kad smo sišli građani i djeca su nas vrlo srdačno dočekali uz kratak kulturno-umjetnički program. Nakon toga, organiziran je odlazak u Tiranu gdje su također predali dio prikupljene pomoći, a vodstvo eurobikera primio je albanski ministar vanjskih poslova. Nakon smještaja, večer smo proveli u klubu MC Steel Wings.


03.06.2014. - Tirana - Živogošće


Nakon više od 2.000 prijeđenih kilometara i četiri državne granice odlučili smo svoj boravak u Tirani skratiti za jedan dan pa smo krenuli prema Hrvatskoj. Iako smo tijekom puta imali malih kvarova na motoru, do večeri smo preko Crne Gore stigli u Živogošće kod našeg moto vikara fra Nediljka Knezovića. Na terasi samostana smo do dugo u noć razgovarali o klupskim pitanjima sa našim članovima iz Podružnice 4. - Južna Hrvatska.


04.06.2014. - Živogošće - Šibenik


Ujutro smo krenuli za Šibenik gdje su članovi MK Galebi pripremili završno druženje za sve sudionike Eurobiker Balkan Toura „Zajedno“, a sljedeći dan smo se vratili u Zagreb.

 2014 05 29 eurobiker karta

 

POKROVITELJ:
logo ministarstvo braniteljaProjekt je dijelom financiran od Ministarstva branitelja RH
 
 
 
 
 
 

Više o ovoj temi na linkovima:

 Kao i prošlih godinama tako i 2014. godine njemačka humanitarno-bajkerska udruga "Biker-Brummi-Hilfe" kao glavni organizator zajedno s udrugom "Eurobiker Charity Croatia" iz Republike Hrvatske organizira i realizira humanitarnu akciju za bolnice, domove za starije i nemoćne kao i domove za nezbrinutu djecu. Ovogodišnji humanitarni konvoj od 17 šlepera i 4 prateća vozila namijenjen je ustanovama u Kumanovu (Makedonija), Klini (Kosovo) te Resenu i Tirani (Albanija). Bajkeri će dostaviti doniranu opremu, bolničke aparate, ultrazvučne aparate, krevete, posteljinu, odjeću i razne druge potrepštine.
Cijeli projekt prikupljanja i dostave humanitarne pomoći pod visokim je pokroviteljstvom Europskog parlamenta, ministra vanjskih poslova Republike Njemačke Franka-Waltera Steinmeiera MdB kao i župana Brodsko-posavske županije g. Danijela Marušića, a pod okriljem njemačke asocijacije "EUROBIKER". Konvoj će pratiti više od sto bajkera iz deset europskih zemalja u Eurobiker Touru „Zajedno“, koji daju posebnu podršku ovom projektu.
Konvoj kreće 28.05. iz Holzmindena u Njemačkoj, a u Republiku Hrvatsku ulazi 29.05.2014. godine i dolazi do Slavonskog Broda. Parking, smještaj i noćenje sudionika konvoja BBH i Eurobikera predviđen je u Matičević centru gdje će biti organizirana i donatorska večer za prikupljanje financijske pomoći stradalima u svibanjskim poplavama.
Službeni međunarodni START cijelog projekta je 30.05.2014. godine, u 9 sati ispred Matičević centra u Slavonskom Brodu.
Isporuka donacije za Kumanovo će biti 31.05.2014., donacije za Klinu (Kosovo) 01.06.2014. godine, a donacije u Resenu i Tirani (Albania) 02. i 03.06.2014. godine.
Konvoj kreće natrag prema Njemačkoj iz Tirane preko Makedonije i Srbije 04.06.2014. godine, a u Republiku Hrvatsku ulazi 05.06.2014. godine gdje će na odmorištu Ježevo-sjever biti parkiran i smješten preko noći. Povratak u Njemačku nastavlja se idući dan preko Zagreba i graničnog prijelaza Macelj.
Važno je spomenuti da je udruga Biker-Brummi-Hilfe zajedno sa „Eurobiker Charity Croatia“
u zadnjih nekoliko godina organizirala i realizirala humanitarne projekte i akcije u Slavonskom Brodu, Vukovaru, Mostaru, Livnu, Gračanici i Srebrenici.
Ova humanitarna akcija zajedno sa Eurobiker Tour „ZAJEDNO“ planirana je i pripremana skoro godinu dana, a njena realizacija se događa baš u vrijeme velikih stradanja u poplavama na područjima Hrvatske, Bosne i Hercegovina i Srbije. Stoga je na sastanku predstavnika svih relevantnih udruga koje djeluju u okviru asocijacije „EUROBIKER“ dogovoreno da se odmah po isporuci ove donacije i povratku svih aktera iste, intenzivno krene na planiranje i pripremanje novog konvoja humanitarne pomoći koja bi bila usmjerena na područja pogođena poplavama te isporučena do kraja 2014. godine.
S ponosom možemo najaviti podršku i sudjelovanje velikog broja bajkera u Euro Touru „ZAJEDNO“, kako iz Republike Hrvatske tako i iz velikog broja drugih zemalja kao što su Njemačka, Austrija, Švicarska, Slovenija, Bugarska, BiH, Kosovo, Albanija, Crna Gora, Srbija, Makedonija i Turska.

 

2014 05 30 logo eurobiker

2014 05 30 kumanovo

2014 05 29 kumanovo

2014 05 29 prizren