logo portal banner

AKTIVNOSTI

Hrvatski branitelji na korizmenom susretu u Katedrali `14

2014 04 04 katedrala 101 

Nadbiskupski duhovni stol Zagrebačke nadbiskupije, odlučio je da se u petak 04. travnja 2014. godine u zajedničkoj molitvi i misnom slavlju nađu hrvatski branitelji, ratni vojni invalidi, udovice te članovi obitelji branitelja. Susret je započeo okupljanjem ispred katedrale u 17 sati nakon čega je uslijedila pobožnost križnog puta, koju su predvodili hrvatski branitelji. Nakon križnog puta slijedilo je euharistijsko slavlje koje je predvodio pomoćni zagrebački biskup mons. Ivan Šaško.
Iz poziva Zagrebačke nadbiskupije izdvajamo: “Spominjući se očitovanje ljubavi I žrtve onih koji su pridonijeli ostvarenju slobode naše Domovine, svojom ćemo molitvom preporučiti Bogu sve njezine potrebe i moliti za dar kršćanskog svjedočenja svih nas pred kušnjama našeg hoda u sadašnjim povijesnim okolnostima.“
Nadbiskupski duhovni stol Zagrebačke nadbiskupije srdačno je pozvao sve vjernike da se pridruže tom susretu te da zajedno s braniteljima molimo zagovor naše Nebeske Majke i blaženog Alojzija Stepinca, na čiji ćemo grob hodočastiti s dubokim pouzdanjem i zahvalnošću.”
Na križnom putu i misnom slavlju bili su i članovi MKVC.
Zajedno u Kristu